Podświetlenie LCD - czy w nocy widać godzinę??
Podświetlenie LCD - czy w nocy widać godzinę??
Vitam,
mam problem - w nocy poczas jazdy nie ma szans zobaczyć ktora godzina - podświetlenie górnej części LCD jest za słabe. I tu moje pytanie - czy to kwestia spalonej żarówki w zegarach czy LCD jest podświetlane niezależnie od reszty zegarów. Jakoś nie uśmiecha mi sie rozbiórka połowy motocykla jeśli miałoby się okazać że to nie żarówka. Serwisówka jest zbyt mało dokładna w tym temacie. Dodam tylko, że podświetlenie obrotomierza i prędkościomierza jest równomierne i nie widać, żeby coś było spalone.
Vive valeque
DCtor
VFR8 Sreberko
mam problem - w nocy poczas jazdy nie ma szans zobaczyć ktora godzina - podświetlenie górnej części LCD jest za słabe. I tu moje pytanie - czy to kwestia spalonej żarówki w zegarach czy LCD jest podświetlane niezależnie od reszty zegarów. Jakoś nie uśmiecha mi sie rozbiórka połowy motocykla jeśli miałoby się okazać że to nie żarówka. Serwisówka jest zbyt mało dokładna w tym temacie. Dodam tylko, że podświetlenie obrotomierza i prędkościomierza jest równomierne i nie widać, żeby coś było spalone.
Vive valeque
DCtor
VFR8 Sreberko
Vive valeque
DCtor
VFR8
DCtor
VFR8
- KolczyK
- stary wyjadacz
- Imię: Przemysław
- Kontakt:
VFR800FI '99 - była ze mną 35tyś km
VFR800FI '02 - obecna kochanka
UBEZPIECZENIA << www.kolczynscy.pl >>>
VFR800FI '02 - obecna kochanka
UBEZPIECZENIA << www.kolczynscy.pl >>>
Dzieki za odpowiedzi - wywody KolczyK'a juz zaliczylem i skorzystam z nich napewno przy wymianie zarowki. Mialem problem z tym czy wogole jest sens to robic, bo na nic by sie nie przydala foto-instrukcja gdyby sie okazalo ze to nie zarowka tylko walnieta dioda pod LCD. W tej sytuacji pozaostaje mi tylko zabrac sie do pracy. Dzieki jeszcze raz.
Vive valeque
DCtor
VFR8 Sreberko
Vive valeque
DCtor
VFR8 Sreberko
Vive valeque
DCtor
VFR8
DCtor
VFR8
Diaboliczne Żarowka zmieniona
Oby zakonczyc temat pisze co nastepuje:
żarówka wymieniona - W5W.
Niestety fabrycznie jest 1,7W wiec teraz mam gore LCD podswietlona jasno, dol slabiej ale celowo nie zmienialem dolnej. Niech szlag trafi inzynierow z Hondy ktorzy wymyslili te wszystkie owiewki, oslonki i co najgorsze kolki rozporowe.
Bilans:
- 2 kolki szlag trafil
- reka bolala przez kilka godzin ale da sie przy ogromnej cierpliwosci zrobic to bez wyciagania zegarow i czaszy i to reka w rozmiarze XXL.
Dobrym patentem moze byc zalozenie kapturka barwnego na zarowke (sa takie gumowe niebieskie) - bedzie mniej swiatla. Szkoda tylko ze wpadlem na to po skreceniu moto.
Vive valeque
DCtor
VFR8 Sreberko

żarówka wymieniona - W5W.
Niestety fabrycznie jest 1,7W wiec teraz mam gore LCD podswietlona jasno, dol slabiej ale celowo nie zmienialem dolnej. Niech szlag trafi inzynierow z Hondy ktorzy wymyslili te wszystkie owiewki, oslonki i co najgorsze kolki rozporowe.
Bilans:
- 2 kolki szlag trafil
- reka bolala przez kilka godzin ale da sie przy ogromnej cierpliwosci zrobic to bez wyciagania zegarow i czaszy i to reka w rozmiarze XXL.
Dobrym patentem moze byc zalozenie kapturka barwnego na zarowke (sa takie gumowe niebieskie) - bedzie mniej swiatla. Szkoda tylko ze wpadlem na to po skreceniu moto.

Vive valeque
DCtor
VFR8 Sreberko
Vive valeque
DCtor
VFR8
DCtor
VFR8