wydech do vfr-ki
wydech do vfr-ki
czy do vfrki 97r pasuje wydech vfrki z 90-93 ??? wiem że jest inne mocowanie do kolektora.
Wczoraj tak ze zwyłej ciekawości i chęci posłuchania wolnej vfry zdemontowałem wydech i odpaliłem ..... zajeboza ...... nie mogłem jej wysoko podkręcać bo było już trochę za póżno i sąsiedzi za ścianą. Końcem końców wyszedłem z niezłym bananem z garażu i cały czas myślę o zmianie wydechu na asortyment.
Jakie macie wydechy i jaką kaskę wydaliście na nie ???? i czy pomogły w osiągach???
Wczoraj tak ze zwyłej ciekawości i chęci posłuchania wolnej vfry zdemontowałem wydech i odpaliłem ..... zajeboza ...... nie mogłem jej wysoko podkręcać bo było już trochę za póżno i sąsiedzi za ścianą. Końcem końców wyszedłem z niezłym bananem z garażu i cały czas myślę o zmianie wydechu na asortyment.
Jakie macie wydechy i jaką kaskę wydaliście na nie ???? i czy pomogły w osiągach???
-
- klepacz
- Kontakt:
- badek
- teksciarz
- Kontakt:
Ja mam carbonowego ARROW przelotowego i uwazam że jest ok. Brzmienie jest basowe i na wolnych obrotach jest zupełnie cichy. Dopiero jak sie da w palnik to go słychac. Ogólnie nie wydaje sie głośny (pomimo że przelot) i nie jest przeraźliwy, ale przez niskie brzmienie słychac go z daleka.

Ale mam pytanko : czy ktos wywalał z VFR ta puszke z katalizatorem ? Bo ona znacznie tłumi głośność całego układu. Można ją po prostu wywalic ? Jak to jest z sondami lambda później i czy bedzie to w ogóle zyło ?

Ale mam pytanko : czy ktos wywalał z VFR ta puszke z katalizatorem ? Bo ona znacznie tłumi głośność całego układu. Można ją po prostu wywalic ? Jak to jest z sondami lambda później i czy bedzie to w ogóle zyło ?
- Krajan
- klepacz
- Imię: Paweł
- Kontakt:
ja mam zamontowanego DEVIL`a dość wysoko prowadzony co mi utrudnia zakładanie sakiew (ostatnio przytopiła mi się lewa sakwa), dlatego już załatwiłem sobie przelotowy wydech SHARK standardowo prowadzony poniżej podnóżka pasażera. Niestety jest własnie od modelu RC 36 I i jest inne mocowanie do kolektora i inny kąt łączenia
ale coś sie wymyśli. Musze to tak zrobic żeby szybko podmieniać wydechy jak będzie się szykowała jakaś dłuższa podróż, bo zakłądanie sakiew z tym wydechem to nie lada problem.. a czasu i cierpliwości wtedy nie mam 

- ppamula
- stary wyjadacz
- Imię: Piotr
- województwo: mazowieckie
Jeżeli sonda lambda jest pomiędzy cylindrami a katalizatorem to wywalenie katalizatora nie ma wpływu na wtrysk. Sonda lambda kontroluje ilość tlenu w spalinach ograniczając podawanie benzyny do wtryskiwaczy tak aby w spalinach były resztki tlenu (mieszanka nie przesycona benzyną). Dzięki temu katalizator dopala tlenki węgla.
Ale jak się wywali katalizator a zobaczy to diagnosta na badaniu technicznym to nie podbije badań bo dany rocznik uważa sę że ma katalizator jako element obowiązkowy.
Ale jak się wywali katalizator a zobaczy to diagnosta na badaniu technicznym to nie podbije badań bo dany rocznik uważa sę że ma katalizator jako element obowiązkowy.