pierdu pierdu
- treska
- klepacz
- Imię: Treska
- Kontakt:
pierdu pierdu
Przeczytajcie.
http://www.sfora.pl/Motocyklisci-sa-naj ... endy-a4286
Chyba ku....a niedzielni kierowcy dwusladów.
Nie mówię, ze motocykliści to sami dobrzy kierowcy, ale jak mogą zawsze nas oczernią.
http://www.sfora.pl/Motocyklisci-sa-naj ... endy-a4286
Chyba ku....a niedzielni kierowcy dwusladów.
Nie mówię, ze motocykliści to sami dobrzy kierowcy, ale jak mogą zawsze nas oczernią.
- MadziX
- stary wyjadacz
- Imię: Magdalena
- Kontakt:
ech...lepiej by się zajęli uswiadamianiem kierowcow ,ze trzeba zwaracac uwagę na motocyklistów, a nie ciągle tylko pierdoły wypisywac w kontekscie - motocyklisci - mordercy, przez nich wypadki itd itp wypadki są spowodowane nie tylko z winy motocyklistów, czesto jest wręcz odwrotnie - kierowca auta zapomina,ze moze spotkac motocykl na ulicy izachowuje się jakby był ślepy..szkoda,ze o tym nikt nie wspomni...
jak zwykle zajmowanie się tematem nie pod tym kątem co trzeba.
jak zwykle zajmowanie się tematem nie pod tym kątem co trzeba.

Powód takiego pisania jest chyba dość prosty:
Motocyklistów jest - ilu? - może jakieś 2 miliony.Może nawet nie.
Kierowców samochodów jest może z 15 milionów.
Która grupa społeczna jest wieksza i daje nadzieje na wiekszy odbiór - czytaj: dotarcie z reklamami itp. - chyba sami widzimy.
Kasa,kasa i jeszcze raz kasa.
Tylko w pismach typowo motocyklowych pisza prawdę.
Motocyklistów jest - ilu? - może jakieś 2 miliony.Może nawet nie.
Kierowców samochodów jest może z 15 milionów.
Która grupa społeczna jest wieksza i daje nadzieje na wiekszy odbiór - czytaj: dotarcie z reklamami itp. - chyba sami widzimy.
Kasa,kasa i jeszcze raz kasa.
Tylko w pismach typowo motocyklowych pisza prawdę.
W Danii po prawej stronie jezdni jest wydzielony pas dla rowerzystów i motorowerów.Kierowca samochodu,skręcając w prawo,ma obowiazek sprawdzić czy po pasie dla rowerów nikt nie jedzie.Jesli jedzie musi bezwzględnie ustapic mu pierwszeństwa.Jesli sie zagapi i spowoduje wypadek - potrąci rowerzystę albo motorower - automatycznie jest winien bez względu na to czy rowerzysta był pijany,jechał szybko,wolno itd.Po prostu: rowerzysta to "świeta krowa",która dla własnego dobra trzeba omijac z daleka.
Takie podejście daje dobre skutki dla rowerzystów.Warte stosowania u nas,może w innej formie,ale chodzi o zasadę "chroń słabszego".
Takie podejście daje dobre skutki dla rowerzystów.Warte stosowania u nas,może w innej formie,ale chodzi o zasadę "chroń słabszego".
-
- zadomowiony
Takie tematy dobrze się sprzedają, dlatego chętnie o nas piszą podpierając się statystykami. Ale bądżmy obiektywni o poobserwujmy wyczyny niektórych motocyklistów na miejskich ulicach. Ja w sezonie dużo jeżdżę po mieście i muszę przyznać, że czasami robi mi się na widok ich stylu jazdy zdecydowanie niedobrze. I wcale nie są to sporadyczne przypadki. Dzięki nim mamy opinię dawców i szaleńców i trudno się temu dziwić. Szybkie motocykle są coraz tańsze i przez to dostępne dla dużej grupy osób, które na motocykl nigdy nie powinny usiąść z powodu braku instynktu samozachowawczego i rozumu.
diesel-naprawa układów wtryskowych, mechanika pojazdowa, wymiana opon, naprawa motocykli, quadów i skuterów-Poznań 519 185 505
To sa marginalne przypadki,ale bardzo widowiskowe i przez to zauważalne na ulicy.Nie wiem jak z tym walczyc.Może np.wprowadzić kursy na "A" z prawdziwego zdarzenia?Nie "ósemka" na placu ale profesjonalne szkolenie techniki jazdy na sliskim,suchym,hamowanie awaryjne itp.I jazda szybka-tak ze 150 km/h + manewry.Po takim szkoleniu delikwent miałby jakies pojęcie jak się zachowa pojazd przy różnych prędkościach i w różnych sytuacjach.Oczywiście,takie szkolenie musiałoby być duzo droższe.Ale dałoby może jakiś efekt.
A tak w ogóle:
Nie ma co zbytnio przejmowac się tym co jakis tam gryzipiórek nagryzmoli.
Gdyby tak robic to mozna od razu przenieść się na kardiologię z zaawansowanym zawałem
.
Jest takie powiedzenie:"Mądry pisał dla zabawy,głupi czytał bo ciekawy".Nie bądźmy jak ten co czytał
.Szkoda zdrowia.
lepiej w tym czasie gdzies pojechać.
Nie ma co zbytnio przejmowac się tym co jakis tam gryzipiórek nagryzmoli.
Gdyby tak robic to mozna od razu przenieść się na kardiologię z zaawansowanym zawałem

Jest takie powiedzenie:"Mądry pisał dla zabawy,głupi czytał bo ciekawy".Nie bądźmy jak ten co czytał

lepiej w tym czasie gdzies pojechać.
- Mr.Exclusive
- pisarz
- Imię: Adam
- Kontakt:
- ppamula
- stary wyjadacz
- Imię: Piotr
- województwo: mazowieckie
Zamiast biadolić każdy z was mógby się wypowiedzieć w komentarzu tego artykułu albo napisać do autora tego atykułu że generalisuje i nie wszyscy motocykliści są wariatami. A ci którzy przeceniają swoje możliwości na motocyklach to nie są motocykliści a użytkownicy motocykli.
Do roboty, za klawiature i ruszać z erudycją bracia i siostry
Do roboty, za klawiature i ruszać z erudycją bracia i siostry
- Gacol
- klepacz
- Imię: Jacek
- województwo: śląskie
Ale jest tak wszędzie .Rozwala mnie to kiedy np przychodze na rodzinny obiad do babci i słysze juz po jacy to motocykliści sa i że oni maja tyle wypadków.No ja nie moge porównajcie liczbowo wypadki samochodowe i moto.Krew mnie zalewa i patrzą na mnie jak na totalnego debila idiote idt.Dziadek jeżdziod 55lat na moto i tez im nic nie wytłumaczy.Po prostu kiedys powstal mit o motocykliscie i już tak bedzie.jak to było potem z linkami na szyi i innymi glupotami
VFR750 RC36 I
VTR1000 SP 1
VFR800 FI:)
VTR1000 SP 1
VFR800 FI:)