Ja używałem Airoh-a PR 2000 - szczękowiec z doklejonym pin lockiem , ogólnie bez rewelacji bo kask już "zmęczony" , bez podbródka i kołnierza wyciszającego w zestawie . Strasznie głośny i pow. 2xx nie da sie jechać , jakieś drgania , słaba aerodynamika. Natomiast Shoei Multitec cichy jak na szczękowca , dobrze odczuwalna wentylacja , dwie szybki w zestawie , pinlock . Jestem z niego bardzo zadwolony , kask "ful wypas" , tylko ta cena

"Informacja producenta
SHOEI Multitec - sportowy kask szczękowy
Kaski SHOEI to ponad 40 lat innowacyjnego ducha, perfekcjonizmu oraz bezkompromisowej orientacji na bezpieczeństwo i jakość. Dla SHOEI nie ma pomysłów zbyt dobrych, standardów bezpieczeństwa zbyt wysokich, a badania i rozwój nigdy nie są zbyt kosztowne, aby dojść do wniosku, że udało się osiągnąć optimum. Kaski SHOEI, to obiekt ciągłych badań i udoskonalania, których beneficjentem może być każdy motocyklista.
Ogromna popularność modelu Multitec jest dowodem zapotrzebowania rynku na produkt łączący w sobie praktyczność kasku otwartego oraz bezpieczeństwo i komfort kasku integralnego. Projektując ten kask inżynierowie chcieli nie tylko sprostać wymaganiom klientów, ale także je przewyższyć. W rezultacie zbudowany kask jest lekki, wygodny oraz cichy. Jako, że jest to kask SHOEI, znakomitą aerodynamikę oraz wzorową jakość wykonania klient otrzymuje w pakiecie z powyższymi walorami Multiteca.
BEZPIECZEŃSTWO
Skorupa z materiału AIM
Wypełnienie EPS o dwóch różnych gęstościach
Sferyczna szyba CX-1V z systemem pinlock
Zamknięcie trzpienia mocującego w obrębie 360