przedni reflektor

Macie problem z elektryką VFR? Zapraszam tutaj
Awatar użytkownika
summer75
zadomowiony
zadomowiony
Kontakt:

przedni reflektor

Post autor: summer75 » czw 03 lip 2008, 13:28

witam, zauwazylem ze w moim moto pala mi sie podwojne swiatla tzn dwa mijania i 2 drogowe na raz, widze na waszych zdjeciach ze mijania pali sie tylko jedno, jak jest z drogowymi nie wiem, czy to normalne i przede wszystkim zgodne z przepisami?
NIE WOLNO WZNOSIĆ SIĘ ZA WYSOKO...

Awatar użytkownika
Pepe VFR
klepacz
klepacz
Imię: Piotr
województwo: mazowieckie

Post autor: Pepe VFR » czw 03 lip 2008, 13:34

w orginale w 36 II pali się jedno mijania i dwa drogowe ale w praktyce daje to słabą widoczność w nocy więc bardzo często światła są przerabiane aby świeciły oba a co do przepisów nie słyszałem żeby się ktoś czepiał ja bym tak zopstawił lepiej widzisz lepiej ciebie widzą i lepiej wygląda swoją drogą fabrycznie lampa jest tak zkonstruowana że powinny świecić dwa więc nic złego się nie dzieje pozdro :mrgreen:

[ Dodano: 2008-07-03, 13:36 ]
p.s zauważ że nawet żarówki seryjnie są montowane identyczne 8)
Wypalony papieros skraca życie Srednio o 1min
Kieliszek Vodki Srednio o 2min.
ALE to nic, chodzenie do PRACY skraca życie średnio o 8 godzin na dobe!!!

shoov

Post autor: shoov » czw 03 lip 2008, 13:55

tak w ramach ciekawostki żarówki nie sa takie same, tak wyglądają owszem mają żarnik i wszystko ale w jednej oryginalnie nie użyjesz tego zarnika bo obwód jest gdzies przerwany, wiem bo miałem jeszcze do niedawna oryginalną żarówke w lampie, całą bez uszkodzeń i tam tylko się dało włączyć długie.
Co do przerabiania lampy to ja osobiście też zrobiłem tak że świecą obie, o tym jednym kaganku ciemną noca to można co najwyzej pchać motocykl a nie jechac.

lary1978
pisarz
pisarz

Post autor: lary1978 » czw 03 lip 2008, 21:35

No jasne że lepiej jak świecą się dwa.
Nic nie ruszaj bo zepsujesz i co w tedy będzie... :evil

ODPOWIEDZ