rc 24 - spuszczanie paliwa z gaznikow na zime
rc 24 - spuszczanie paliwa z gaznikow na zime
pytanie lajkonika - gdzie dokladnie sa w rc24 te sruby do spuszczania reszty paliwa z gaznikow ?
i drugie pytanie- na wiosne wystarczy,ze przekrece kran na ON i poczekam jakis czas,zeby sie wszystko napelnilo tak jak trzeba?
i drugie pytanie- na wiosne wystarczy,ze przekrece kran na ON i poczekam jakis czas,zeby sie wszystko napelnilo tak jak trzeba?
"ŻYCIE TO NIE BAJKA, NIE GLASZCZE CIE PO JAJKACH"
-
- klepacz
- Kontakt:
- DIDI
- klepacz
- Imię: Daniel
- Kontakt:
Luicki Luke opatentuj ten sposób zimowania motoLukeVFR pisze:zamiast spuszczas to idz sobie co jakis czas do garazu z browarkiem i odpal fure do wlaczenia wentylatora,wypij bro,zgas i wroc do domu (lub zostan na noc;) )

Panie władzo jechałem szybko, bo ja kocham zapier...lać 
DIDI

DIDI
Możliwe, po każdym długim nie jeżdżeniu czy byś dzidował czy nie, prędzej czy później waha zniknie. W niektórych moto jest taka opcja w kraniku (np. gs 500). Nie wiem jak to się fachowo nazywa. Ale służy do zalewania pustego "odparowanego" gaźnika, aby moto szybciutko odpaliło. I jest wszystko pieknie i nie trzeba chechłać rozrusznikiem
A ja mam do Was inne nieco pytanko: Jak wam idzie odpalenie fałefer zimą tak przy fest mrozie? Bo jak miałem rc 24 to do paranoi dochodziło, i do odpalanie sprzętu posrednio fareliki musiałem uzywać 

VFR wszystko przetrzyma.
- ppamula
- stary wyjadacz
- Imię: Piotr
- województwo: mazowieckie
No nie, aż tak żle to nie jest.mucha pisze:farelki musiałem uzywać
Przy mrozie ssanie na full, start rozrusznika i po dwóch , trzech obrotach silnik startuje ale zwykle gaśnie, drugi lub trzeci start i silnik zaczyna powolutku wchodzić na obroty zwykłe dla ssania. Czasami dodaje niewiele gazu przy starcie rozrusznika dla pewności.
Re: rc 24 - spuszczanie paliwa z gaznikow na zime
Nie spószczaj paliwa dokładnie tak jak mówi seba.Przepalaj sprzeta co jakis czas bo jak nie to z benzynki wytrąca sie taki nalot jak długo postoi i przytyka dyszki.(wiem to z własnego doswiatczenia jak posiadałem inny motocykl)Po półrocznym staniu gaziorki do czyszczenia!!Chri$ pisze:pytanie lajkonika - gdzie dokladnie sa w rc24 te sruby do spuszczania reszty paliwa z gaznikow ?
Wiem ze czasem trudno odpalic moto i nawet nie mozna sie przejechac bo na dworku -10 i snieg,ale zawsze miło usłyszec chociaz dziwiek procującej maszyny