JAKIE BUTY?
- Kornik
- ostry klepacz
- Imię: Marcin
- województwo: mazowieckie
kiki wsystko powinno pasowac jak ulał nawet ten sówaczek, niestety nie każde buty na każdą noge pasują, dlatego trzeba sprawdzić inne buty (sidi, puma, itd.), albo spróbować sówaczek dosunąć do końca i sprawdzić czy jest ok na łydce
Na szczęście pracujesz całe życie, a na nieszczęście sekundę.
Honda VFR800 (1999) - Sprzedana (Poszukiwana)
Honda CRF1000L Africa Twin Adventure Sports DCT
Toyota CHR Hybrid
Toyota CHR Hybrid
- Fabiq
- klepacz
- Kontakt:
mysle ze warto sprawdzic inny model buta lub innego producenta, byc moze masz za duzo miecha w tym miejscu i mozesz miec problem, nie raz sie z tym spotkalem sprzedajac kombinezony buty lub inne rzeczy, niestety ludzie sa czasem bardzo niewymiarowi i po prostu bardzo ciezko im cos dopasowac
potrzeba cos?! dzwon 509 870 769
- Ruda i Piotr
- stary wyjadacz
- Imię: Kasia
- województwo: pomorskie
- Kontakt:
Ale czasami ciuchy też maja śmieszne rozmiar w danej rozmiarówceFabiq pisze:niestety ludzie sa czasem bardzo niewymiarowi i po prostu bardzo ciezko im cos dopasowac

Dlatego ciuchy typu kombi, buty, rękawice i kaski trzeba koniecznie mierzyć

Wiem co mówię i mam doświadczenie w tym temacie

Na pewno nie takie jak Fabiq, ale mam

R
Mamy dwie miłości-
i
VFR Viking SeXszyn North Roads

VFR Viking SeXszyn North Roads
- filipmec
- zadomowiony
- Imię: Filip
- Kontakt:
odnosnie ALPINESTARS to ten wlasnie model mam od poczatku sezony i ten sam problem z zamkiem ale tylko przez bardzo krotki okres czasu trzeba CWANIE go zlapac, i nie ciagnac na sile!! nie wiem na czym to polega ale jak jezdzilem w nich w temp okolo 25C nie gotowalem sie za to przy 10C w nocy trasa nawet 100km nie bylo mi w cale zimno moim skromnym zdaniem buty poprostu SUPER, bardzo bezpieczne, fantastyczny patent na sciaganie sznurowadel, wszystie ochraniacze to nie jakas sciema tylko naprawde solidne usztywnienie kostki, calej lini podeszwy, oraz piety, porzadny ochraniacz piszczeli oraz mocna klamra w gornej czesci buta!!! w poterznym deszczu na obwodnicy jakies 2 miesiace temu zrobilem w nich traske z gdyni do tczewa - nic NIE PRZEMOKLO!!! Kolejny myk o jakim warto powiedziec, przy Twoim problemie z suwaczkiem, to producent jak najbardziej przewiduje wkladanie spodni w srodek bura ale powyrzej czesci sciaganej sznurowadlem, gdzie jest na nie miejsce ,wtedy wszystko pasuje perfekcyjnie, nic nie uwiera!!!
Odnosnie wygody chodzenia, to napewno przez pierwszy okres urzytkowania sa one wyjatkowo sztywne, ale jaknajbardziej da sie do tego przyzwyczaic, i swobodnie mozna jechac w tych budach majac w planach krotki spacer, napewno nie poszedl bym w nich na wycieczke 2km dla zabawy
ALE i tu najwarzniejsze PRIORYTETEM jest bezbieczenstwo i wygoda na motorze, te cechy jak najbardziej posiadaja, i chcac jezdzic nimi w traski polaczone z krotkim zapoznaniem terenu sa ok, jesli zas szukacie czego na miasto (krecenie sie wokol komina) i taka sama intensywnosc chodzenia jak i jezdzenia na moto, to Alpinestars wymyslil krotkie buty typowo na miasto, wszystko to co moze byc tylko chronione, w tak krotkich butach jest, i to perfekcyjnie.
Pozdrawiam
Odnosnie wygody chodzenia, to napewno przez pierwszy okres urzytkowania sa one wyjatkowo sztywne, ale jaknajbardziej da sie do tego przyzwyczaic, i swobodnie mozna jechac w tych budach majac w planach krotki spacer, napewno nie poszedl bym w nich na wycieczke 2km dla zabawy
ALE i tu najwarzniejsze PRIORYTETEM jest bezbieczenstwo i wygoda na motorze, te cechy jak najbardziej posiadaja, i chcac jezdzic nimi w traski polaczone z krotkim zapoznaniem terenu sa ok, jesli zas szukacie czego na miasto (krecenie sie wokol komina) i taka sama intensywnosc chodzenia jak i jezdzenia na moto, to Alpinestars wymyslil krotkie buty typowo na miasto, wszystko to co moze byc tylko chronione, w tak krotkich butach jest, i to perfekcyjnie.
Pozdrawiam
- filipmec
- zadomowiony
- Imię: Filip
- Kontakt:
odnosnie ALPINESTARS to ten wlasnie model mam od poczatku sezony i ten sam problem z zamkiem ale tylko przez bardzo krotki okres czasu trzeba CWANIE go zlapac, i nie ciagnac na sile!! nie wiem na czym to polega ale jak jezdzilem w nich w temp okolo 25C nie gotowalem sie za to przy 10C w nocy trasa nawet 100km nie bylo mi w cale zimno moim skromnym zdaniem buty poprostu SUPER, bardzo bezpieczne, fantastyczny patent na sciaganie sznurowadel, wszystie ochraniacze to nie jakas sciema tylko naprawde solidne usztywnienie kostki, calej lini podeszwy, oraz piety, porzadny ochraniacz piszczeli oraz mocna klamra w gornej czesci buta!!! w poterznym deszczu na obwodnicy jakies 2 miesiace temu zrobilem w nich traske z gdyni do tczewa - nic NIE PRZEMOKLO!!! Kolejny myk o jakim warto powiedziec, przy Twoim problemie z suwaczkiem, to producent jak najbardziej przewiduje wkladanie spodni w srodek bura ale powyrzej czesci sciaganej sznurowadlem, gdzie jest na nie miejsce ,wtedy wszystko pasuje perfekcyjnie, nic nie uwiera!!!
Pozdrawiam
Pozdrawiam
- rinas
- klepacz
- Imię: Paweł
Słyszał ktoś o tym ? Znalazłem info o tym w nowym ŚM, i znalazłem w necie. Ale pierwszy raz o tych buciorach słyszę. Wyglądają w miarę solidnie, ale w tym przedziale cenowym rewelki bym sie niestety nie spodziewał...
http://www.allegro.pl/item518396150_rac ... ar_47.html
http://metroracing.pl/#/produkty/?kat=4&prod=1
http://www.allegro.pl/item518396150_rac ... ar_47.html
http://metroracing.pl/#/produkty/?kat=4&prod=1
- Kornik
- ostry klepacz
Rinasa nie lepiej poczekać? Odłożyć drugie tyle i kupić alpinestars smx plus? Są dużo lepsze moja system zapobiegający skręceniu i przegięciu kostki i są lepiej wentylowane. Ja już wiem że nie chce byle czego, nie żeby to złe było
Mi kostkę jakoś tam ochroniły moje Swifty X-torsion, fakt wytrzymały VFR na kostce nie miażdżąc mi jej miałem tylko naderwany mięsień ponoć według lekarzy, niby wytrzymują duże deszcze, ale noga si ew nich zawsze poci (nawte przy ujemnych temperaturach miałem mokre skarpetki) w dodatku kiepsko wentylowane i po roku używania z nich po prostu j...ie.
Teraz będę się przymierzał albo do Alpinestars Supertech R albo do nowych Sidi Vortice, drogie to ale oglądając je twierdze ze warto jedne i drugie, rozumiem że nie każdy ma kasy na takie wydatki (ja sam tez nie mam, mogę to zawsze inaczej spożytkować) ale jak kiedyś muszka słusznie powiedział "biednych nie stać na oszczędzanie",powiedział to kupując jeden z lepszych żółwi Dainese i jednocześnie około 4 razy droższy niż Utiki i inne tego typu fiki miki
Sidi Vortice mają taka przewagę nawet na corsami że w nich można już prawie wszystko wymienić nawet podeszwę bo jest na śruby wkręcana część pod przednią częścią stopy oraz posiadają dobra wentyalcje tak samo jak apliny. Dzięki temu wiem że jak mi sie zetrze za rok powiedzmy to nie będę musiał wydawać tych kolejnych 370 PLN na nowe buty tylko wydam nie wiem z 150 - 200 PLN na nową podeszwę. Jak dla mnie ma to sens
Powiem tak: wole w tym roku też nie zdobyć pucharu żelaznej dupy, ale wolę w końcu się pożadnie "uzbroić" a za rok żelazna dupa będzie moja

Teraz będę się przymierzał albo do Alpinestars Supertech R albo do nowych Sidi Vortice, drogie to ale oglądając je twierdze ze warto jedne i drugie, rozumiem że nie każdy ma kasy na takie wydatki (ja sam tez nie mam, mogę to zawsze inaczej spożytkować) ale jak kiedyś muszka słusznie powiedział "biednych nie stać na oszczędzanie",powiedział to kupując jeden z lepszych żółwi Dainese i jednocześnie około 4 razy droższy niż Utiki i inne tego typu fiki miki

Sidi Vortice mają taka przewagę nawet na corsami że w nich można już prawie wszystko wymienić nawet podeszwę bo jest na śruby wkręcana część pod przednią częścią stopy oraz posiadają dobra wentyalcje tak samo jak apliny. Dzięki temu wiem że jak mi sie zetrze za rok powiedzmy to nie będę musiał wydawać tych kolejnych 370 PLN na nowe buty tylko wydam nie wiem z 150 - 200 PLN na nową podeszwę. Jak dla mnie ma to sens
Powiem tak: wole w tym roku też nie zdobyć pucharu żelaznej dupy, ale wolę w końcu się pożadnie "uzbroić" a za rok żelazna dupa będzie moja

Toyota CHR Hybrid
Toyota CHR Hybrid
- rinas
- klepacz
Kornik widzę że mnie WOGÓLE nie zrozumiałeś
Ja nigdy bym czegoś takiego nie kupił, pytałem, czy ktoś o tym słyszał albo jeździł, mam kumpla który mało jeździ, i być może takie coś by mu wystarczyło, jeżeli koleś kasy nie ma na buty za dużo.
Co do SMX-4, to właśnie na nie się już nagrzałem. Czekam tylko na info od Fabiqa, aż dostawę będzie miał.
A wogóle to zastanawiam się nad
http://www.moto-akcesoria.pl/product_in ... cts_id=780
Tylko że 1500 zeta za buty to już sporo. No ale jakośc wykonania - lepszej już nie ma ...

Ja nigdy bym czegoś takiego nie kupił, pytałem, czy ktoś o tym słyszał albo jeździł, mam kumpla który mało jeździ, i być może takie coś by mu wystarczyło, jeżeli koleś kasy nie ma na buty za dużo.
Co do SMX-4, to właśnie na nie się już nagrzałem. Czekam tylko na info od Fabiqa, aż dostawę będzie miał.
A wogóle to zastanawiam się nad
http://www.moto-akcesoria.pl/product_in ... cts_id=780
Tylko że 1500 zeta za buty to już sporo. No ale jakośc wykonania - lepszej już nie ma ...
- Kornik
- ostry klepacz
Rinas zobacz te http://www.moto-akcesoria.pl/product_in ... s_id=24713 ja w te mierze 
Co do butów tanich ale bezpiecznyc to ja moge polecic Swifty X-Torsion ja testowalem niestety i kilak osob od nas w nich jeździ i sa w tej cenie co tamte co ty podałeś

Co do butów tanich ale bezpiecznyc to ja moge polecic Swifty X-Torsion ja testowalem niestety i kilak osob od nas w nich jeździ i sa w tej cenie co tamte co ty podałeś
Toyota CHR Hybrid
Toyota CHR Hybrid
- rinas
- klepacz
Kiedyś to było suzuki, teraz jamaszka ... Jak to wszystko się zmienia ...Kornik pisze: na targowej w Jamaszcze

A z tym e-bayem, to na polskim czy na angielskim ? Jak na angielskim, to teraz nic z tymi cenami nie wiadomo, przy aktualnej szarży jurka do pln to wszystko zmienia się z dnia na dzień.
Jak możesz, to podlinkuj

- Kornik
- ostry klepacz
Proszę bardzo nawet jeszcze taniej i mój rozmiar
SIDI

Toyota CHR Hybrid
Toyota CHR Hybrid