No i przyziemiłem...
Owiewki praktycznie wszystkie do zespawania jak sądze o ile tylko masz wszystkie kawałki, reszta czacha itd, to robota dla lakiernika, ogranicznikiem bym sie nie przejmował, ja mam całkiem urwany np, półki nie wymieniaj tylko ewentualnie jesli jest krzywa prostuj bo jak kupisz to po wiekszym dzwonie prostowaną, ale nie sądze żeby twoja sie choć troche wygieła. Co do kosztów spawania miałem w podobnych ilościach i płaciłem koło 120 zł w poprzednim sezonie, lakiernik za cały motocykl płaciłem 1tys zł ale raczej tak tanio nie znajdziesz zreszta ja malowałem 13 elementów ty tyle nie będziesz musiał tylko pytanie czy Ci kolor dobiorą z tym bedzie problem no i koszt naklejek doliczyc musisz. Możesz też spokojnie czekać i szukać prawego boczku na allegro albo obu, w kazdym razie to co jest na zdjęciach to naprawde pikuś. To czy bedziesz szukał boczków na allegro czy spawał i malował te to juz zależy od Ciebie szukanie może sie okazać troche tańsze, ale... te plastiki które są na allegro rzadko kiedy są w idealnym stanie.
A i te cycki które wchodza w czache te z boczków i tego typu elementy spokojnie dospawasz.
A i te cycki które wchodza w czache te z boczków i tego typu elementy spokojnie dospawasz.
- sensi
- klepacz
- Imię: pawel
- województwo: poza granicą Polski
jak interesuja cie nowe czesci to zajrzyj jeszcze tutaj:
http://www.davidsilverspares.co.uk/parts/by-model/
niektore rzeczy maja tansze niz cms. pozdro i szybkiego powrotu na trase zycze
http://www.davidsilverspares.co.uk/parts/by-model/
niektore rzeczy maja tansze niz cms. pozdro i szybkiego powrotu na trase zycze
- Bolek101
- pisarz
- Imię: Marcin
- Kontakt:
Shoov, półka myślę że nie krzywa, tylko ten ogranicznik lekko, także daję sobie z nią spokój.
Odnośnie plastików to już je wysłałem do spawania i lakierowania do człowieka z miejscowości Łazy. Ogłasza się na Allegro. Tu link: http://www.allegro.pl/item367077353_kle ... rzako.html Za całość, czyli spawanie i lakierowanie (lakierowanie wszystkich plastików - nie tylko spawanych) zażyczył sobie właśnie tysiaka wstępnie. Więc myślę że nie dużo. Za max 2 tygodnie obiecał że będą gotowe. Akurat mi gips wtedy zdejmą.
[ Dodano: 2008-07-19, 15:08 ]
No i jestem już po sprawie sądowej.
Sprawca został skazany na rok i dwa miesiące pozbawienia wolności w zawieszeniu na trzy lata. Prawko mu zabrali na 3 lata, koszty jakie poniósł to: 1600zł postępowanie sądowe + 500 złl na rzecz ofiar wypadków (czy jakoś tak).
Czekam na uprawomocnienie się wyroku, biorę jego ksero i wkońcu może moje pieniądze za odszkodowania otrzymam. Do tej pory wypłacili mi tylko połowę odszkodowania za motocykl. Za szkody cielesne jeszcze nic, "sprawa była w toku".
Odrębna historia to spawanie i lakierowanie VFR-ki. Jak mi kiedyś nerw przejdzie to coś więcej o tym napiszę. Aktualnie ZDECYDOWANIE PRZESTRZEGAM PRZED .q.w...NEM Z ALLEGRO O NICKU"PREZES ARTUR"
Spier..ił mi wszystkie plastiki i zdarł jak z dzieciaka. Żeby to było bliżej... O tego "człowieka" chodzi: http://www.allegro.pl/show_user.php?uid=1394188
PRZESTRZEGAM !!
Pozytywne jest to że jeżdżę, chodzę, cieszę się życiem. Hondzię się w zimie pomaluje i będzie OK. A narazie został mi tydzień do wyprawy na Słowację i o tym teraz rozmyslam
Dziękuję jeszcze raz wszystkim którzy mnie wspierali i pomogli !
Pozdrawiam.
Odnośnie plastików to już je wysłałem do spawania i lakierowania do człowieka z miejscowości Łazy. Ogłasza się na Allegro. Tu link: http://www.allegro.pl/item367077353_kle ... rzako.html Za całość, czyli spawanie i lakierowanie (lakierowanie wszystkich plastików - nie tylko spawanych) zażyczył sobie właśnie tysiaka wstępnie. Więc myślę że nie dużo. Za max 2 tygodnie obiecał że będą gotowe. Akurat mi gips wtedy zdejmą.
[ Dodano: 2008-07-19, 15:08 ]
Sprawca został skazany na rok i dwa miesiące pozbawienia wolności w zawieszeniu na trzy lata. Prawko mu zabrali na 3 lata, koszty jakie poniósł to: 1600zł postępowanie sądowe + 500 złl na rzecz ofiar wypadków (czy jakoś tak).
Czekam na uprawomocnienie się wyroku, biorę jego ksero i wkońcu może moje pieniądze za odszkodowania otrzymam. Do tej pory wypłacili mi tylko połowę odszkodowania za motocykl. Za szkody cielesne jeszcze nic, "sprawa była w toku".

Odrębna historia to spawanie i lakierowanie VFR-ki. Jak mi kiedyś nerw przejdzie to coś więcej o tym napiszę. Aktualnie ZDECYDOWANIE PRZESTRZEGAM PRZED .q.w...NEM Z ALLEGRO O NICKU"PREZES ARTUR"

PRZESTRZEGAM !!
Pozytywne jest to że jeżdżę, chodzę, cieszę się życiem. Hondzię się w zimie pomaluje i będzie OK. A narazie został mi tydzień do wyprawy na Słowację i o tym teraz rozmyslam

Pozdrawiam.
- KolczyK
- stary wyjadacz
- Imię: Przemysław
- Kontakt:
Bolek napisał
Spier..ił mi wszystkie plastiki i zdarł jak z dzieciaka. Żeby to było bliżej... O tego "człowieka" chodzi: http://www.allegro.pl/show_user.php?uid=1394188
PRZESTRZEGAM !!
Pozdrawiam.

PRZESTRZEGAM !!

Pozdrawiam.
VFR800FI '99 - była ze mną 35tyś km
VFR800FI '02 - obecna kochanka
UBEZPIECZENIA << www.kolczynscy.pl >>>
VFR800FI '02 - obecna kochanka
UBEZPIECZENIA << www.kolczynscy.pl >>>
- Bohun
- klepacz
- Imię: Wiktor
- Kontakt:
ehh jak się czyta to aż strach siadać na moto
ja ostatnio jechałem na zlot do Biłgoraja, i ledwo z rzeszowa wyjechałem, gość zajechał drogę , hamowanie awaryjne z bagażami i plecaczkiem...ale na szczęście nic się nie stało
ja tak kiedyś zrobiłem i gościowi zawiesili konto.
nie mozna popuszczać popaprańcom, sprawiedliwość musi być
pozdr

Bolek to moze warto napisać do allegro ??KolczyK pisze: ZDECYDOWANIE PRZESTRZEGAM PRZED .q.w...NEM Z ALLEGRO O NICKU"PREZES ARTUR"
ja tak kiedyś zrobiłem i gościowi zawiesili konto.
nie mozna popuszczać popaprańcom, sprawiedliwość musi być

pozdr
- Piotras
- klepacz
- Imię: Piotrek
- Kontakt:
Allegro rozstrzyga jedynie bezpieczeństwo przebiegu aukcji, tj. kasa, wysyłka i REGULAMIN.Bohun pisze:Bolek to moze warto napisać do allegro ??
A to jakie usługi świadczy, co wysyła, kogo robi w balona mają w dupie, oczywiście o ile sprawa nie nadaje się na policję.
[ Dodano: 2008-07-21, 14:53 ]
Bolek, a coś porypał Ci owiewki? Dziencioł nawet Twoje fotki dał na aukcji jakie to on śliczne klejonki robi.
- Bolek101
- pisarz
- Kontakt:
Po krótce:Piotras pisze:Bolek, a coś porypał Ci owiewki? Dziencioł nawet Twoje fotki dał na aukcji jakie to on śliczne klejonki robi.
zaproponował sam podczas rozmowy telefonicznej, że może mi wszystkie owiewki pomalować. Dzwoniłem żeby dowiedzieć się o spawanie. Stwierdził że w tysiaku powinienem się zmieścić ze spawaniem i lakierowaniem na gotowo. Oczywiście cena bombowa jak dla mnie, biorąc pod uwagę prawie 4 tysiaki odszkodowania. Miał się wyrobić w 2 tygodznie, góra 3! Po 2 tygodniach zadzwoniłem i dowiedziałem się że jedną owiewkę już pospawał...

Odesłał mi to DHL-em. Kurierowi w drzwiach żeby odebrać od niego paczkę musiałem zapłacić.... 1250 zł....
Chyba nie musze mówić co bym mu zrobił gdybym miał gnata.
Narazie mam tego wszystkiego po prostu dość. Może na jesieni, czy w zime oddam moto do malowania do teścia mojego kuzyna. Obiecał że jak znajdzie wolny termin to mi to naprawi. A teraz po prostu jeżdżę.
- Bolek101
- pisarz
- Kontakt:
Nie licytowałem w jego ukcji, więc jemu nie mogę komentarza wystawić. A jeżeli chodzi o komentarz na forum, to po prostu miałem dość rozmyślania nad tym wszystkim. Chciałem jeździć. Teraz mi trochę nerw przeszedł, więc piszę.Mariunio pisze:BOLEK101 dlaczego nie wystawiłeś odpowiedniego komentarza odrazu?