Tu się pogodzić z kolegą nie mogę, gdyż wedle mojej wiedzy paliwo zawsze jest tankowane PRAWIE z dna, bo tam jest usytuowany smok ssący. A prawie a nie z dna dlatego, by nie zasysać skroplonej wody i ewentualnego innego śmiecia, co cięższy jest od paliwa. Gdyby w jakiś sposób do zbiornika dostało sie coś lżejszego od wachy, to i tak się nie zassie, bo stacje nigdy nie spuszczają paliwa do granic możliwości. Nie wiem jak jest w przypadku stacji prywatnych, ale te państwowe mają, a przynajmniej miały obowiązek pozostawiania rezerwy w zbiornikach na wypadek wojny itp. Wiadomość potwierdzona.ppamula pisze:Natomiast ma znaczenie czy paliwo jest tankowane z pełnego zbiornika (z góry) czy z jego dna, tak to ma znaczenie.
Smok ssacy zawsze na dnie, poniewaz to jedyne sluszne rozwiazanie konstrukcyjne.SOWA pisze:tam jest usytuowany smok ssący
To stacje Lukoil nie naleza do Luke'a?Vlaad pisze: płacę sowietom za surowiec, ale po co płacić jeszcze za detal?
To sa jeszcze panstwowe stacje..?SOWA pisze:te państwowe mają, a przynajmniej miały obowiązek pozostawiania rezerwy w zbiornikach
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 13 gości