Kto sie na komórach zna?
- LoVelas
- zadomowiony
- Imię: Kuba
- Kontakt:
Niestety z tego co mi wiadomo automapa nie dziala pod komorki... Najlepszym rozwiazaniem jest garmin... Sam ostatnio wgralem garmina i jestem szalenie zadowolony... Piotras z 6210N jest wszystko ok tak jak mowisz tylko ze navi jest platne i bardzo malo dokladne jezeli chcesz pojechac do "pacanowa" ktore ma liczbe mieszkancow nie przekraczajaca 10000 mieszkancow... Sam mialem ten telefon ale dzeki dobroci serca i mani telefonowej mojego przyjaciela zamienil sie ze mna na N95 i jest to naprawde kombajn... Krawaty wiaze i usuwa ciaze...
Rozmawialem z przectawicielem Noki na polske Pn i mi powiedzial ze na 6210N szybko nie da sie wgrac niczego innego... Co do wgrania oprogramowania to wszystko masz na tej stronce...
http://peb.pl/programy-nawigacyjne-i-ma ... a-dla.html
Tu masz wszsytko opisane krok po kroku... Jak bys czegos nie wiedzil dawaj znac...
Pozdrawiam Lovelas...

http://peb.pl/programy-nawigacyjne-i-ma ... a-dla.html
Tu masz wszsytko opisane krok po kroku... Jak bys czegos nie wiedzil dawaj znac...
Pozdrawiam Lovelas...
- Piotras
- klepacz
- Imię: Piotrek
- Kontakt:
Ja z racji braku czasu i chęci nie jestem zwolennikiem modowania czegokolwiek, pomimo to soft 6210N wystarcza mi do wszystkiego. Nawigacja jeśli chodzi o mnie to i tak daje rady, gacol pisze że ciężko zasięg w domu złapać, a która navi Ci łatwo złapie? W domu mam kilka TomTomów, jednego Mio i palmtopa z GPSem i jakoś każdy ma problem z zasięgiem w budynkach, przecie to norma. Co do wytyczania tras itp jeszcze nie sprawdzałem, jak narazie muszę kupić większą kartę coby wgrać nowe mapy. Navi w 6210N traktuję raczej jako gadżet bo mam inne urządzenia do tego przeznaczone, ale choćby w razie zabłączenia, idealnie sprawdzi się jako urządzenie poglądowe.
- Gacol
- klepacz
- Imię: Jacek
- województwo: śląskie
Nie noi co ty.Musisz miec pliki w formacie sis lub sisX.Symbian którego masz(podejrzewa. jakiś 9.x) potrzebuje podpisywania aplikacji.więc poszukaj troche w sieci jak to sie robi albo daj znaka do mnie na gg:) W symbianie wgranie map jest ość trudne.Co do oryginalnych map nokii mają dość dobre pkkrycie lecz niestety sa płatne i nie da się tego ominąć.Można korzystać z symulacji ale wiadomo jak to działa.ogólnie Nokia maps Sciąga mape w przeciągu 10km od miejsca w którym jesteś czyli często łaczy sie z siecią w czasie jazdy.Lovelas, masz n95??Może masz coś ciekawszego w niej ode mnie??Pochwal się 

VFR750 RC36 I
VTR1000 SP 1
VFR800 FI:)
VTR1000 SP 1
- Mundek
- pisarz
- Kontakt:
Podpinam sie do tematu. Wlasnie pozbylem sie starego telefonu i szukam czegos nowego. Zawsze mialem Nokie, wiec dalej rozwazam zakup telefonu tej firmy, aczkolwiek zastanawiam sie tez nad czyms innym. Czy mozecie mi doradzic co warto obecnie kupic. Przegladalem rozne fora i czytalem opinie i testy i tylko jeszcze bardziej sie zakrecilem w temacie. Ogolnie zastanawiam sie nad Nokia N85, Samsungiem Omnia (ale ta ma wlasnie bardzo rozne opinie)... A moze w ogole cos ze stajni HTC, tylko czy warto, bo nic nie wiem o wyrobach tej firmy. Z gory dziekuje za pomoc.
Pzdr Mundek!
VTEC 2009
GSX-R 750 K8
Uwielbiam VFR, ale Gikser to źródło czystej adrenaliny:))
VTEC 2009
GSX-R 750 K8
Uwielbiam VFR, ale Gikser to źródło czystej adrenaliny:))
- Piotras
- klepacz
- Imię: Piotrek
- Kontakt:
Ale jaka usługa, jaki operator? Co ma piernik do wiatraka? Połączenie z netem potrzebne jest tylko do updejtu map, info o ruchu na drodze sciagane jest przez fale radiowe, a pozycja na mapie jest wyznaczane przez nadajnik gps w telefonie, zadne informacje nie są wysyłane transmisją danych przez operatora! Jak masz lęki to wyciągasz sim'a i też navi działa! Sim z kieszeni nie wyśle pakietu danych bezprzewodowo przez operatora 

- Gacol
- klepacz
- Imię: Jacek
- województwo: śląskie
Możliwe ze w nawigatorze troche inaczej jet to rozwiązane.W n95 jest na 100% tak jak Ci wspominałem wcześniej niestety
dlatego tak kombinują z navi do niej.Navigatory często były tez z route66 wrzuconym.W 6110N wiem ze cos takiego znajomi dostali.
Minus i tak wszystkich systemów w nokii to to że nie ma dobrej anteny
io nigdy to nie Bedzie rewelacja .chyba ze ktoś zrobi automape.ale czy warto skoro dni symbiana są policzone??
Firma UiQ upadła.nokia jako tako już kieruje się ku linuxie

Minus i tak wszystkich systemów w nokii to to że nie ma dobrej anteny

Firma UiQ upadła.nokia jako tako już kieruje się ku linuxie
VFR750 RC36 I
VTR1000 SP 1
VTR1000 SP 1
- KolczyK
- stary wyjadacz
- Imię: Przemysław
- Kontakt:
jak uaktualniać mapy do tom tom, mam SE p1i ? a moze ma ktoś nowsze niż 5.2 ?? czy tam 5.0
VFR800FI '99 - była ze mną 35tyś km
VFR800FI '02 - obecna kochanka
UBEZPIECZENIA << www.kolczynscy.pl >>>
VFR800FI '02 - obecna kochanka
UBEZPIECZENIA << www.kolczynscy.pl >>>