Pętla indukcyjna.
- Bialy
- pisarz
- Imię: Mateusz
- województwo: małopolskie
Lekko kotleta odgrzewam, ale ja znalazłem sposób na te światła, który zwykle działa
Mianowicie jeśli podjeżdżamy sami pod światła, warto pojeździć slalomem od krawędzi do krawędzi pasa, jakieś 20-30 m przed przejściem dla pieszych.
Ja wielokrotnie stałem jak idiota kilka minut na tych światłach, aż kiedyś chyba z nudów podjechałem właśnie takim zygzakiem i zmieniło się natychmiast. Ostatnio u siebie w mieścinie notorycznie tak podjeżdżam pod sygnalizację i w 9/10 przypadków światła zapalają się normalnie w kolejce - nie muszę czekać
Warto więc tą metodę sprawdzić - może faktycznie jest to jakieś wyjście z sytuacji, zamiast przejeżdżanie na czerwonym. Wadą jest to, że w czasie lub tuż po deszczu można rypnąć, chociaż mnie osobiście jeszcze się coś takiego nie zdarzyło

Ja wielokrotnie stałem jak idiota kilka minut na tych światłach, aż kiedyś chyba z nudów podjechałem właśnie takim zygzakiem i zmieniło się natychmiast. Ostatnio u siebie w mieścinie notorycznie tak podjeżdżam pod sygnalizację i w 9/10 przypadków światła zapalają się normalnie w kolejce - nie muszę czekać

Warto więc tą metodę sprawdzić - może faktycznie jest to jakieś wyjście z sytuacji, zamiast przejeżdżanie na czerwonym. Wadą jest to, że w czasie lub tuż po deszczu można rypnąć, chociaż mnie osobiście jeszcze się coś takiego nie zdarzyło

- przem09
- zadomowiony
Osobiscie nie sprawdzalem ale przyczepienie pod moto magnesu neodymowego podobno pomaga. Tylko ze on jest chooolernie silny i nie wiem jak dziala na motor. Czy jak sie go nie przyczepi do czegos metalowego w moto to nie namagnesuje cześci.... Ale jakby go jakos do plastiku to mysle ze warto sprobowac Choc samemu w dzien to przejezdzam za linie tak zeby puszka mogla stanac a w nocy to jak dziecko ktore babcia uczyla. spojrz w lewo spojrz w prawo i znow w lewo i dzida