ALPY AUSTRIA
- Piotras
- klepacz
- Imię: Piotrek
- Kontakt:
robert, Twój post naprawde qrewsko wiele wnosi do tematu bueheheheheheheh 
Wiadomo, że lwią część kasy trzeba przeznaczyć na paliwo, którego ceny w sezonie
napewno będą zapi.rdalać w górę, ale napisałbyś przynajmniej o innych wydatkach
które mogą się łączyć z tym wyjazdem tj. czy wjazdy na niektóre przełęcze są płatne
dodatkowo (ile), jak drogie jest stołowanie się w przydrożnych knajpach, ile można
przewidywać za nocleg itp...

Wiadomo, że lwią część kasy trzeba przeznaczyć na paliwo, którego ceny w sezonie
napewno będą zapi.rdalać w górę, ale napisałbyś przynajmniej o innych wydatkach
które mogą się łączyć z tym wyjazdem tj. czy wjazdy na niektóre przełęcze są płatne
dodatkowo (ile), jak drogie jest stołowanie się w przydrożnych knajpach, ile można
przewidywać za nocleg itp...
alpy wyjazd
co do jedzenia to jak wszedzie za 10 e sie najesz czyli objad sniadanie to zalezy gdzie czy z noclegiem czy nie tam gdzie byle w zeszlym roku gosc wolal 30 euro ze sniadaniem a bylem na LODOWCU jezeli sie jedzie przezWIEDEN i ktos chce sie tu ztrzymac to proponuje pole biwakowe tu sie placi oddzielnie za moto i za miejsce na moto moge sie dowiedziec ile kosztuje reszta do dogadania chyba ze ktos ma konkretne miejce na mysli trasa jest do zaplanowania i mozna sprawdzic na mapie co jest po drodze i jakie sa miejca dla motocyklistow
Robert
Hey robert
Mam pytanie. Byłem w ubiegłym roku i niestety miałem "problemy"
z dogadaniem się z panią w kasie. ==>> TU <<== jest aktualny cennik, natomiast nie do końca wszystko rozumiem.
- Wjazd motocyklem kosztuje 18 Euro, a po godzinie 18:00-tej 12 Euro (czyli tak jak w ubiegłym roku).
- Natomiast czy te 15-Tage-Karte za 25 Euro i 30-Tage-Karte za 35 Euro upoważniają do dowolnej ilości wjazdów w ciągu tych 15 lub 30 dni ??
- Co to jest ta Rundfahrtkarte za 24 Euro (2) Rundfahrtkarten gelten für je eine Fahrt auf der Großglockner Hochalpenstraße und auf der Felbertauernstraße innerhalb von 30 Tagen.)
Czy są jeszcze jakieś inne opcje (cichłbym wjechać na trasę 3-4 razy w ciągu 3 dni)
Co do samego wyjazdu. Jak już pisałem byłem w 2008 roku i jadę w tym roku ponownie. Jako bazę wypadową proponuję pensjonat w Bruck zaraz na początku trasy LINK . Skromne, ale bardzo fajne warunki, życzliwi właściciele w tym Piotr który jest z pochodzenia polakiem i chętnie pomaga rodakom z polski. Płaciliśmy 24 Euro ze śniadaniem i obiadokolacją (nawet ciasto po kolacji było
).
Mam pytanie. Byłem w ubiegłym roku i niestety miałem "problemy"

- Wjazd motocyklem kosztuje 18 Euro, a po godzinie 18:00-tej 12 Euro (czyli tak jak w ubiegłym roku).
- Natomiast czy te 15-Tage-Karte za 25 Euro i 30-Tage-Karte za 35 Euro upoważniają do dowolnej ilości wjazdów w ciągu tych 15 lub 30 dni ??
- Co to jest ta Rundfahrtkarte za 24 Euro (2) Rundfahrtkarten gelten für je eine Fahrt auf der Großglockner Hochalpenstraße und auf der Felbertauernstraße innerhalb von 30 Tagen.)
Czy są jeszcze jakieś inne opcje (cichłbym wjechać na trasę 3-4 razy w ciągu 3 dni)
Co do samego wyjazdu. Jak już pisałem byłem w 2008 roku i jadę w tym roku ponownie. Jako bazę wypadową proponuję pensjonat w Bruck zaraz na początku trasy LINK . Skromne, ale bardzo fajne warunki, życzliwi właściciele w tym Piotr który jest z pochodzenia polakiem i chętnie pomaga rodakom z polski. Płaciliśmy 24 Euro ze śniadaniem i obiadokolacją (nawet ciasto po kolacji było

powiem tak ja lecialem na GROßGLOCKNER CO DO KASY TO POPROSTU KARTA I PLACISZ NIE INTERESOWALO MNIE CZY KOSZTUJE 1 euro wiecej czy dwa placilem pojezdzilem chcialem odpoczac na likend i ja bylem zadowolony tego roku tez smigam w tamta strone i robie to samo co do dogadania sie to nie ma problemu mozna przedzwonic i sie dowiedziec reszta jest na necie
Robert
-
- Imię: Sylwek
Alpy.
witam.
w tamtym roku w czasie urlopu przejechałem troche po alpach(fz6 naked) tzn. austria, lichtenstein, szwajcaria,włochy, francja,monako,i powrót włochy(lago di garda),austria. na powrocie oczywiscie powtórka z rozrywki tzn. GROSSGLOCKNERSTRASSE-wyjazd wart kazdych pieniedzy.
całość to 4500km w 12 dni.
spanko pół na pół tj. namiot /hotel.
na całej trasie średnia za namiot+2osoby+moto+(ciepła woda wszędzie bez ograniczeń) to 22euro/doba. campingi są bardzo zadbane ,czyste.
hotel - pokój 2 osoby+ śniadanie -srednia to 70 euro
wszystkie koszty od wyjazdu do powrotu to prawie 5000 tys zł.
wrażenia- bezcenne.
w tym roku wracamy, tym razem VFR -duzo jeszcze zostało do zobaczenia...
w tamtym roku w czasie urlopu przejechałem troche po alpach(fz6 naked) tzn. austria, lichtenstein, szwajcaria,włochy, francja,monako,i powrót włochy(lago di garda),austria. na powrocie oczywiscie powtórka z rozrywki tzn. GROSSGLOCKNERSTRASSE-wyjazd wart kazdych pieniedzy.
całość to 4500km w 12 dni.
spanko pół na pół tj. namiot /hotel.
na całej trasie średnia za namiot+2osoby+moto+(ciepła woda wszędzie bez ograniczeń) to 22euro/doba. campingi są bardzo zadbane ,czyste.
hotel - pokój 2 osoby+ śniadanie -srednia to 70 euro
wszystkie koszty od wyjazdu do powrotu to prawie 5000 tys zł.
wrażenia- bezcenne.
w tym roku wracamy, tym razem VFR -duzo jeszcze zostało do zobaczenia...
...co tanie,to drogie...
-
- teksciarz
- Kontakt:
w poprzednie wakacje też polatalem troche po austrii, spalismy tylko pod namiotem i sami gotowaliśmy obiadki, zakupy w supermarketach, ogolnie troche po taniości. Pole namiotowe za 2 osoby,moto i namiot to ok 15-20 euro. Najtaniej udalo nam sie znalezc nocleg na polu w Liezen za 10 euro. Autostrady są płatne i na miesiąc płaciliśmy chyba 5-6 euro, niektóre tunele też są płatne, ale jest możliwość objechania inną trasą.
Taka trasa wyjdzie około 3500 km (z zapasem oczywiście, gdzieś na bok odskoczyć, coś zobaczyć) więc paliwko 7l/100 km x 3500km = 245 l x 4,20 (prognozy na sezon 2009
) = 1029 zł (+- 150 zl w zależności od stylu jazdy).
Noclegi 10 dni czyli 9 nocy, 2 nocki (dojazdy i powrót) można liczyć na słowacji bo chyba nikt w jeden dzień na miejsce nie dojedze, za 25 zł/os na kwaterze bez problemu się znajdzie.
słowacja 2noce 1 os. = 50 zl
2 os. = 100 zl
Austria
namiot 7 nocy x 12-14 euro (1osoba) = 91 x 4 = ok. 364 zł
namiot 7 nocy x 17 euro (2osoby) = 119e x 4 zł = 476 zł
pokój 7 nocy x 30 euro (1osoba) = 210 x 4 = 840 zł
pokój 7 nocy x 60 euro (2osoby)= 420 x 4 = 1680 zł
Do tego coś trzeba jeść, jeśli po knajpach jedzenie to na 1 dzien na 1 os. okolo 15 e= 60zł
Po taniości za 7 euro coś da się ugotować.
Picie... hmmm kto co lubi, piwo w barze to 5e=20zł, zawsze można wziąść flaszke w kufer:)
Reszta pozostaje w indywidualnych gustach i naprawach moto
hehe regulator w Wiedniu-zamiennik 150e, oryginalny 300e.
Taka trasa wyjdzie około 3500 km (z zapasem oczywiście, gdzieś na bok odskoczyć, coś zobaczyć) więc paliwko 7l/100 km x 3500km = 245 l x 4,20 (prognozy na sezon 2009

Noclegi 10 dni czyli 9 nocy, 2 nocki (dojazdy i powrót) można liczyć na słowacji bo chyba nikt w jeden dzień na miejsce nie dojedze, za 25 zł/os na kwaterze bez problemu się znajdzie.
słowacja 2noce 1 os. = 50 zl
2 os. = 100 zl
Austria
namiot 7 nocy x 12-14 euro (1osoba) = 91 x 4 = ok. 364 zł
namiot 7 nocy x 17 euro (2osoby) = 119e x 4 zł = 476 zł
pokój 7 nocy x 30 euro (1osoba) = 210 x 4 = 840 zł
pokój 7 nocy x 60 euro (2osoby)= 420 x 4 = 1680 zł
Do tego coś trzeba jeść, jeśli po knajpach jedzenie to na 1 dzien na 1 os. okolo 15 e= 60zł
Po taniości za 7 euro coś da się ugotować.
Picie... hmmm kto co lubi, piwo w barze to 5e=20zł, zawsze można wziąść flaszke w kufer:)
Reszta pozostaje w indywidualnych gustach i naprawach moto

- KolczyK
- stary wyjadacz
- Imię: Przemysław
- Kontakt:
w kwietniu bede blisko ALP, czy jest sens wjeżdzać motocyklem wyżej ?
VFR800FI '99 - była ze mną 35tyś km
VFR800FI '02 - obecna kochanka
UBEZPIECZENIA << www.kolczynscy.pl >>>
VFR800FI '02 - obecna kochanka
UBEZPIECZENIA << www.kolczynscy.pl >>>
-
- Imię: Sylwek
alpy alpy
hej.
myślę,że zawsze warto spróbować,trasy wyjazdowe są otwarte od końca kwietnia/początku maja, w zależności od warunków drogowych. jeżeli dany odcinek nie będzie zamknięty np. szlabanem , to napierasz ile się da...
zależy jeszcze , w którym rejonie będziesz?
kilka fotek na zachętę ...
myślę,że zawsze warto spróbować,trasy wyjazdowe są otwarte od końca kwietnia/początku maja, w zależności od warunków drogowych. jeżeli dany odcinek nie będzie zamknięty np. szlabanem , to napierasz ile się da...
zależy jeszcze , w którym rejonie będziesz?
kilka fotek na zachętę ...
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
...co tanie,to drogie...