Ubezpieczenie OC, AC
-
- teksciarz
- Kontakt:
Ubezpieczenie OC, AC
Vitam,
Mam takie pytanko czy przy skladce OC na moto jest tak samo jak na samochód, tzn. czy zaplace wiecej za poj 1300 niz za poj 800cmm3????
Mam takie pytanko czy przy skladce OC na moto jest tak samo jak na samochód, tzn. czy zaplace wiecej za poj 1300 niz za poj 800cmm3????
Ostatnio zmieniony śr 11 lut 2009, 22:06 przez qbis0, łącznie zmieniany 1 raz.
- alternatom
- pisarz
- Imię: tomek
- Kontakt:
W niektórych firmach tak jest,w PZU jedna stawka dla wszystkich pojemności.
Ubezpieczałem rok temu i w PZU o dziwo było najtaniej,nawet z supertanich w ubezpieczeniach samochodów firm od razu mnie do nich odsyłali bo tam najtaniej (nie lubią motorów czy co? ) więc się przemogłem chociaż mam awersję do tej firmy.
Ubezpieczałem rok temu i w PZU o dziwo było najtaniej,nawet z supertanich w ubezpieczeniach samochodów firm od razu mnie do nich odsyłali bo tam najtaniej (nie lubią motorów czy co? ) więc się przemogłem chociaż mam awersję do tej firmy.
- alternatom
- pisarz
- Imię: tomek
- Kontakt:
- robsonic
- klepacz
- Imię: Robert
- Kontakt:
Racja w stu procentach!!!! PZU zatrzymało się na stawkach z czasów wsk i junakówPiszol pisze:Jak chodzi o moto to PZU ma najtaniej - pytałem w różnych firmach i lipa.
Raczej jest jedna stawka

Moto i przyczepki to dla nich to samo.....
Auto ubezpieczyłem w hestii i np. dawoooooooo Tikaczu 800 cm, OC bez zniżek 500 rok,a moto np.VFR na rok z NW 130 złych
fakju i fenkju... brzmi podobnie lecz za przejęzyczenie można dostać w ryja lub w mordkę 

- KolczyK
- stary wyjadacz
- Imię: Przemysław
- Kontakt:
składka podstawowa jest ustalona z góry, na przyczepy i motorowery też, tak jest w PZU jeśli masz poniżej 25 lat zaplacisz 50% wiecej lub 30% wiecej gdy masz conajmniej 2 lata prawko. Co do ceny to w pzu podstawa wynosi coś ponad 100zł. Nie są to duże koszta.... Ja ze zniżką 60% i z zapłatą za NW płacę coś ponad 100...pzdr
VFR800FI '99 - była ze mną 35tyś km
VFR800FI '02 - obecna kochanka
UBEZPIECZENIA << www.kolczynscy.pl >>>
- Ruda i Piotr
- stary wyjadacz
- Imię: Kasia
- województwo: pomorskie
- Kontakt:
- KolczyK
- stary wyjadacz
- Imię: Przemysław
- Kontakt:
zaraz zrobie to Wam napisze....
EDIT
w moim regionie podstawą jest 136zł jdynie zniżka za zapłątę jednorazową - 10% w tym zawarte na 2 raty 150zł czyli te 10%
ceny w zalezności od wielkości miasta i procentu szkodowości, każdy Inspektorat ma inne tabele.....
a AC na VFR wychodzi mi 3 tysie przy 30% zniżce
przy sumie 12 tys 
EDIT
w moim regionie podstawą jest 136zł jdynie zniżka za zapłątę jednorazową - 10% w tym zawarte na 2 raty 150zł czyli te 10%
ceny w zalezności od wielkości miasta i procentu szkodowości, każdy Inspektorat ma inne tabele.....
a AC na VFR wychodzi mi 3 tysie przy 30% zniżce

Ostatnio zmieniony śr 11 lut 2009, 20:48 przez KolczyK, łącznie zmieniany 1 raz.
VFR800FI '99 - była ze mną 35tyś km