Dziwne wibracje...
Dziwne wibracje...
Witam ownersów! Mam taki problem że przy ok. 4 tys obr zaczynam odczuwac na podnóżkach falujące wibracje, tzn raz mocniej, raz słabiej. Gdyby było inaczej pewnie nie zauważył bym tego ale wyraźnie czuć że coś jest nie tak. Rozmawiałem z Achmedem i swierdził że może być to naciąg łancucha. Sprawdziłem - moto stojące na stopkach ma dość luźny łańcuch, tzn że łańcuch pod wachaczem dotyka wachacza, ale jak już się siądzie to pewnie się napina i jest git. Słychać też "falujący" dźwięk ale nie za bardzo bo wiatr uniemożliwia wsłuchanie się. Jak jade to mam wrażenie ze co drugi (?) obrót łańcucha coś własnie ociera i stąd taka wibracja równomierna.
Co to może być?
Mam też zastrzeżenia co do odgłosów silnika jak moto wkręca się na obroty bo słychać spod baku wycie. Nie wiem czy czasem nie jest to filtr powietrza bo mam K&N
Co to może być?
Mam też zastrzeżenia co do odgłosów silnika jak moto wkręca się na obroty bo słychać spod baku wycie. Nie wiem czy czasem nie jest to filtr powietrza bo mam K&N
- Pepe VFR
- klepacz
- Imię: Piotr
- województwo: mazowieckie
Jak masz k&n-a to słychać jak silnik zasysa powietrze w airboxie a co do wibracji i zwięku jaki wydaje moto to mi wygląda na nierównomiernie wyciągnięty łańcuch
Wypalony papieros skraca życie Srednio o 1min
Kieliszek Vodki Srednio o 2min.
ALE to nic, chodzenie do PRACY skraca życie średnio o 8 godzin na dobe!!!
Kieliszek Vodki Srednio o 2min.
ALE to nic, chodzenie do PRACY skraca życie średnio o 8 godzin na dobe!!!
- Achmed
- klepacz
- Imię: Marek
- województwo: mazowieckie
Ech Fred, jak to łańcuch dotyka wachacza? U mnie na stojącym moto ma centralce ma ok 2-2,5 cm i nie dotyka wachacza
mówiłem weż kogoś na plecak i zobacz wtedy jak z tym wyciem, a jak obracasz kołem na podstawce to nic nie obciera?
[ Dodano: 2008-02-27, 11:47 ]

[ Dodano: 2008-02-27, 11:47 ]
pewnie to za mało, sprawdź.Fred pisze:ale jak już się siądzie to pewnie się napina i jest git
VFR 750 RC36II BYŁA
VTR 1000F BYŁA
DR 650R BYŁA
VFR 800 FI BYŁA
ZR750C CR W BUDOWIE
TT600R BYŁA
VFR 800 BYŁA
KTM EXC 250 2T BYŁ
TRIUMPH SPRINT ST 1050 BYŁ
Triumph Tiger 1050
VFR 750 RC 36II
VTR 1000F BYŁA