Wymiana płynu sprzęgłowego
-
- zadomowiony
- województwo: zachodniopomorskie
Wymiana płynu sprzęgłowego
Czołem.
Na stronie Admoto mechanik z ASO Hondy twierdzi, że co 12 tys. km trzeba wymieniać płyn sprzęgłowy, i że kosztuje taka usługa 500 PLN.
Powiedzcie czy to prawda z tą ceną?
Czy rzeczywiście co 12 tys. km należy wymieniać płyn sprzęgłowy?
Szukam tego wszędzie - znalazłem tylko jaki to płyn i takie ogólne info, także proszę rozwiać moje wątpliwości.
Pozdrawiam.
Na stronie Admoto mechanik z ASO Hondy twierdzi, że co 12 tys. km trzeba wymieniać płyn sprzęgłowy, i że kosztuje taka usługa 500 PLN.
Powiedzcie czy to prawda z tą ceną?
Czy rzeczywiście co 12 tys. km należy wymieniać płyn sprzęgłowy?
Szukam tego wszędzie - znalazłem tylko jaki to płyn i takie ogólne info, także proszę rozwiać moje wątpliwości.
Pozdrawiam.
- Mundek
- pisarz
- Kontakt:
Wg serwisowki plyn hamulcowy jak i sprzeglowy powinien byc wymieniany co 18 tysiecy km, badz co 2 lata. Nie wiem ile to kosztuje w serwisie, bo wymieniam go sam i przepompowanie samego sprzegla zajmuje gora 15 minut! Jesli chca za to 500 PLN, to musza miec niezla stawke za roboczo-godzine - cos w kole 2000 PLN
Lekka sciema! Omijaj ten serwis szerokim lukiem, chyba ze nie masz co robic z kwota, to wtedy oddaj im moto... 

Pzdr Mundek!
VTEC 2009
GSX-R 750 K8
Uwielbiam VFR, ale Gikser to źródło czystej adrenaliny:))
VTEC 2009
GSX-R 750 K8
Uwielbiam VFR, ale Gikser to źródło czystej adrenaliny:))
-
- zadomowiony
- województwo: zachodniopomorskie
Dzięki za rozwianie moich obaw i wątpliwości.
Na temat wymiany płynu sprzęgłowego na stronie Admoto wypowiada się mechanik z serwisu Bol-dor z Warszawy, a tu link: http://www.admoto.pl/pub/art.asp?g=GS&n ... F554%2Exml
Rzeczywiście pewnie w ASO drożej o 200 - 500%
Gdy przeczytacie ten artykuł, do którego linka podałem, to się pewnie zdziwicie jakie wg rzeczonego mechanika wychodzą koszty eksploatacji VFR.
"Przeglądy małe co 6 tys. km (200 zł), duże co 12 tys. km (800 zł, w tym wymiana oleju z filtrem 250 zł). Wymiana filtra powietrza to koszt około 150 zł, a płynu hamulcowego i sprzęgłowego 500 zł. Za regulację zaworów zapłacimy w granicach 300 zł, a za synchronizację gaźników 100 zł. Zamontowanie kompletu nowych klocków wyniesie 500 zł, a uszczelniaczy przednich teleskopów - 300 zł. Najdroższe jest sprzęgło (950 zł) i zestaw napędowy (900 zł)".
Na temat wymiany płynu sprzęgłowego na stronie Admoto wypowiada się mechanik z serwisu Bol-dor z Warszawy, a tu link: http://www.admoto.pl/pub/art.asp?g=GS&n ... F554%2Exml
Rzeczywiście pewnie w ASO drożej o 200 - 500%

Gdy przeczytacie ten artykuł, do którego linka podałem, to się pewnie zdziwicie jakie wg rzeczonego mechanika wychodzą koszty eksploatacji VFR.
"Przeglądy małe co 6 tys. km (200 zł), duże co 12 tys. km (800 zł, w tym wymiana oleju z filtrem 250 zł). Wymiana filtra powietrza to koszt około 150 zł, a płynu hamulcowego i sprzęgłowego 500 zł. Za regulację zaworów zapłacimy w granicach 300 zł, a za synchronizację gaźników 100 zł. Zamontowanie kompletu nowych klocków wyniesie 500 zł, a uszczelniaczy przednich teleskopów - 300 zł. Najdroższe jest sprzęgło (950 zł) i zestaw napędowy (900 zł)".
- KolczyK
- stary wyjadacz
- Imię: Przemysław
- Kontakt:
.q.w. mać aż się oplułem
płyn kosztuje 25zł i tyle kosztuje Cię cała robocizna + browar
dla spokoju duszy
pompowanie klamką
ot tyle Cię to siły kosztuje
[ Dodano: 2008-02-20, 19:15 ]
piszą że wymiana płynu sprzeglowego i hamulcowego 500zł - ciekawe ile wzieliby za dual

[ Dodano: 2008-02-20, 19:15 ]
piszą że wymiana płynu sprzeglowego i hamulcowego 500zł - ciekawe ile wzieliby za dual

VFR800FI '99 - była ze mną 35tyś km
VFR800FI '02 - obecna kochanka
UBEZPIECZENIA << www.kolczynscy.pl >>>
- KolczyK
- stary wyjadacz
- Kontakt:
że co rok to sięmoże nie zgodzę, zależy kto ile śmiga, ale to co zobaczyłem u Siebie ..... przeszło moje oczekiwania, nie wiem ile nie był wymieniany ale był brązowy płyn i w zbiorniczku może nie było tyle syfu.....ale na gumie, która jest na górze zbiorniczka była oplatana takim syfem......że pojęcie ludzkie przechodzi.
- KolczyK
- stary wyjadacz
- Kontakt:
tak, niby tak, ma rację, a w puszcze co ile wymieniasz płyn hamulcowy
? jeśli ktoś jest pedantem, ewentualnie mówię, gdy robi niewiadomo jakie przebiegi, to tylko moje zdanie
, Ja juz wiem, ze jesli bedzie czernieć płyn czas na wymianę.