pykanie z wydechu ??

jasio_zawodnik
Kontakt:

pykanie z wydechu ??

Post autor: jasio_zawodnik » śr 01 kwie 2009, 22:59

Nie znalazłem nic podobnego przesz szukaj, jeśli przeoczyłem i taki temat już gdzieś jest to z góry przepraszam.

moto: rc36 92r

Problem tkwi w specyficznym odgłosie powodowanym przez układ wydechowy. Nie jest to strzelanie jak przy zbyt bogatej mieszance, czy jakiś strzał w wydech, tylko takie pojedyncze pyknięcia które mają miejsce zazwyczaj podczas zupełnego odpuszczania gazu lub sztucznego utrzymywania ok 3000-5000rpm na biegu jałowym (np. na ssaniu pyknięcia się nie pojawiają).

Luzy zaworowe sprawdziłem ( nie odbiegają od normy jakoś nadzwyczajnie ), świece sprawdzone, nawet gaźniki ściągnąłem żeby sprawdzić zaworki iglicowe ( myślałem że przelewa delikatnie i cosik zaczyna się kiepścić ), napierdzieliłem się kapkę (szczególnie że warsztatu swojego nie mam i po każdej operacji muszę wszystko skręcać i pojawiać się za kolejnego dnia ) a dalej efektu najmniejszego nie ma. :oops:

Jeśli nic się nie urodzi, w sensie niezbyt sensownie opisałem pykanie, postaram się nagrać filmik i wstawić przez youtube na forum, tyle że dzisiaj z głupoty glebę wywinąłem.... i normalnie mnie krew zalała przynajmniej w przenośni jak i nie...

Także drodzy forumianie.... pomocy, bo mnie szlak trafi...
śmiertelna choroba przenoszona przewodami paliwowymi...

Wąski
Imię: Karol

Post autor: Wąski » czw 02 kwie 2009, 21:39

sprawdź czy nie masz jakiejś dziurki w układzie wydechowym lub nieszczelności w dolocie - brat miał identyczne "strzelania" w St1100 i winę za to ponosiły sparciałe króćce ssące - są takie preparaty w sprayu które pomagają wykryć nieszczelność - ale myślę że gołym okiem coś zauważysz

Awatar użytkownika
Gacol
klepacz
klepacz
Imię: Jacek
województwo: śląskie

Post autor: Gacol » czw 02 kwie 2009, 21:56

Ja mam takie pyknięcia od kiedy z ydechem oryginalnym w środku spodkał się pręt i go zrobił przelotowym.Nic strasznego sie nie dzieje także kolego za dużo stukofobii.Nie ma obaw że jest to coś co jest szkodliwe
VFR750 RC36 I
VTR1000 SP 1
VFR800 FI:)

Awatar użytkownika
kiki
ostry klepacz
ostry klepacz
Imię: Piotr
województwo: mazowieckie
Kontakt:

Post autor: kiki » czw 02 kwie 2009, 23:05

mozliwe ze masz wypalone uszczelki w kolektorach wydechowych- sprawdz

Brisek
zadomowiony
zadomowiony

Post autor: Brisek » pt 03 kwie 2009, 10:10

mi tak stukało i jak rozebrałem wydech się okazało ze tych uszczelek przy kolektorze wydechowym w ogolę już nie ma
Odpowiedz jedno znaczna nieszczelny układ wydechowy

jasio_zawodnik
Kontakt:

Post autor: jasio_zawodnik » sob 04 kwie 2009, 19:15

Dzięki śliczne będzie chwila wolna i odrobina motywacji rozkręcę układ wydechowy i go przepatrzę. Owszem stukofobia może troszkę tak.... kolejnego dnia zaczęło mi się wydawać ze jak sprzęgło odpuszczę na biegu jałowym to dużo głośniej pracuje i zdecydowanie mocniej wibruje (chwila strachu, szybki telefon do kogoś bardziej zorientowanego w temacie, i jak się okazało podczas diagnozy... wyolbrzymiam...) :P :P ale po części dzięki stukofobii vfr dalej jeździ....

jak rozbiorę wydech dam znać w temacie....
śmiertelna choroba przenoszona przewodami paliwowymi...

Awatar użytkownika
Tobik
zadomowiony
zadomowiony
Kontakt:

Post autor: Tobik » ndz 05 kwie 2009, 18:46

Hmm podczepie sie pod temat.... Panowie, kolektory wydechowe, to te uszczelki są przy głowicy? czy mowa juz o tym miejscu gdzie wszystkie się wtapiają w tłumik?

ODPOWIEDZ