POLERKA FELG
- Buła
- klepacz
- Imię: Marcin
- województwo: świętokrzyskie
- Kontakt:
witam,wczoraj zaczołem polerke felg,żeby nie było robie to recznie,zdjecie warstwy lakieru z jednej strony felgi z rantu zajeło mi ponad 2 godziny i mam jednego bombla
,zobaczymy jaki bedzie efekt na koncu,zyczcie mi powodzenia.

Wszędzie dobrze ale na VFR najlepiej 
1Była VFR 750-90r
2.Była VFR 750-96r
3Była VFR 800FI-99r
4.Był CBR 1100 XX-1997r
5.Była VFR 800 Fi-1999 r.
6.Jest CBR 900 RR Fireblade 98 i 99r+Varadero 1000 2006

1Była VFR 750-90r
2.Była VFR 750-96r
3Była VFR 800FI-99r
4.Był CBR 1100 XX-1997r
5.Była VFR 800 Fi-1999 r.
6.Jest CBR 900 RR Fireblade 98 i 99r+Varadero 1000 2006
- Mariano
- zadomowiony
- Imię: Mariusz
- Kontakt:
Witam. Mam RC 46. Polerowałem w swojej VFR-ce oba koła, rame i wahacz. O ile koła wystarczyło spryskać zmywaczem do lakieru i sam zlazł to ramy i wahacza nie dało sie w ten sposób potraktować. Lipa jeszcze jest wieksza przez to ze lakier na ramie jest twardszy od aluminum z którego jest wykonana wiec lepiej jest docierac papierem ściernym na klocku na przykład obklejonym filcem. Jak nie usuniesz z ramy lakieru dokładnie to lepiej nie zabierać sie za polerowanie bo wyhodzi kaszana
Ale mi jakoś udało sie ją opanowac. A zapomniałem dodać ze polerowałem polerką ręczną. Krążek filcowy pasta polerska niebieska i przyłbica albo kask
bo po polerowaniu człowiek wygląda tak, że górnik po pracy jest czyściochem
A i jeszcze jedna ważna rada. Nigdy nie polerujcie mechanicznie aluminium bez okularów ochronnych, bo to cholerstwo nie oddziela sie jak stal na drzazgi tylko na płatki. Taki wtopoony płatek aluminium w oku jest praktycznie nie do usunięcia.

Ale mi jakoś udało sie ją opanowac. A zapomniałem dodać ze polerowałem polerką ręczną. Krążek filcowy pasta polerska niebieska i przyłbica albo kask

A i jeszcze jedna ważna rada. Nigdy nie polerujcie mechanicznie aluminium bez okularów ochronnych, bo to cholerstwo nie oddziela sie jak stal na drzazgi tylko na płatki. Taki wtopoony płatek aluminium w oku jest praktycznie nie do usunięcia.
- KolczyK
- stary wyjadacz
- Imię: Przemysław
- Kontakt:
tak, ale proponuje pod kolor moto, będzie łądnie szczególnie u Ciebie VIKTOR troszkę tych kolorasów masz, więc możesz dobrać sobie coś co będzie iście wyglądać
blue, którym pryskał motonga np

Ostatnio zmieniony ndz 03 lut 2008, 21:54 przez KolczyK, łącznie zmieniany 1 raz.
VFR800FI '99 - była ze mną 35tyś km
VFR800FI '02 - obecna kochanka
UBEZPIECZENIA << www.kolczynscy.pl >>>
VFR800FI '02 - obecna kochanka
UBEZPIECZENIA << www.kolczynscy.pl >>>
- WiktorVFR
- klepacz
- Imię: Wiktor
- Kontakt:
ale fajna szyba....ja to mam taki dylemat ze niewiem czy sprzedawac moja sztuke czy ja zostawiac dlatego neichce jej do konca robic bo szkoda kasy ciezko z oponami co sezon ciezko odpala po zimie niewiem czy to oznaka starosci czy zaniedbania przez poprzedniego wlasciciela ...sory za OT ale musialem:)