CIEPŁE MANETKI
CIEPŁE MANETKI
Dziś była pierwsza jazda z grzanymi manetkami. Szczerze polecam. Przy 2C i ~140/h w zwykłych (wiosenno-jesiennych) rękawicach nie było problemu marznięcia dłoni. Dwustopniowa regulacja pozwala na dobranie intensywności grzania do aktualnych potrzeb. Model, który zainstalowałem to Daytona Hot Grips. Należy jednak przy zakupie zwrócić uwagę na długość manetki, zwłaszcza prawej. Ja musiałem dokonać pewnej ingerencji, ze względu na przycieranie manetki o końcówkę kierownicy (odważnik). W razie konieczności redukcję długości należy wykonać od zewnętrznej strony. Od wewnętrznej blisko znajduje się uzwojenie grzejne i łatwo je uszkodzić. Ja skróciłem o ok. 4 mm i gra.
- KolczyK
- stary wyjadacz
- Imię: Przemysław
- Kontakt:
idę w stronę firmy Oxford, stopień regulacji jest w skali do 4. świetna sprawa z tego co widziałem u znajomych grzeją niemiłosiernie.
VFR800FI '99 - była ze mną 35tyś km
VFR800FI '02 - obecna kochanka
UBEZPIECZENIA << www.kolczynscy.pl >>>
VFR800FI '02 - obecna kochanka
UBEZPIECZENIA << www.kolczynscy.pl >>>
- C_L_K
- ostry klepacz
- Imię: Rafał
- województwo: mazowieckie
Ja mam takie oxfordy. Jeżdziłem w nich wielokrotnie przy +1, +2 (na trasie Nowy Dwór - Warszawa ciężko jest jechać wolno)KolczyK pisze:idę w stronę firmy Oxford, stopień regulacji jest w skali do 4. świetna sprawa z tego co widziałem u znajomych grzeją niemiłosiernie.

- C_L_K
- ostry klepacz
- Imię: Rafał
- województwo: mazowieckie
http://www.allegro.pl/item328262848_oxf ... cykle.html
+15zł przekaźnik (producent nie przewiduje przekaźnika, ale to zdecydowanie lepsze rozwiązanie, bo nikt Ci ich nie włączy bez kluczyka i gasząc moto nie musisz myśleć o ich wyłączaniu)
+15zł przekaźnik (producent nie przewiduje przekaźnika, ale to zdecydowanie lepsze rozwiązanie, bo nikt Ci ich nie włączy bez kluczyka i gasząc moto nie musisz myśleć o ich wyłączaniu)
Właśnie, nie wspomniałem o tym, że w moim zestawie jest podobnie, ale to można załatwić przekaźnikiem za jakie 10 zeta. Ważniejsze jest to, by zastosować dodatkowy bezpiecznik. Przecież wpinając się bezpośrednio w aku układ pozostaje niezabezpieczony. Zapięcie pod inny bezpiecznik naraża go na przeciążenie, bo przecież to układ grzejny, to i doi sporo. Ja dałem 7.5A i daje radę.siurgood pisze:wada- podłączenie bezpośrednio z aku
- Ruda i Piotr
- stary wyjadacz
- Imię: Kasia
- województwo: pomorskie
- Kontakt:
Jest możliwość podłączenia Saito nie z aku, jak niestety nie wiemsiurgood pisze:dwustopniowe manety saito cena 20 ojro w louisie;wada- podłączenie bezpośrednio z aku(trzeba pamiętać o wyłączaniu:)

W poprzednim moto tak miałam i nie było problemu, podpytaj jakiegoś elektryka

Wiktor wstrzymaj sie, teraz wyjeźdzamy( powrót- wtorek) ale zapytam znajomego chyba ma taniej Oxwordy

R
R
Mamy dwie miłości-
i
VFR Viking SeXszyn North Roads

VFR Viking SeXszyn North Roads
- Ruda i Piotr
- stary wyjadacz
- Imię: Kasia
- województwo: pomorskie
- Kontakt: