POZYTYWNIE :)
-
- pisarz
- województwo: kujawsko-pomorskie
- Kontakt:
GaBaSowe moto
Od dziś jestem szczęśliwym posiadaczem 800-tki, którą nabyłem od Gabiego. Radość jest tym większa że nabyłem ją od szacownego ownersa i wiem jaki sprzęt wziąłem. Coraz bardziej zakochuję sie w tym areografie. Mam nadzieję że bedę śmigał na niej przez wiele sezonów bez żadnych przykrych niespodzianek. Podziękowania dla Ciebie Gabas za szczerość i nie owijanie w bawełne, mam nadzieję że nie będziesz długo opłakiwał swojej niuni
, a Was wszystkich proszę o pomoc i poradę w razie jakichkolwiek pytań bo w końcu to trochę inny sprzęcik niż rc 36I. Do zobaczyska na trasie!!

Sławas
- KolczyK
- stary wyjadacz
- Imię: Przemysław
- Kontakt:
hmmm Piotr jedziemy na jednym wózku.....ale już niedługo.... uwaga w okolicach Lęborka, rozpędzona KIKA niedługo będzie robić czystkę na "L" ce 

VFR800FI '99 - była ze mną 35tyś km
VFR800FI '02 - obecna kochanka
UBEZPIECZENIA << www.kolczynscy.pl >>>
VFR800FI '02 - obecna kochanka
UBEZPIECZENIA << www.kolczynscy.pl >>>
- rinas
- klepacz
- Imię: Paweł
Moto już po serwisie wiosennym, prawie wszystko zrobione, zostały tylko takie pierdoły jak tylna żarówka od pozycji.
Teraz tylko na pogodę czekać, po już nie wiadomo, jak to będzie... Za 2 dni wiosna oficjalnie przylatuje, a tu - śnieg ku....a pada
SOWA jeszcze raz wielkie dzięki. Masz u mnie dług wdzięczności i duuuży browar
Teraz tylko na pogodę czekać, po już nie wiadomo, jak to będzie... Za 2 dni wiosna oficjalnie przylatuje, a tu - śnieg ku....a pada

SOWA jeszcze raz wielkie dzięki. Masz u mnie dług wdzięczności i duuuży browar

-
- bywalec
- Kontakt:
A ja Wam coś napisze. Dzisiaj jechałem kawasaki zzr 600 i po pierwszych metrach juz chciałem wsiąść na moja VFR!!! Niby 100 koni a jakoś tak dziwnie... strasznie nie pewnie się czułem. Szyba była turystyczna ale wiatr taki sam jak przy zwykłej w mojej VFR. Na prawde ciesze się zarąbiście, że mam VFR-ke a nie kawasaki!!!
-
- województwo: śląskie
To i jak coś napisze co mnie bardzo zaskoczyło:) Jechałem ostatnio do Wrocławia z kilkoma znajomymi, i od tak sobie chcieliśmy zobaczyć czy mój czy kolegi się lepiej zbierze. Z równej prędkości (120km/h), na tym samym 6 biegu, po dodaniu gazu kolega został w tyle i to dość znacząco
strasznie mnie to pozytywnie zaskoczyło
może to nic w tym dziwnego dla nie których ale ja się ucieszyłem biorąc w ten sposób 10 lat młodszy motor honde 900RR 

- moskittiero
- teksciarz
- Imię: Marcin
- Kontakt:
- benito
- ostry klepacz
- Imię: Jarek
- województwo: mazowieckie
- Kontakt:
przy 120km/h w obydwu motocyklach silniki pracuja na niskich obrotach przy jezdzie na 6 biegu.
Rzedowka wkreca sie na obroty zdecydowanie wyzej, gdzie V-ka ma zdecydowanie wyzszy moment obrotowy, za czym idzie przyspieszenie.
Ja tak samo moge stanac w szranki nawet ze 180KM litrami z rzedowymi silnikami, po mimo braku do nich 50 koni, mam zdecydowanie wyzszy moment w tym zakresie obrotow.
Dlatego V-ka gora (czyli dolem w obrotach)

Rzedowka wkreca sie na obroty zdecydowanie wyzej, gdzie V-ka ma zdecydowanie wyzszy moment obrotowy, za czym idzie przyspieszenie.
Ja tak samo moge stanac w szranki nawet ze 180KM litrami z rzedowymi silnikami, po mimo braku do nich 50 koni, mam zdecydowanie wyzszy moment w tym zakresie obrotow.
Dlatego V-ka gora (czyli dolem w obrotach)

Honda VFR800 - RC46 - `98
Honda VTR1000SP1 - RC51 - `00
KTM LC4 640 SM - `04
Honda CBR 929 - SC44 - `01
Yamaha WR 426 F - `01
Aprilia Tuono - `06
BMW K1200S - `05
Honda VTR1000SP1 - RC51 - `00
KTM LC4 640 SM - `04
Honda CBR 929 - SC44 - `01
Yamaha WR 426 F - `01
Aprilia Tuono - `06