Spzęgiełko rozrusznika
- wasyl
- stary wyjadacz
- Imię: Daniel
- Kontakt:
Spzęgiełko rozrusznika
czy ktoś wie może czy sprzęgiełko rozrusznika z 36II pasuje do 46??
sprzęgło kierunkowe rozrusznika-to fachowa nazwa.
sprzęgło kierunkowe rozrusznika-to fachowa nazwa.
Ostatnio zmieniony pt 13 cze 2008, 11:04 przez wasyl, łącznie zmieniany 1 raz.
Jestem skromnym człowiekiem-a o swojej skromności mogę godzinami napierd.....
Nigdy nie jeździj szybciej, niż potrafi latać Twój anioł stróż !!!
Nigdy nie jeździj szybciej, niż potrafi latać Twój anioł stróż !!!
- Maciej
- teksciarz
- Kontakt:
Re: Spzęgiełko rozrusznika
Daniel trzeba rozebrać i zobaczyć co się pozypało dokładnie abyś na koszta się nie narażał.wasyl pisze:czy ktoś wie może czy sprzęgiełko rozrusznika z 36II pasuje do 46??
Kupisz kilka piw + uszczelkę nową pod pokrywę sprzęgła ( w larssonach 13 zł) i mogę oblukać sprawę (po znajomości).
Może starą da się jeszcze użyć ale w razie czego lepiej zakupić.
Z tego co kojarzę w RC36 jest inne.
- -+-== VFR 800-FIX '99 BLACK ==-+- -
- -+-== K&N / INOX IXIL / GIVI MONORACK / KAPPA K48N / WHITE LED LIGHTS ==-+- -
- Maciej
- teksciarz
- Kontakt:
dokładnie .... trzeba oblukać co konkretnie się posypało , podejrzewam co poleciało ale to trzeba rozebrać aby cokolwiek mówić.
Wtedy zamówimy przeze mnie w hondzie stosowne graty z moim rabatem, no chyba że na allegro ktoś będzie miał , tyle że nie wiadomo w jakim stanie.
Cała robota około 1 godziny zajmie, w sumie mam uszczelkę na zapas więc jeśli byśmy ją użyli to najwyżej kaskę mi za nią zwrócisz lub nową zamówisz, bo nie planuje dzisiaj rozbierać pokrywy sprzęgła
bo i po co ??
.
Wtedy zamówimy przeze mnie w hondzie stosowne graty z moim rabatem, no chyba że na allegro ktoś będzie miał , tyle że nie wiadomo w jakim stanie.
Cała robota około 1 godziny zajmie, w sumie mam uszczelkę na zapas więc jeśli byśmy ją użyli to najwyżej kaskę mi za nią zwrócisz lub nową zamówisz, bo nie planuje dzisiaj rozbierać pokrywy sprzęgła

- -+-== VFR 800-FIX '99 BLACK ==-+- -
- Yaco
- klepacz
- Imię: Jacek
- Kontakt:
Jeżeli kręci Ci się oś rozrusznika, kółko przekładni (z dwiema zębatkami), kółko pośrednie i kółko zębate pod impulsatorem (taki krążek z występami) to nie inaczej niż sprzęgiełko rozrusznika. Odkręć śrubę na kółku impulsatora i wyciągnij sprzęgiełko (taka dwuczęściowa zębatka z wielowypustem w środku. Trzeba to rozebrać, obejrzeć czy nic nie jest połamane. Czasami (ale daje na to niewielkie szanse) zbiera się tam jakiś syf z oleju i wystarcza dobre oczyszczenie. Rób wszystko bardzo uważnie bo jest tam masa drobnych elementów które można pogubić lub źle później poskładać. Powodzenia.
BTW, nie zmieniałeś ostatnio oleju?
BTW2. w RC36 jest zupełnie inne sprzęgiełko.
BTW, nie zmieniałeś ostatnio oleju?
BTW2. w RC36 jest zupełnie inne sprzęgiełko.
Leję na rzędówki, single i śmierdzące cwajtakty...
Od dzisiaj jeżdżę jak rzodkiewka
Od dzisiaj jeżdżę jak rzodkiewka
- Ketchup
- klepacz
- województwo: lubuskie
i tu się nie zgadzam, pisałem zresztą o tym jużYaco pisze:W RC36 zazwyczaj pęka korpus (zewnętrzna bieżnia) sprzęgiełka. Żadna wymiana rolek lub sprężynek nic nie daje, a pospawać chyba nie za bardzo się uda. Ciekawe czy RC46 przydarza się to samo...
viewtopic.php?t=3121
u mnie sprężynki nie wypychały rolek, po wymianie na nowe zapomniałem co to jest problem ze sprzęgiełkiem - ale fakt trzeba to rozebrać aby postawić jednoznaczną diagnozę

pzdr
Jak do baku to tylko nitroglicerynometanol