ZOSIA

Czyli pokój z serii - "gadajcie o czym chcecie"
Awatar użytkownika
mors
stary wyjadacz
stary wyjadacz
Imię: Jacek
Kontakt:

Post autor: mors » śr 09 sty 2008, 15:54

Didi - dobrze. ze nie pracujesz w ABW :lol

Przyznam się: Na kły moje i moich potomków - Nigdy z żadną Zosią nie miałem do czynienia :cry: co napawa mnie smutkiem.

Czy to jest Byt wirtualny czy Byt Realny, a co za róznica. Ale w koło jest wesoooooło... jak śpiewał Perfect.

Powiedzmy, od razu - ja Ci wierzę, że jestes dziewczyną zakochaną w motocyklach i ich jeźdźcach, ale dla niedowiarków przygotowałem mały test.

Ponieważ swego czasu bywałem często w Brodnicy u... no nie ważne u kogo i znam dość dobrze to miasto mam do Ciebie kilka pytań. Jesli chcesz się zabawić to spróbuj w miarę precyzyjnie odpowiedziec na ten żartobliwy quiz pt. "Brodnica"

Nie pytam jaka rzeka przepływa przez Brodnice bo to za proste pytanie ale:

!. Jak się nazywa miejsce gdzie stoi Ratusz i DLACZEGO? I co jest na tym innym miejscu które jest podobne do tego pierwszego?

2. Co znajduje się przy moscie na Drwęcy (ul. Mostowa) i czemu jest takie charakterystyczne? (podac obie nazwy)

3. Co jest przy drugim moście przy ulicy Kościelnej?

No to zobaczymy czy Zosia zna Brodnicę :lol
alkohol - nawet pity bez umiaru, nie przyćmi bólu po stracie przyjaciela... 16.10.2007 ROADS

Awatar użytkownika
Ruda i Piotr
stary wyjadacz
stary wyjadacz
Imię: Kasia
województwo: pomorskie
Kontakt:

Post autor: Ruda i Piotr » śr 09 sty 2008, 16:14

mors pisze:No to zobaczymy czy Zosia zna Brodnicę
Morsiku ale są przecież przewodniki i tym podobne wynalazki :twisted:

Nasza Zosia, nie Zosia ma wystarczajaco dużo czasu aby tam looknąć ;-)

Chyba, że są to inf. które może znać tylko mieszkaniec lub bywalec :lol:

Zobaczymy, ale masz rację zrobiło sie bardzo wesoło i "kryminalnie" zarazem :mrgreen:

R
Mamy dwie miłości- :rodzina i :motolove
VFR Viking SeXszyn North Roads

Awatar użytkownika
ZOSIA
bywalec
bywalec

Post autor: ZOSIA » śr 09 sty 2008, 16:18

Chętnie się pobawię z Wami - w końcu po to się tu zalogowałam :)

Jak juz wspomniałam nie mieszkam w samej Brodnicy, ale tu chodziłam do Gimnazjum więc znam to miasto pewnie tak dobrze jak mors Sopot czy DIDI Bartoszyce.

Byłeś Panie Morsie łaskawy i nie zadałeś zbyt trudnych pytań - no może ciut ciut podchwytliwe.

Odpowiadam na pytanie pierwsze - Czy moge prosić o koło ratunkowe, albo telefon do przyjaciela? :lol:

1. Ratusz stoi na Duzym Rynku.
Nie do końca chwytam sens pytania DLACZEGO? Pewnie chodzi Ci o to, że jest jeszcze Mały Rynek z przepiękną Brama Chełmińską -bardzo podobna do Bram w murach obronnych Torunia od strony bulwaru Filadelfijskiego. Zresztą oba miasta maja bardzo zblizoną architekturę. Dlatego czuję się w Toruniu jak w domu.
2. Tu nie mam wątpliwości - chodzi Ci na pewno o Wieżę Bocianią zwana tez Bramą Mazurską a dokładniej Wieżą Bramy Mazurskiej, a w czym jest taka charakterystyczna? Bo nie jest okrągła :mrgreen: na dole jest kwadratowa, a wyżej ośmioboczna. Łatwizna :lol:
3. To juz dziecinne pytanie - oczywiście Spichlerz, zreszta jeden z dwóch. Drugi jest kawałek dalej jak idzie sie wzdłuz Drwęcy.

i co Panie Morsie? Zdałam? I co wygrałam?

Może przejażdżke jako plecaczek na Twojej pięknej i najczerwieńszej? Ha ha ha

Pod warunkiem, ze Ty odpowiesz mi na moje pytanie: A dokąd bysmy doszli idąc właśnie dalej po minięciu drugiego Spichlerza? :lol

Awatar użytkownika
mors
stary wyjadacz
stary wyjadacz
Imię: Jacek
Kontakt:

Post autor: mors » śr 09 sty 2008, 16:25

Hmmm... jestem pod wrażeniem... nie tylko urody :lol

Przejażdżka jako plecaczek? Czy chcesz, zeby buzujące od wczoraj na forum męskie hormony pozbawiły mnie kłów? :lol

JASNE, że tak! A co mi tam - może odrosną :mrgreen:

no tak tylko teraz ja musze się wykazać, a jak juz wspominałem BYWAŁEM tylko w Brodnicy.

A moge odpowiedzieć w ten sposób?:

Gdybyśmy szli wzdłuz Drwęcy i minęli Spichlerz, a przy okazji trzymali się za ręce to doszlibyśmy... STANOWCZO ZA DALEKO!!! :lol
alkohol - nawet pity bez umiaru, nie przyćmi bólu po stracie przyjaciela... 16.10.2007 ROADS

Awatar użytkownika
WiktorVFR
klepacz
klepacz
Imię: Wiktor
Kontakt:

Post autor: WiktorVFR » śr 09 sty 2008, 17:13

ahahahhahahahahahahaha

Awatar użytkownika
wasyl
stary wyjadacz
stary wyjadacz
Imię: Daniel
Kontakt:

Post autor: wasyl » śr 09 sty 2008, 17:13

Mam pomysł-Zosia wyślij nam ząb do analizy!!! :mrgreen:
Jestem skromnym człowiekiem-a o swojej skromności mogę godzinami napierd.....

Nigdy nie jeździj szybciej, niż potrafi latać Twój anioł stróż !!!

Awatar użytkownika
WiktorVFR
klepacz
klepacz
Imię: Wiktor
Kontakt:

Post autor: WiktorVFR » śr 09 sty 2008, 17:13

ahahahhahahahahahahaha Mors dlaczego liczniku postow u ciebie widnieje numer telefonu ?:D

Awatar użytkownika
Piszol
klepacz
klepacz
województwo: podkarpackie
Kontakt:

Post autor: Piszol » śr 09 sty 2008, 17:56

mors pisze:Gdybyśmy szli wzdłuz Drwęcy i minęli Spichlerz, a przy okazji trzymali się za ręce to doszlibyśmy... STANOWCZO ZA DALEKO!!! :lol

BUhahahah nie moglem sie powstrzymać - ale temat to juz totalny OT sie zrobil (włacznie z moja wypowiedzia) - ale przynajmniej wesoło się zrobiło :biggrin
Jeżeli uczynisz komuś przysługę, to jesteś od zaraz trwale za to odpowiedzialny.

Awatar użytkownika
mrf
Łopata
Imię: Michał
województwo: mazowieckie
Kontakt:

Post autor: mrf » śr 09 sty 2008, 17:57

Zabawiłem się niczym rasowy detektyw i wykorzystałem swoje możliwości w pracy i to, że mogę podglądać numery ip na forum. Jak tylko koleżanka Zosia była zalogowana na forum to podebrałem jej ipka (neostrada TP) i sprawdziłem skąd mniej więcej klika. Neostrada niestety po swoim hosci nie mówi skąd użytkownik jest jednakże można określić jaki ma najbliższy jej AS (serwer autonomiczny). I jest to właśnie serwer z Torunia.
Toruń>Brodnica = ~ 60 km...

Ja chyba jej wierze...
A Rh POSITIVE

Awatar użytkownika
mrf
Łopata
Imię: Michał
województwo: mazowieckie
Kontakt:

Post autor: mrf » śr 09 sty 2008, 18:33

Zosia nie sluchaj ich wszystkich tylko lepiej chodz do tego tematu: http://vfr.superhost.pl/vfr-oc-pl/forum ... start=2595 tam napewno sie jakos dogadamy :twisted: :roll:
A Rh POSITIVE

Awatar użytkownika
Krajan
klepacz
klepacz
Imię: Paweł
Kontakt:

Post autor: Krajan » śr 09 sty 2008, 19:22

trochę tych postów już się posypało, ale witam witam, kimkolwiek jesteś i skądkolwiek klikasz i jakiekolwiek masz zdjęcie w AVATARze ;)

Awatar użytkownika
Piotras
klepacz
klepacz
Imię: Piotrek
Kontakt:

Post autor: Piotras » śr 09 sty 2008, 20:44

mrf pisze:Zabawiłem się niczym rasowy detektyw i wykorzystałem swoje możliwości w pracy i to, że mogę podglądać numery ip na forum. Jak tylko koleżanka Zosia była zalogowana na forum to podebrałem jej ipka (neostrada TP) i sprawdziłem skąd mniej więcej klika. Neostrada niestety po swoim hosci nie mówi skąd użytkownik jest jednakże można określić jaki ma najbliższy jej AS (serwer autonomiczny). I jest to właśnie serwer z Torunia.
Toruń>Brodnica = ~ 60 km...
Ja chyba jej wierze...
mfr'ie ile dostałeś w kopercie pod stołem za tą "prawdziwą" ekspertyzę? :biggrin
BikePics_____________________________________Picasa

Awatar użytkownika
ZOSIA
bywalec
bywalec

Post autor: ZOSIA » śr 09 sty 2008, 21:27

Szkoda, ze nie kończyłam Psychologii zamiast Ochrony Środowiska :grin:

Skąd tyle emocji? Wszystkich tak prześwietlacie?
Gienio - piatka za spostrzegawczość i czujność. Mam nadzieję, ze ta miła dziewczyna koło Ciebie nie ma pretensji, ze mi się tak dokładnie przyglądasz?

Masz zdecydowana rację - maturę robiłam w Liceum "jedynce" filomackiej - razem z moją siostra bliźniaczką Dorotką. Rozumiem, ze teraz zainteresowanie tym wątkiem zwiększy sie dwukrotnie :lol
A co do gimnazjum to po prostu robiłam kurs pedagogiczny i miałam własnie w gimnazjum brodnickim praktyki - stąd taki skrót myślowy, o tym chodzeniu. Chodziłam ale nie mnie uczono, ale ja uczyłam.

Sami czekiści na tym forum.

Dobra pytajcie dalej. Może uprzedzę następne pytanie - 90-60-90 :lol
Ostatnio zmieniony śr 09 sty 2008, 21:34 przez ZOSIA, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
Ptaśka
bywalec
bywalec

Post autor: Ptaśka » śr 09 sty 2008, 21:30

Buuuuuuuuuuu, ja też tak chcę!!!!!!
Kobiety do garów... V4 :P

Awatar użytkownika
Piszol
klepacz
klepacz
województwo: podkarpackie
Kontakt:

Post autor: Piszol » śr 09 sty 2008, 21:38

ZOSIA pisze:90-60-90 :lol
teren nie zabudowany - zabudowany(godziny nocne) - nie zabudowany :lol:
Jeżeli uczynisz komuś przysługę, to jesteś od zaraz trwale za to odpowiedzialny.

ODPOWIEDZ