SYNCHRO WTRYSKU ???
- olo
- klepacz

- Imię: Olek
- Kontakt:
SYNCHRO WTRYSKU ???
Pomóżcie proszę - czy w przypadku pierwszej wersji 800-tki wchodzi w grę synchronizacja podciśnienia w kanałach dolotowych ? Wydawało mi się że tak, tymczasem w serwisówce znalazłem tylko "starter valve synchronization" ale to chyba nie o to chodzi... Nie robi sie tak jak w przypadku gaźniorów śrubkami na ośkach przepustnic ? Na tejże ośce z przednich garów znalazłem śrubkę która mogłaby do tego służyć ale jest - nietypowo, porównując do gaźników - zabezpieczona kontrą, co mogłoby sugerować że raczej się tego nie rusza... CÓŻ POCZĄĆ...?
VFR-OC Poland, South Park section, MTZ sub-section 
- KolczyK
- stary wyjadacz

- Imię: Przemysław
- Kontakt:
Mundek coś mi wspominał że jest to właśnie regulacja zaworów startowych. a JA sobie myślałem... że ustawienie przepustnic 
VFR800FI '99 - była ze mną 35tyś km
VFR800FI '02 - obecna kochanka
UBEZPIECZENIA << www.kolczynscy.pl >>>
- Mundek
- pisarz

- Kontakt:
Tak to sobie przytlumaczylem z serwisowki. Generalnie tak jak pisza chlopaki powyzej, sruby po prawej stronie air boxu, to jedyna regulacja synchronizacji ukladu wtryskowego w VFR 800, czy tez innym motocyklu posiadajcym ten sam uklad wtryskowy, jak np. XX. Nie ma czego wiecej szukac, bo sie nic innego nie znajdzie... 
Pzdr Mundek!
VFR 800Fi 2001
VFR 800Fi 2001
- maciek 800
- klepacz

Otóż nie!!
Po "regulacji" ( nie synchronizacji ) moto leppiej odpala i leppiej na gaz reaguje.
Trzeba to zrobić zgodnie z serwisówką i ustawić podciśnienie zgodne z wartościami tam podanymi. Uwaga większość wakuometrów podaje podciśnienie w barach (bar). Natomiast Wszystkie serwisówki podają w milimetrach słupa rtęci ( mmHg ). Trzeba mieć waku poadjące tych wartościach tkzw waku rtęciowe, lub też ( ja tak zrobiłem ) bardzo dokładne waku zegarowe w barach i przeliczyć sobie mmHg na bar.
Po "regulacji" ( nie synchronizacji ) moto leppiej odpala i leppiej na gaz reaguje.
Trzeba to zrobić zgodnie z serwisówką i ustawić podciśnienie zgodne z wartościami tam podanymi. Uwaga większość wakuometrów podaje podciśnienie w barach (bar). Natomiast Wszystkie serwisówki podają w milimetrach słupa rtęci ( mmHg ). Trzeba mieć waku poadjące tych wartościach tkzw waku rtęciowe, lub też ( ja tak zrobiłem ) bardzo dokładne waku zegarowe w barach i przeliczyć sobie mmHg na bar.
- olo
- klepacz

- Imię: Olek
- Kontakt:
Noooooooooo, ciekawe.......... Mam akurat rtęciówki ale chyba podziałka na nich nie jest w mmHg tylko jakaś ogólna i to jest problem bo serwisówka fucktycznie podaje konkretne wartości których trzeba się trzymać...
Ach ten wtrysk......... I elektronika........... DOBRZE ŻE TEGO NIE MAM !!!!!!!!!
Ach ten wtrysk......... I elektronika........... DOBRZE ŻE TEGO NIE MAM !!!!!!!!!
VFR-OC Poland, South Park section, MTZ sub-section 
- kiki
- ostry klepacz

- Imię: Piotr
- województwo: mazowieckie
- Kontakt:
Co do samego sprzętu i kasy na niego wydanej to nie mam zastrzezen i myślę, że warto (polecam zakup u producenta- z GB idzie paczka okolo tygodnia i troche taniej niz w Polsce). Na pewno jest to delikany sprzęt i trzeba sie z nim obchodzić jak z jajkiem
(ale wskazówkowe też tak mają).
Jeśli chciałbyś wybierać pomiedzy zegarkowymi a carbtunami- odrazu polecam carbtune z jednego powodu:
Przy moto na wtrysku musisz mieć dokladne waku (a takimi są owe carbtuny) inaczej nie zrobisz synchro.

Jeśli chciałbyś wybierać pomiedzy zegarkowymi a carbtunami- odrazu polecam carbtune z jednego powodu:
Przy moto na wtrysku musisz mieć dokladne waku (a takimi są owe carbtuny) inaczej nie zrobisz synchro.
- KolczyK
- stary wyjadacz

- Imię: Przemysław
- Kontakt:
u mnie synchro nie było potrzebne z tego co zobaczylismy przy 1200obr oscylowało w grniach podanych przez kiki'ego, 48 tys przebiegu, ale dla pewności wstawie fotkę i powiecie mi co jest grane, czy robić czy nie. jak znajdę kabel do koma 
VFR800FI '99 - była ze mną 35tyś km