Jakieś pytanko dotyczące VFR'ek? Dawaj tutaj
-
UxY
- Administrator

- Imię: Łukasz
-
Kontakt:
No w?asnie Agentii wspomnia? ?e w zim? przepala moto, ?e odpali czasem przejdzie sie chwile i jest dobrze. No i chcia?em zapyta? co o tym s?dzicie, czyta?em ?e takie chwilowe odpalanie w zimie nie jest dobre. Podobnie? od chwilowego odpalnia, w zimie w silniku tworzy sie para wodna kt?ra przy zbyt kr?tkim odpale z krapla sie i mam wod? w silniku, niby nic ale z czasem ?ozyska czy cos po dupie dosta? mog? powy?ej stanu oleju ;] Takie co? mi sie obi?o o uszy

Wiecie co? o tym?
Pozdrawiam

Ostatnio zmieniony śr 26 lip 2006, 23:58 przez
UxY, łącznie zmieniany 1 raz.
-
Vlaad
- klepacz

-
Kontakt:
UxY pisze:Wiecie co? o tym?

Je?eli ju? odpala?, to nale?y motocykl doprowadzi? do temperatury roboczej. Nie ma mowy o odpaleniu na 5 minut. To bardziej zaszkodzi ni? pomo?e. Przy kr?tkotrwa?ym odpaleniu rzeczywi?cie mo?e si? skropli? i osadzi? para wodna, kt?ra jak wiadomo dobrze na elementy motocykla nie wp?ywa.
-
AGENTII
- pisarz

-
Kontakt:
Ja odpalam motorek a? sie w?tylator w??cza... nie wiem czy robie dobrze je?li nie to dajcie mi zna? to nie b?de sobie maszynki ps??. s?ysza?em ?e to dobrze jest przepali? od czasu do czasu bo w?a?nie wilgo? si? odprowadza z motorku...
-
Shoov
- klepacz

-
Kontakt:
i dobrze robisz

tak jak pisze Vlaad, troche sobie musi pochodzic, a? sie zagrzeje wszystko tak jak przy normalnej jezdzie

tak s?ysza?em od m?drzejszych odemnie wiec to musi byc prawda

-
Yaco
- klepacz

- Imię: Jacek
-
Kontakt:
Ja tydzie? temu odpali?em parowozik i nawet przeturla?em si? po ?niegu kawa?ek

, wniosek - vfr si? na ?nieg nie nadaje

Leję na rzędówki, single i śmierdzące cwajtakty...
Od dzisiaj jeżdżę jak rzodkiewka
-
kris
- pisarz

-
Kontakt:
Witam wszystkich!!!Te? jestem u?ytkownikiem vfr 750 RC36 rocznik 95. Mam go od 2002 roku i nawin??em ju? troche kilometr?w. Z tym odpalaniem zim? to albo odpala? co jaki? czas ale tak aby silnik si? dobrze rozgrza? do temp. roboczej albo nie odpala? wcale. Z do?wiadczenia wiem ?e najlepiej dobre ?wiece wykr?ci? z moto i od?o?y? w domu w suchym miejscu ,wkr?ci? jakie? stare. Na wiosn? wkr?camy te z domu i moto odpala bez problemu. Sprawdzone przy takich samych ?wiecach na CB500 czy CBR. spr?bujcie u mnie dzia?a bez zgrzyt?w od paru sezon?w. Pozdrawiam
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
-
Yaco
- klepacz

- Imię: Jacek
-
Kontakt:
Ostatnie przykre do?wiadczenia (na szcz??cie nie moje) wykaza?y, ?e jednak warto w zimie odpala? motocykl. Jednej znajomej prawdopodobnie w wyniku d?ugiego postoju i niskich temperatur uszkodzeniu uleg? uszczelniacz (w pompie wody, znajoma nie kapie

) . Do CBR pompa ta kosztuje oko?o 900PLN. Podobie zreszt? ma si? sprawa z uszczelniaczami przedniego zawieszenia - wiadomo nie od dzi?, ?e warto co jaki? czas pobuja? lagami aby uszczelniacze si? przesmarowa?y. Oczywi?cie tak jak wcxze?niej wspomniano, silnik trzeba zagrza? do conajmniej jednokrotnego w??czenia si? wntylatora (ja czekam a? w??czy sie kilka razy).
PS. kris, na twoim avatarze to Ty ?migasz z otwart? boczn? podstawk?? Kaskader

Leję na rzędówki, single i śmierdzące cwajtakty...
Od dzisiaj jeżdżę jak rzodkiewka
-
AGENTII
- pisarz

-
Kontakt:
Yaco pisze:PS. kris, na twoim avatarze to Ty ?migasz z otwart? boczn? podstawk?? Kaskader
jak mo?e ?miga? przecie? ma czujnik i by mu moto zgas?o hehehe ?ciemniacz

-
kris
- pisarz

-
Kontakt:
No pewnie ?e je?dz? ale skr?cam tylko w prawo

HI hi to tylko poza do foto po takiej je?dzie z otwart? stopk? kumpel zaliczy? dzwona i z?ama? cztery ?ebra uderzaj?c w samoch?d.

Akurat w swoim Fire Blade nie mia? tego czujnika, ale p??niej pierwsz? rzecz? jak? zrobi? to by?o za?o?enie tego czujnika.
-
AGENTII
- pisarz

-
Kontakt:
kris pisze:No pewnie ?e je?dz? ale skr?cam tylko w prawo HI hi to tylko poza do foto po takiej je?dzie z otwart? stopk? kumpel zaliczy? dzwona i z?ama? cztery ?ebra uderzaj?c w samoch?d. Akurat w swoim Fire Blade nie mia? tego czujnika, ale p??niej pierwsz? rzecz? jak? zrobi? to by?o za?o?enie tego czujnika.
polak m?dry po szkodzie hehehe

-
Vlaad
- klepacz

-
Kontakt:
Odpali?em dzisiaj maszyn? po zimowym ?nie

. Oczywi?cie nie wytrzyma?em i po zrobieniu kilkunastu kr?g?w nadlotniskowych na swoim Messerschmicie odlecia?em w miasto

. Niewiele naje?dzi?em, ale chcia?em chocia? dobrze rozgrza? silnik. By?o sucho i ca?kiem zno?nie - nawet nie za bardzo zmarz?em, chocia? ?miga?em w d?insach, bo mia?em zamiar podjecha? tylko na stacj? benzynow? (he,he - oczywi?cie na tym si? nie sko?czy?o). Ogrzewanie w VFR jest genialne! (gorzej latem

).
-
UxY
- Administrator

- Imię: Łukasz
-
Kontakt:
Kurde

trzeba by?o mnie odwiedzi?

Ja tu cierpie nie mam jak sie nawet zoabczyc z moj? niuni? ;] a Ty mi tu takie rzeczy wypisujesz

ehhhhh, no ale ja to mam nadzieje ?e wiosna ju? tu? tu?, ?eby chociarz te +5 w nocy by?o u ju? b?dzie zajebi?cie w dzie? ;]
-
AGENTII
- pisarz

-
Kontakt:
Vlaad pisze:Odpali?em dzisiaj maszyn? po zimowym ?nie . Oczywi?cie nie wytrzyma?em i po zrobieniu kilkunastu kr?g?w nadlotniskowych na swoim Messerschmicie odlecia?em w miasto . Niewiele naje?dzi?em, ale chcia?em chocia? dobrze rozgrza? silnik. By?o sucho i ca?kiem zno?nie - nawet nie za bardzo zmarz?em, chocia? ?miga?em w d?insach, bo mia?em zamiar podjecha? tylko na stacj? benzynow? (he,he - oczywi?cie na tym si? nie sko?czy?o). Ogrzewanie w VFR jest genialne! (gorzej latem ).
ale ci zazdroszcze umnie jeszcze mokro a miejscami l?d le?y

-
kris
- pisarz

-
Kontakt:
Ja chc? wiosny!!!Poczu? wreszcie tych drga? silnika izapach spalin, to jak narkotyk hi hi

I wreszcie tak z innej beki znalaz?em moto w takim samym malowaniu jak m?j jest na Allegro tak ?e niekt?re niedowiarki mo?e si? przekonaj? ?? to malowanie to nie jest jaki? wymys? w?a?ciciela.Zreszt? ja ju? widzia?em je w tym malowaniu na internecie u go?cia z niemiec, ale i tak micha mi si? cieszy bo b?dzie bli?niak wPL

wreszcie.
-
AGENTII
- pisarz

-
Kontakt:
kris, a po co ci bli?niak ja bym wola? by? jedyny je?li chodzi o wygl?d moto