Beskidy w niedzielę 27-mego

Masz pomysł na jakieś nocne latanie? Propozycję wycieczki? Pisz tutuaj :)
Awatar użytkownika
olo
klepacz
klepacz
Imię: Olek
Kontakt:

Beskidy w niedzielę 27-mego

Post autor: olo » ndz 20 kwie 2008, 11:25

Beznadziejna pogoda dzisiaj skutecznie mnie odwiodła od wyciągnięcia moto z garażu - a szkoda, mogło być tak pięknie, pozostał więc ogromny niedosyt, który koniecznie trzeba wypełnić i dlatego wymyśliłem sobie lajtową przejażdżkę po naszych pięknych beskidach w jeszcze piękniejszej wiosennej atmosferze :smile: . Oto co proponuję: w przyszłą niedzielę (27.04) spotykamy się w jakimś dogodnym miejscu i lecimy wiślanką na południe, robimy większą pętlę przez Istebną i Węgierska Górkę (wspaniałe widoki) do Żywca, potem objazd jeziorka (i skoki na bungee) i powrót małą pętelką przez przełęcz salmopolską (trochę niezłych winkielków) i w Wiśle.... idziemy na lody ! Jako że kilosów do zrobienia nie będzie za dużo myślę że możemy sobie pospać i wystarczy wyruszyć w samo południe...
VFR-OC Poland, South Park section, MTZ sub-section :-)

Gienio
klepacz
klepacz
Imię: Grzegorz
Kontakt:

Post autor: Gienio » ndz 20 kwie 2008, 20:22

Gienki obecne, troche sie przespie po nocce w pracy i jedziemy, moze nie zasne po drodze :smile:

Awatar użytkownika
Fredka
bywalec
bywalec
Imię: Ania
województwo: śląskie

Post autor: Fredka » ndz 20 kwie 2008, 20:26

chętnie, ale nie w ten weekend, bo mamy studia :???:

Awatar użytkownika
Lu
bywalec
bywalec
Kontakt:

Post autor: Lu » ndz 20 kwie 2008, 20:38

Olo narobiłes mi smaczka tym wyjazdem :mrgreen: jade na bank !
Motocykliści są ludźmi z jajami nawet jeśli są kobietami :)

Awatar użytkownika
Sylwio
klepacz
klepacz
Imię: Sylwester
województwo: małopolskie
Kontakt:

Post autor: Sylwio » ndz 20 kwie 2008, 20:47

Jako że 27.04 to mam akurat drugą zmianę i o urolopie mogę zapomnieć, jedyne co mi pozostaje to stawić się w tym dogodym miejscu w samo południe, nawinąć razem z Wami parę km a potem śmigać prosto do pracy :???:
"A ty siej. A nuż coś wyrośnie. A ty - to, co wyrośnie - zbieraj. A ty czcij - co żyje radośnie, A ty szanuj to, co umiera..."

Awatar użytkownika
olo
klepacz
klepacz
Kontakt:

Post autor: olo » ndz 20 kwie 2008, 20:58

Sylwio pisze:Jako że 27.04 to mam akurat drugą zmianę i o urolopie mogę zapomnieć, jedyne co mi pozostaje to stawić się w tym dogodym miejscu w samo południe, nawinąć razem z Wami parę km a potem śmigać prosto do pracy
w myśl zasady "lepszy rydz niż nic" - jak najbardziej słuszna decyzja :grin:

[ Dodano: 2008-04-20, 21:03 ]
Anulka pisze:chętnie, ale nie w ten weekend, bo mamy studia
hmm... to się nazywa zaburzona hierarchia wartości - na studiach masz powiedzieć: "chętnie, ale w ten weekend mam wypad motocyklowy" !!!!!!!

Awatar użytkownika
Fredka
bywalec
bywalec
Imię: Ania
województwo: śląskie

Post autor: Fredka » pn 21 kwie 2008, 12:28

olo pisze:hmm... to się nazywa zaburzona hierarchia wartości - na studiach masz powiedzieć: "chętnie, ale w ten weekend mam wypad motocyklowy" !!!!!!!

hehe... fajnie by było... ale nie tylko ja mam studia w ten weekend- Paweł (Fred) też :(

szkoda, że nie możemy jechać, ale przecież już tuż tuż wypad na Słowację- a tego już nie odpuścimy :mrgreen:

Awatar użytkownika
Shoov
klepacz
klepacz
Kontakt:

Post autor: Shoov » pn 21 kwie 2008, 12:47

Kruca też mam zajęcia... do 11:30 na pewno muszę być na uczelni a pozniej myśle że uda się coś wyknuć, jak tylko będzie pogoda, żona mnie nie zabije za to że olewam studia.. (to raczej da się obejść wystarczy ją na moto posadzić ;-) od razu mięknie).. to myśle że będe w stanie :grin:

Awatar użytkownika
olo
klepacz
klepacz
Kontakt:

Post autor: olo » pn 21 kwie 2008, 16:15

shoovfr750 pisze:Kruca też mam zajęcia... do 11:30 na pewno muszę być na uczelni a pozniej myśle że uda się coś wyknuć, jak tylko będzie pogoda, żona mnie nie zabije za to że olewam studia.. (to raczej da się obejść wystarczy ją na moto posadzić od razu mięknie).. to myśle że będe w stanie
Nic się nie bój - zaczekamy :mrgreen:
Proponuję dwa punkty zbiórki - najpierw Żory (McDonald przy przelotówce), 12.00 i drugi - Skoczów (po prawej stronie przed głównym skrzyżowaniem, jakaś stacja benz.)13.00 shoovfr750, daj znać na którą godzinę się wyrobisz i gdzie czekać...

Awatar użytkownika
Sylwio
klepacz
klepacz
Imię: Sylwester
województwo: małopolskie
Kontakt:

Post autor: Sylwio » wt 22 kwie 2008, 16:59

Chyba nawet tego rydza nie będzie :cry: . Padł mi regler, co prawda jeszcze moto pali i jeździ ale nie mam ładowania dobrego i nie chcę mieć jeszcze aku do wymiany a nie wiem czy przed niedzielą będę miał nowy.
"A ty siej. A nuż coś wyrośnie. A ty - to, co wyrośnie - zbieraj. A ty czcij - co żyje radośnie, A ty szanuj to, co umiera..."

Awatar użytkownika
olo
klepacz
klepacz
Kontakt:

Post autor: olo » śr 23 kwie 2008, 13:10

Sylwio, szkoda, a może załatwisz do niedzieli, ileż to roboty...

Ależ będzie cudna pogoda !!! I tak mało chętnych na wypadzik ?! Normalnie musiałbym napisać że to dobrze, bo liczy sie jakość a nie ilość ale nie będę tego robił - jeszcze się kilku zdecyduje i co... :lol:

Awatar użytkownika
Shoov
klepacz
klepacz
Kontakt:

Post autor: Shoov » śr 23 kwie 2008, 19:54

No więc tak.. my kolo 11:50 wyjedziemy z Kraka i teraz się zastanawiam gdzie się z wami spotkać, moim żółwim tempem dojazd do Skoczowa to conajmniej 2h przez Wadowice.. chyba że pojade A4 na Mysłowice - Tychy - Pszczyna -Strumień ale to pewnie też 2 godziny się z tego zrobią :mrgreen: Nie wiem czy jest sens żebyście specjalnie na mnie mieli czekać, stracicie najlepsze 2 godzinki, ewentualnie może umówimy się jakoś w żywcu, jak wam pasuje ?

Awatar użytkownika
olo
klepacz
klepacz
Kontakt:

Post autor: olo » śr 23 kwie 2008, 20:31

shoo, sam nie wiem... ale chyba najrozsądniej będzie jak faktycznie spotkamy się w żywcu - Wy zdążycie dojechać bez szaleństw a my akurat na 14.00 powinnismy zlądować - do drugiej się wyrobisz ?

Awatar użytkownika
Shoov
klepacz
klepacz
Kontakt:

Post autor: Shoov » śr 23 kwie 2008, 20:54

Do 14 myśle że spokojnie, Piotras właśnie mi esa pisał że też chętny, tylko on wraca do Polandii w piatek dopiero więc jeszcze z nim coś poknuje co i jak i o której i jakoś się w piątek/sobote umówimy mysle konkretnie już :)

qbis0
teksciarz
teksciarz
Kontakt:

Post autor: qbis0 » śr 23 kwie 2008, 20:56

...chetnie sie wybierzemy...mam tylko nadzieje ze chlopaki mi sprostują felgę do soboty...
w skoczowie przy głownym skrzyrzowaniujest stacja orlena prawdopodobnie

ODPOWIEDZ