CRASHPADY raz jeszcze.....

Wymyśiłeś coś fajnego do Swojej VFR? To możesz się podzielić.
Awatar użytkownika
marmot
pisarz
pisarz

Post autor: marmot » wt 23 gru 2008, 11:24

wykonać je z dwóch części między które można włożyć element resorujący (np.sprężynę lub gumę)który chroni przed uderzeniem z impetem. Jedyny problem to je założyć i nie wiercić owiewki.
Dlatego o tym pisałem. Przykład choćby zderzaki wagonów. Co byłoby gdyby nie było w nich sprężyn?

Awatar użytkownika
Fabiq
klepacz
klepacz
Kontakt:

Post autor: Fabiq » śr 24 gru 2008, 21:07

hmmm... dorobilem sobie sam crashpady do cbrki, jest odbojnik a wewnatrz niego mniejsza tulejka z grzybkiem, teoretycznie przy naprawde duzym uderzeniu o glebe powinien sie zlamac grzybek a crash swobodnie zejsc lub sie przesunac, na cale szczescie nie przyszlo mi tego jeszcze testowac, natomiast od gleb parkingowych tak - sprawdzone, dziala, szkody to jedynie pekniete lusterko

no i w cbrce wiercilem owiewki, jednak nie wydaje mi sie aby to szpecilo motocykl w jakimkolwiek stopniu

posiadajac doswiadczenia zebrane przez ten czas bez problemu moglbym przerobic zbiorniczek wyrownawczy, mysle ze jakikolwiek specmajster ktory mial doczynienia ze spawarka do plastyku sobie z tym poradzi

Obrazek
potrzeba cos?! dzwon 509 870 769

Awatar użytkownika
robert
teksciarz
teksciarz

pady vfr rc 36

Post autor: robert » czw 15 sty 2009, 14:44

pady sa z specjalnego plastiku jednak jest on scieralny przy spotkaniu z asfaltem
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Robert

Awatar użytkownika
robert
teksciarz
teksciarz

pady przednie kolo

Post autor: robert » czw 15 sty 2009, 14:47

polecam gdyz sluza jako rolki do stojaka jezeli ktos taki posiada
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Robert

ODPOWIEDZ