Rozbieral ktos gazniki w rc36 I???
- Gacol
- klepacz
- Imię: Jacek
- województwo: śląskie
Rozbieral ktos gazniki w rc36 I???
Witam.
Mam takowy problem iz mam zabrudzone komory plywakowe.czy ktos to rozbieral??? prosze o wskazówki.
Mam takowy problem iz mam zabrudzone komory plywakowe.czy ktos to rozbieral??? prosze o wskazówki.
VFR750 RC36 I
VTR1000 SP 1
VFR800 FI:)
VTR1000 SP 1
VFR800 FI:)
- olo
- klepacz
- Imię: Olek
- Kontakt:
Gacol, to nic trudnego, niekiedy ciężko odkręcić sruby z komór pł. - wkładasz końcówkę krzyżakową i uderzasz z wyczuciem młotkiem - to z reguły pomaga
aha - wyczyść też górę gaźników, tam też lubi zebrać się syf (z wytartej przepustnicy podciśnieniowej na przykład...) - potem obowiązkowo sunchronizacja !
aha - wyczyść też górę gaźników, tam też lubi zebrać się syf (z wytartej przepustnicy podciśnieniowej na przykład...) - potem obowiązkowo sunchronizacja !
VFR-OC Poland, South Park section, MTZ sub-section 

-
- kiki
- ostry klepacz
- Imię: Piotr
- województwo: mazowieckie
- Kontakt:
To i ja wtące swoje 2 słowa- przydaje sie do czyszenia pędzelek z grubym włosiem ( taki-jak w podstawówce dawali na plastyce
), oczywiscie carbcleaner i sprężarka. Ważne aby nie psikać carbcleanerm po gumach i membranach- niektóre cleanery mogą sprawiać ze guma moze sie zniszczyc!!!!!!!. Co do samego zdejmowania gazników z króćcy to najlepiej moto nagrzać i dopiero sciagać (łatwiej wychodzą). Zakładając baterie gazników pamietajmy zeby krócce podgrzac suszarką do włosów i lekko wewnątrz posmarować wazeliną
.
Pozdro

Pozdro