o jednego policyjnego forda z kamerką mniej :)
-
- zadomowiony
Osobiście jestem zdecydowanym przeciwnikiem metod działania policjantów w nieoznakowanych radiowozach! Najczęściej stwarzają oni nie mniejsze zagrożenie niż kierowcy których ścigają. Jak widać w tym przypadku zagrożenie ze strony stróżów prawa było nawet większe. Jak dla mnie nic nie może usprawiedliwić np tak częstego z ich strony "nabijania" punktów i wysokości mandatów poprzez jazdę za delikwentem przez kilka/kilkanaście km bez próby zatrzymania (choćby poprzez włączenie sygnałów) i powielanie jego wykroczeń a tym samym stwarzanie dokładnie takiego samego zagrożenia dla innych kierowców.
PZDR!
PZDR!
- KolczyK
- stary wyjadacz
- Imię: Przemysław
- Kontakt:
Chiniole czy JAponczycy niby odpuszczają gdy widzą na blacie 180, nawet gdy stoją z suszara odpuszczą by nie stwarzac zagrozenia, to chyba ich kompetencje prawne
VFR800FI '99 - była ze mną 35tyś km
VFR800FI '02 - obecna kochanka
UBEZPIECZENIA << www.kolczynscy.pl >>>
- usmoł
- pisarz
- Imię: Lesław
- Kontakt:
Tak czytam i ? uciekający jest cacy bo nie dał się złapać, policja be bo w trakcie pościgu stwarza zagrożenie ? Gdyby gościu się rozp... i przy okazji by zabił osoby postronne, to było by zaraz- gdzie jest policja, czego go nie zatrzymała. A to że nie ma pieniędzy na szkolenie policji na jazdę w poscigu, to już wina państwa, które samo olewa prawo. Mieszkam niedaleko autostrady A4 i jedno wiem ( bo nie raz widać ) taki pajac jest dla motocyklisty o wiele bardziej niebezpieczny. Jakiś czas temu znajomego, przy dość sporej prędkości otarła audica, po pomiarach okazało się że jego XJ 900 przeleciała w powietrzu 12 m, on sam z otwartym załmaniem obojczyka miał lot MI-2 do szpitala. Hiszpan jak ktoś się daje podpuszczać i jego ego nie pozwala żeby ktokolwiek go wyprzedził, to niech później nie płacze.
..chociaż kroczę doliną ciemności nie lękam się zła, bo jestem największym skur...elem w dolinie...
- rommi
- ostry klepacz
- Kontakt:
o ile mi wiadomo, to powinni kasować za pierwsze zarejstrowane przewinienie, ale może jest z tym różnie. Mnie jak kiedyś nagrywali przez pare km to dali mi mandat tylko za prędkość - a przewinień było o wiele więcejHiszpan25 pisze: ... Jak dla mnie nic nie może usprawiedliwić np tak częstego z ich strony "nabijania" punktów i wysokości mandatów poprzez jazdę za delikwentem przez kilka/kilkanaście km bez próby zatrzymania (choćby poprzez włączenie sygnałów) i powielanie jego wykroczeń ....

żeby nie było off-topu - to czasami przeginają z tymi pościgami
- usmoł
- pisarz
- Kontakt:
rommi, sumuje się i punkty i kasę, to że policzyli Ci za jedno to tylko się cieszyć, najwyższy mandat o jakim słyszałem to 4000 zł i 38 punktów, a tak to ile jest tych pościgów że przeginają, w dawnym legnickim w zeszłym roku był 1, z czego gówniarz który uciekał potrącił 3 osoby na przejściu dla pieszych, czyli też wina policji, jak by nie gonili to by nie potrącił ?
..chociaż kroczę doliną ciemności nie lękam się zła, bo jestem największym skur...elem w dolinie...
-
- zadomowiony
Oczywiscie także jestem zdania, że na drogach nie ma co sie dawać podpuszczać. Jak ktoś ma ambicje to na torze może pokazać co potrafi i na co go stać. Nie chciałbym być zrozumiany, że bronię uciekającego, bo nie bronię! Wnerwia mnie jedynie, że policja w ramach "zwiększania bezpieczeństwa" w zasadzie to głównie nabija kasę a nie dba o to aby było bezpieczniej. Inaczej jakoś nie potrafię sobie wytłumaczyć celowości nagrywania kolesiów przez kilka/kilkanaście km. Pierwsze przewinienie powinno natychmiast skutkować włączaniem sygnałów i zatrzymaniem delikwenta bo tylko tak można poprawić stan bezpieczeństwa na drodze. Bezcelowe pościgi, nie ujawnianie się aby nabić konto jazda z naruszeniem przepisów jest po prostu niedopuszczalna i może kiedyś i u nas ktoś to zauważy i zmieni. Jak na razie widzę jednak, że są równi i równiejsi... a to chyba nie o to chodzi?usmoł pisze:Tak czytam i ? uciekający jest cacy bo nie dał się złapać, policja be bo w trakcie pościgu stwarza zagrożenie ? Gdyby gościu się rozp... i przy okazji by zabił osoby postronne, to było by zaraz- gdzie jest policja, czego go nie zatrzymała. A to że nie ma pieniędzy na szkolenie policji na jazdę w poscigu, to już wina państwa, które samo olewa prawo. Mieszkam niedaleko autostrady A4 i jedno wiem ( bo nie raz widać ) taki pajac jest dla motocyklisty o wiele bardziej niebezpieczny. Jakiś czas temu znajomego, przy dość sporej prędkości otarła audica, po pomiarach okazało się że jego XJ 900 przeleciała w powietrzu 12 m, on sam z otwartym załmaniem obojczyka miał lot MI-2 do szpitala. Hiszpan jak ktoś się daje podpuszczać i jego ego nie pozwala żeby ktokolwiek go wyprzedził, to niech później nie płacze.
PZDR!
- MadziX
- stary wyjadacz
- Imię: Magdalena
- Kontakt:
kierowca nie jest 'cacy' ..nie o to chodzi.usmoł pisze:Tak czytam i ? uciekający jest cacy bo nie dał się złapać, policja be bo w trakcie pościgu stwarza zagrożenie ? .
Problem polega na tym,ze policjia nie potrafi działac skutecznie czyt. skutecznie zatrzymac kierowcę łamiącego przepisy,zagarażającego innym użytkownikom drogi, bez generacji dodatkowego ryzyka.

- usmoł
- pisarz
- Kontakt:
MadziX i hiszpan macie rację, ale weźcie pod uwagę też to że, policja jest niedoinwestowana, niewyszkolona i g... opłacana. Ilu znacie policjantów motocylistów ? jest ich niewielu bo nie ma kasy na motory, szkolenia. Na A4 na odcinku tzw legnickim jest 5 motocyklistów i 2 motory, szkoleni są bardzo dobrze ale w jeździe miejskiej, a na jazdę pościgową już nie ma kasy, dlatego motocyklistów się nie gania (u nas), jeśli chodzi o radiowozy, to jest to samo nie ma kasy na tego typu szkolenia. Jazda za delikwentem, to inna bajka, mogą dopiero zatrzymać gościa jak jest taka możliwość, a z tym bywa różnie.
-
- pisarz
- Imię: Grzegorz
No i wyszły braki sprzętowe w Naszej policyi . Gdyby było więcej patroli i lepszy sprzęt , to blokade by zorganizować mogli i zatrzymać kretyna . Ale dobrze że jest choć tak . Za samo przekroczenie prędkości o 30km/h nie zatrzymują , a jak komuś sie życie znudziło i jeżdzi jak ten z beemki to niech sie powiesi , zamiast narażać życie moje i Wasze
- Dresik
- klepacz
- Imię: Piotr
Nie bede wszystkiego czytał, ale tak jak słusznie napisał Smoku,
nie chce zeby kiedys ktos taki potrącił moje dziecko.. I nie bede takich popierał napewno.
I tak jak słusznie pisze Usmoł odnośnie poscigów:
I nienawidze takiego mówienia jaka to policja jest zła a my co?? swięci jesteśmy?? To ze nawet zrobia komus krzywde podczas poscigu jest spowodowane tym ze ktos do tego poscigu ich zmusił.. Owszem zycie postronnych ludzi jest wazniejsze od złapania kogos za przekroczenie predkosci ale idac dalej tym tokiem myslenia dojdziemy do wniosku ze owy kierowca moze zabic nie jednogo postronnego przechodnia.
Sory ale nie chciał bym zyc w kraju bezprawia. I jesli łamie sie przepisy to z pelna swiadomoscia ze robi sie cos zlego zamiast zganiac pozniej na policje ze stwarzała zagrozenie poscigiem!
[ Dodano: 2008-02-04, 13:41 ]
a rozwalone mondeo mnie nie cieszy bo zapłace za nie w podatkach
nie chce zeby kiedys ktos taki potrącił moje dziecko.. I nie bede takich popierał napewno.
I tak jak słusznie pisze Usmoł odnośnie poscigów:
Pomyslcie co by było gdyby kazdemu odpuszczali??? NIKT by sie nie zatrzymywał do kontroli..usmoł pisze:Tak czytam i ? uciekający jest cacy bo nie dał się złapać, policja be bo w trakcie pościgu stwarza zagrożenie ? Gdyby gościu się rozp... i przy okazji by zabił osoby postronne, to było by zaraz- gdzie jest policja, czego go nie zatrzymała. .

I nienawidze takiego mówienia jaka to policja jest zła a my co?? swięci jesteśmy?? To ze nawet zrobia komus krzywde podczas poscigu jest spowodowane tym ze ktos do tego poscigu ich zmusił.. Owszem zycie postronnych ludzi jest wazniejsze od złapania kogos za przekroczenie predkosci ale idac dalej tym tokiem myslenia dojdziemy do wniosku ze owy kierowca moze zabic nie jednogo postronnego przechodnia.
Sory ale nie chciał bym zyc w kraju bezprawia. I jesli łamie sie przepisy to z pelna swiadomoscia ze robi sie cos zlego zamiast zganiac pozniej na policje ze stwarzała zagrozenie poscigiem!
[ Dodano: 2008-02-04, 13:41 ]
a rozwalone mondeo mnie nie cieszy bo zapłace za nie w podatkach

Tak sobie czytam to i owo hehe co tu piszecie. O ganianiu pościgach mandatch itp. Zatrzymanie gościa w trakcie miejskiego pościgu, czy nawet takiego zwykłego szaraka który sobie jakieś tam wykroczonko popełnił no nie jest taka prosta sprawa, liczy sie przede wszytkim bezpieczeństwo innych ludków, potem pana który ucieka, no i oczywiście moje i kolegi który siedzi obok. Liczy sie dobór miejsca do zatrzymania itp, itd... ale długo by o tym pisać. Nie bezznaczenia jest fakt że nie ma czym ganiać, auta marne, seryjne, małosprawne, o pościgach motocyklistów można wogle zapomnieć, bo nie wiadomo jak z kims na moto postępować. Ze strony kierowców i pieszych pełna ingora jak na sygnałach dajesz, a jak w kogoś walniesz ktoś w ciebie, to zgadnijcie kto ma .j.b.n.. Poza tym większośc ludków za pościgi sie nie bierze bo jak kolo zwieje, a ty uszkodzisz auto lub kogoś to sie ciężko wytłumaczyć, a tematy typu ubezpieczenie AC, to płacimy ze swojej kieszeni, fajnie co. Ktos tam chyba "hiszpan 25" wcześniej napisał że Policja sobie kabze na mandatach nabija:), potem ze powinno sie zatrzymywać za pierwsze wykroczenie (to tak jakby ktos ukradł cukierka, potem samochód, a potem komus przy okazji jeszcze w....lił, i powinno sie ko karać, za kradzież cukierka?) i wogle sporo bzdur napisał heheheh, sorry komentował więcej nie będe. P.s. jeśli chodzi o mandaty to za popełnienie jednego wykroczenia max mandat 500 zł, przy zbiegu przepisów ustawy (kilka wykroczeń) max mandat 1000 zł, potem to juz wniosek do sądu może byc i on o karze i jej wysokości decyduje sędzia. Punkty natomiast do woli według taryfikatora. Pozdro i jak zobaczycie nienadającą sie do ruchu miejskiego i pościgów policyjną BMW RT za 100000 zł, na której nikt nie chce jeżdzic, bo sie boi ze zarysuje kuferek za pare tysia przy postojowym paciaku i potem ze swojej pensji bedzie musiał za to płacić i mnie na niej w białym kasku typu tornado Z napisem POLICJA to sie zatrzymajcie i pogadamy dłużej na te tematy 

VFR wszystko przetrzyma.
- Bohun
- klepacz
- Imię: Wiktor
- Kontakt:
podobne się pod ten temat
http://pl.youtube.com/watch?v=43EygFtO6 ... re=related
... to jest tylko w polsce możliwe ;/
http://pl.youtube.com/watch?v=43EygFtO6 ... re=related
... to jest tylko w polsce możliwe ;/
- KolczyK
- stary wyjadacz
- Imię: Przemysław
- Kontakt:
czyżby Nasi jeździli w białych koszulach ?
VFR800FI '99 - była ze mną 35tyś km