MANDATY

Miałeś jakaś niezłą akcję i chcesz sie podzielić? Chcesz opowiedzieć o swojej wyprawie? Dawaj dawaj.
Awatar użytkownika
mrf
Łopata
Imię: Michał
województwo: mazowieckie
Kontakt:

Post autor: mrf » pn 26 maja 2008, 00:12

Moga byc problemy z uzyskaniem prawa jazdy jak juz bedziesz zdawal na ta kategorie
ponoc :P
A Rh POSITIVE

Awatar użytkownika
rooter

Post autor: rooter » pn 26 maja 2008, 15:04

Ja miałem przyjemność być 4 krotnie zatrzymywany, przy czym 2 krotnie udało mi się zatrzymać.
W pierwszym przypadku Pan władza po sprawdzeniu papierów zapytał mnie się, po co się zatrzymałem skoro mam wszystko ok. z dokumentami.

W drugim za jazdę po chodniku. Tu po paru żarcikach szeryf stwierdził, że wypisze mi mandat za brak świateł.
Jak poinformowałem go ze u mnie pala się światła permanentnie na stałe, to sobie odpuścił.

AAA sorki jeszcze jeden sku…baniec na moście Śląsko – dąbrowskim za jazdę po ciągłej.
Tu już poszło 200zł + punkty. (ale za tym razem padały ku..wy z moich ust w dyskusji i moto było świeżo po szlifie połamane )

Jeżeli chodzi o opcje nie zatrzymywania się odradzam. Szkoda nerwów, pieniędzy a i patrzeć w dwie strony na raz jest ciężko. Ilość błędów popełnianych jadąc moto w ucieczce wzrasta lawinowo.

Ostatnio wracając z Gdańska naliczyłem 8 policyjnych meganek sport, wiec będzie coraz gorzej.

Awatar użytkownika
Fabiq
klepacz
klepacz
Kontakt:

Post autor: Fabiq » wt 27 maja 2008, 09:25

hyhyhy meganki sie panosza na naszych drogach, ale jak narazie mocno nam nie dokuczaja, jedyny problem ze trzeba sie bardziej rozgladac no i przestalismy jezdzic po glownych drogach i odkrylismy ze jest wiele zajefajnych tras bocznych

swoja droga to wlasnie dostalem wezwanie na komende w celu wyjasnienia nie zatrzymania sie do kontroli policyjnej
potrzeba cos?! dzwon 509 870 769

Awatar użytkownika
przem09
zadomowiony
zadomowiony

Post autor: przem09 » wt 27 maja 2008, 10:43

Moze troszke z tematu ale osobiscie wiem ze juz po dostaniu mandatu mozna jeszcze obnizyc jego koszta do 50 zł tylko punktow juz sie nie da zmniejszyc. Metoda naginania ale jak na razie skutkowala.
Gdy mamy juz mandacik na np 300zl to idziemy na poczte i bierzemy czysty blankiet wplat i wpisujemy wszystkie dane z mandatu na nim numery itp tylko kwote wpisujemy 50. Tak oplacamy 50 zl zamiast 300. Osoby ktore sprawdzaja czy mandaty zostaly zaplacone w wiekszosci sprawdzaja tylko czy dany mandat zostal zaplacony, a nie zdazylo sie mi ani moim znajomym zeby sprawdzili czy kwota sie zgadza. Od 3 lat jeszcze nie przyslali nic o zadne doplaty nikomu. A jesli by sie dopatrzyli kiedys to zawsze mozna doplacic.
Tylko mysle ze jest to kwestia czasu bo jak zrobi se glosno o tym to zaczna zwracac uwage.
Wiec im dluzej zachowamy to dla siebie to dluzej mozna bedzie korzystac:)

Fred
ostry klepacz
ostry klepacz
Imię: .

Post autor: Fred » wt 27 maja 2008, 10:57

Ostatnio dostałem 100zł i 4 pkt za przekroczenie prędkości. Miałem 119km/h na odcinku z dozwoloną prędkością 80km/h. Miało być 300zł ale jest 100zł.

Bylo to jakieś 3 tygodnie temu i mandatu nie zapłaciłem bo mam zwrot 340zł z Urzędu Skarbowego i czekam aż mi dadzą kase. Licze na to że "wezmą" sobie tą stówke z tego zwrotu...

Podobno tak jest. Mieliście takie przypadki?

Awatar użytkownika
rooter

Post autor: rooter » wt 27 maja 2008, 11:03

Fred pisze:Podobno tak jest. Mieliście takie przypadki?
Ofkors, moja żona juz dawno nie widziała zwrotu z US.
A co, ciekawe nawet dostaje potwierdzenie "transakcji" w formie pitu.
Pełna Qultura.

Awatar użytkownika
Gacol
klepacz
klepacz
Imię: Jacek
województwo: śląskie

Post autor: Gacol » wt 27 maja 2008, 19:44

Brak prawa jazdy 500zl oraz stwarzanie zagrożenia jazda w terenie zabudowanym z nadmierna predkkościa
na 40 zlapany jazdą 210km?h
VFR750 RC36 I
VTR1000 SP 1
VFR800 FI:)

Awatar użytkownika
C_L_K
ostry klepacz
ostry klepacz
Imię: Rafał
województwo: mazowieckie

Post autor: C_L_K » wt 27 maja 2008, 19:48

Gacol pisze:Brak prawa jazdy.........na 40 zlapany jazdą 210km?h
Że to niby fajnie, czy o co chodzi? Pierwsze no coments, a drugie.... chyba też.

Awatar użytkownika
WiktorVFR
klepacz
klepacz
Imię: Wiktor
Kontakt:

Post autor: WiktorVFR » wt 27 maja 2008, 19:56

Gacol pisze:Brak prawa jazdy 500zl oraz stwarzanie zagrożenia jazda w terenie zabudowanym z nadmierna predkkościa
jakbym sluchal przechwalki kolegi Yarsona:D " dziduje 250km/h i mi nagle wyjechal samochod...no i K***a twierdzi ze mnie nie widzi...bo wlasnie opadalem z gumy..." :)

Awatar użytkownika
rooter

Post autor: rooter » wt 27 maja 2008, 20:59

Gacol pisze:Brak prawa jazdy 500zl oraz stwarzanie zagrożenia jazda w terenie zabudowanym z nadmierna predkkościa
Za przeproszeniem może za krótko jestem na tutejszym forum, ale za długo jeżdżę żeby wpadać w zachwyt z powyższego.
Mam nadzieje, że ten topik nie został stworzony żeby pokazać kogo najbardziej gnie w manecie.
Rekordy kto szybciej, na największym ograniczeniu bez papierów i najlepiej nawalonym i nawciąganym.
Dzizus.

Awatar użytkownika
JuNioR
klepacz
klepacz
Imię: Przemek
Kontakt:

Post autor: JuNioR » wt 27 maja 2008, 22:47

Ja kontrolowany byłem raz, nawet napisałem krótkie opowiadanie z tego, gdzieś tam to kiedyś wrzuciłem, zresztą poczytajcie sobie sami :)
------
Wczoraj pojechaliśmy na cztery motocykle do zamku w Chęcinach. Dwa Bandity, CBR i moja Suzi. Ja prowadziłem, i gdy na którymś tam winklu nie zobaczyłem brata na banditcie i wojtka na cbr zatrzymałem się niedbale na trasie kraków-kielce, tuż za przystankiem, właściwie na samym skrzyżowaniu z jakaś boczną dróżką, prowadzącą do wiejskiego sklepu gdzie produktem miesiąca od 1995 roku jest niezmiennie Wino Arizona. Aha, zapomniałem powiedzieć, że na tym przystanku policjanci mierzyli wszystkich suszarką. Z Łukaszem ściagamy kaski:
- Ty, długo ich już nie było.
- No, czekamy.
Pojawiają się za jakieś 30 sekund, parkują obok.
- Co się stało?
Wojtek ze zmartwioną miną wskazuję przekrzywioną tablicę rejestracyjną trzymającą się tylko na jednej śrubce.
Cztery motocykle stoją koło siebie. Kątem oka widzę ze idzie w naszym kierunku policjant, łysy, około 30 lat.
- Bardzo proszę dokumenty, każdy z panów dostanie po 300zl mandatu za parkowanie w okolicy skrzyżowania.
- Ale panie władzo sytuacja awaryjna, już przeparkujemy.
- Nic mnie to nie obchodzi, bardzo proszę dokumenty, będzie 300zl mandatu.
Czy mówiłem już, że mój tymczasowy dowód rejestracyjny od tygodnia jest nieważny, a Łukasz nie ma przeglądu podbitego?
- Ale panie, to jak 300zł, przecież już zjeżdzamy, no nic się nie dzieje.
- Nie, bardzo proszę dokumenty.
- Ty bucu - chórem myślą wszyscy.
- Kurde, no przecież nie planowaliśmy tego, byśmy się z drogi nie zobaczyli.
- Dobra chłopaki, sam jeżdżę na XJ-ocie, żartowałem. - cieszy się od ucha do ucha, my też wszyscy też jacyś tacy lżejsi. Dokładnie o trzystu-złotowy debet lżejsi.
- Ha ha .. No to już przeparkowujemy.
- E tam dajcie spokój, nie trzeba, stójcie sobie :)

Awatar użytkownika
Piszol
klepacz
klepacz
województwo: podkarpackie
Kontakt:

Post autor: Piszol » śr 28 maja 2008, 00:20

Przez 4 lata nie dostawałem zwrotu, mandaty na dwa klocki nazbierane.
Ale to człowiek był młody praca jako przedstawiciel i tak się nazbierało.

Spokojnie poczekaj na info od kradzieji ze skarbówki.
Jeżeli uczynisz komuś przysługę, to jesteś od zaraz trwale za to odpowiedzialny.

Awatar użytkownika
suniok
pisarz
pisarz
Imię: Jarosław
Kontakt:

Post autor: suniok » śr 28 maja 2008, 15:16

przem09 pisze:Osoby ktore sprawdzaja czy mandaty zostaly zaplacone w wiekszosci sprawdzaja tylko czy dany mandat zostal zaplacony, a nie zdazylo sie mi ani moim znajomym zeby sprawdzili czy kwota sie zgadza.
W zeszłym roku dostałem 500zł i postanowiłem rozłożyć sobie na raty mandacik 100x5. Wszystko poszło ok.

Niedawno dostałem za parkowanie 100zł i strasznie wkur...ny postanowiłem, że banda złodziei będzie dostawała po 10zł co m-c. Po dwóch miesiącach przyszło mi zawiadomienie z US, że zajęli mi kwotę mandatu na koncie i doliczyli 12 zł kosztów egzekucji.

Jak widać u nas w Łodzi sprawdzają...
Pozdrawiam Jarek

Fred
ostry klepacz
ostry klepacz
Imię: .

Post autor: Fred » śr 28 maja 2008, 22:51

Piszol pisze:

Przez 4 lata nie dostawałem zwrotu, mandaty na dwa klocki nazbierane.
Ale to człowiek był młody praca jako przedstawiciel i tak się nazbierało.

Spokojnie poczekaj na info od kradzieji ze skarbówki.

Dzwonilem do patafianów.
JA: Dostałem mandat którego nie zapłaciłem. Mam tez zwrot podatku w wysokości 341zł i kiedy dostane kase?
Babka: ble ble ble - powiedziała co wiedziała
JA: czy jest taka mozliwość zeby mandat został zapłacony z tego zwrotu?
Babka: do tej pory nie dostaliśmy informacji od policji, bo nie trwa to tak szybko
Ja: czyli nie musze płacić mandatu i poczekam aż sie do was odezwie w mojej sprawie policja"
Babka: hehehe, no tak tez można

:mrgreen:

Awatar użytkownika
Fabiq
klepacz
klepacz
Kontakt:

Post autor: Fabiq » czw 29 maja 2008, 09:19

a wiecie ja jezdze roznie i nigdy nie dostalem mandatu hmm....zastanawiajace, za to samochodem zalapalem juz kilka
potrzeba cos?! dzwon 509 870 769

ODPOWIEDZ