FIRC46 - FI nie gasnie :/

Macie problem z elektryką VFR? Zapraszam tutaj
Awatar użytkownika
wheelman
zadomowiony
zadomowiony
Kontakt:

FIRC46 - FI nie gasnie :/

Post autor: wheelman » wt 21 paź 2008, 20:09

Polatalem z kumplem, rozstalismy sie na skrzyzowaniu; zielone swiatlo, ruszam, rozpedzilem sie do jakis 30 km/h i nagle zaswiecila sie kontrolka FI, silnik zgasl.
Mam alarm w motocyklu, ktory po uzbrojeniu odcina zaplon (pstryczek ON/OFF zaplonu nei reaguje) i swiatla mijania. Teraz po rozbrojeniu swiatla mijanai sie normalnei wlaczaja, natomiast czerwony starter ON/OFF nei reaguje, nie slychac charakterystycznego dzwieku, no i nei gasnie kontrolka FI :/ Rozrusznik kreci normalnie. Macie jakeis pomysly ? Od czego zaczac ?

arek
teksciarz
teksciarz
Imię: Arek

Post autor: arek » wt 21 paź 2008, 20:21

sprawdź główny bezpiecznik 30A. Jest on koło skrzyneczki z resztą bezpieczników (pod kanapą między aku a zbiornikiem), ale obok w osobnej obudowie (biała, przyczepiona od strony zbiornika do boku puszki z bezpiecznikami). A jak będzie padał częściej to sprawdź regulator (u mnie się spalił i dalej poszedł ten bezpiecznik i po założeniu nowego i odpaleniu silnika znowu leciał)
Pozdrowienia

Awatar użytkownika
wheelman
zadomowiony
zadomowiony
Kontakt:

Post autor: wheelman » śr 22 paź 2008, 21:42

Jest rozwiazanie. Do komputera dochadza dwie wiazki. W jednej z nich 9siwej) urwal sie czarno-bialy kabelek. Odpowiadal on za zasilanie pompy paliwa (pompa nei pracowala). Teraz musze go jakos polutowac i zabezpieczyc reszte kabelkow przed urwaniem.

Awatar użytkownika
marlon
klepacz
klepacz
Imię: mariusz
Kontakt:

Post autor: marlon » ndz 16 lis 2008, 18:42

u mnie też jak regulator padł to takie objawy były.obadaj regulator.może to być jego koniec.pewnie bezpieczniki z dymem poszły

ODPOWIEDZ