Fotki w zalaczeniu
Zdro!
k
No to dobra opcja ale w Fi tego niemakatan pisze:U mnie jest pozycja stacyjki gdzie dzialaja awaryjne, a zaplon jest wylaczony.
A widze z en apzełącznikach świateł jest a gdzie masz przełącznik światełw takim razie? Wiesz wyłaczone - pozycje - drogowe ?katan pisze: Ale czemu od razu od innego moto? Ja w swojej VFR mam oryginalnie zalozone awaryjne.
Zdro!
k
No nie do konca. Pozycja w stacyjce oznacza ze mozna w tej pozycji uruchomic awaryjne. Nic wiecej, zaplon wtedy nie dziala.UxY pisze:jak było widac na pierwszej fotce w moto Katana wystarczyło przekręcić kluczyk w pozycji na trójkącik. Bardzo fajne rozwiązanie Swoją drogą
a to faktycznie słabo...ale u mnie też nie da się (albo nie wiem jak, jutro pokombinuje) odpalić awaryjnych bez zapłonu, z jednej strony ma to sens bo nikt na parkingu czy na postoju nie włączy mi awaryjnych (pewnie taki jest zamysł inżynierów) ale z drugiej...instrukcja do mojego motocykla mówi że światełka postojowe + awaryjne mogą świecić nie dłużej niż 30 min bo potem może już motocykl nie odpalić, myślę że dłużej się nie przydadzą...katan pisze:No nie do konca. Pozycja w stacyjce oznacza ze mozna w tej pozycji uruchomic awaryjne. Nic wiecej, zaplon wtedy nie dziala.UxY pisze:jak było widac na pierwszej fotce w moto Katana wystarczyło przekręcić kluczyk w pozycji na trójkącik. Bardzo fajne rozwiązanie Swoją drogą
Brakuje mi mozliwosci zostawienia motocykla na awaryjnych. Jak kluczyk jest w pozycji "trojkacika" nie mozna go wtedy wyciagnac..
Zdro!
OK, ale motocykla na postoju nie zostawiam w pozycji trojkata, tylko lock. wtedy i tak mi nikt nie wlaczy awaryjnych. A czasem sa sytuacje, np. blokowanie dryndą miejsca wypadku ze przydaloby sie zostawic moto bez opieki na awaryjkach.UxY pisze:z jednej strony ma to sens bo nikt na parkingu czy na postoju nie włączy mi awaryjnych (pewnie taki jest zamysł inżynierów)
A ja pokombinuje zdjecie blokady kluczyka w stacyjce w tym polozeniuKornik pisze:dlatego można by sie pokusic o np kombinacje przełączników w której by zadziałały awaryjne na wyłącoznym zapłonie
Użytkownicy przeglądający to forum: Google Adsense [Bot] i 2 gości