Zdjęcia ciekwie pomalownych/przerobionych VFRek.
- MarcinMMz
- pisarz

- Imię: Marcin
- województwo: mazowieckie
Re: Zdjęcia ciekwie pomalownych/przerobionych VFRek.
Podoba mi się 
- nierob
- klepacz

- Imię: nierob
- województwo: dolnośląskie
ktoś miał jakiś tam pomysł i to zrobił.
"mordka" vfr-ki całkiem fajna i taka miła dla oka...
"mordka" vfr-ki całkiem fajna i taka miła dla oka...
trzask prask i po wszystkim.
- mictom
- klepacz

- Imię: Tomek
- województwo: podkarpackie
Wesoło musi być bez osłony łańcucha 🥹 chyba że nie smarujemy. Bardzo ładny projekt, tylko dla mnie wersja w bieli lub czerwieni
- robsonic
- klepacz

- Imię: Robert
- Kontakt:
Można tak nasmarować łańcuch aby nie rzucał smarem. Ten film to pokazuje https://www.youtube.com/watch?v=Z2pUI3wz9Tc
Osobiście teraz tak smaruje i osłonę mam czystą od środka
Osobiście teraz tak smaruje i osłonę mam czystą od środka
fakju i fenkju... brzmi podobnie lecz za przejęzyczenie można dostać w ryja lub w mordkę 
-
decent
- pisarz

- Imię: Decent
Robert mógłbyś ten film w kilku zdaniach streścić ? Reklamy na jutubie uniemożliwiają oglądanie, a może czegoś się dowiem o smarowaniu łańcucha.
Odpowiednio pielęgnowane słabości malutkich ludzików są potężną bronią przeciwko wiedzy, ludziom ...
- diimon
- klepacz

- Imię: Adrian
- województwo: śląskie
Na adblokerze nie oglądasz? Free i bez jakiejkolwiek reklamy. Natomiast ogromną robotę robi dobry smar. Jeden będzie syfił inny prawie wcale.
- robsonic
- klepacz

- Kontakt:
Lepiej się pomęcz trochę i obejrzyj bo ciężko to streścić a raczej dużo by tu pisać. Tym bardziej w filmie pokazuje jak wycierać łańcuch itp.
fakju i fenkju... brzmi podobnie lecz za przejęzyczenie można dostać w ryja lub w mordkę 
- mictom
- klepacz

Ja smaruje zawsze gorący łańcuch a potem wycieram nadmiar szmatką. Zawsze coś tam na felgę chlapnie potem w czasie jazdy i tak. Musze spróbować tego patentu, chociaż mnie nie przekonuje czyszczenie posmarowanego łańcucha zmywaczem, tzn najbardziej martwią mnie wyczyszczone ze smaru rolki na których to smar zmniejsza tarcie.
- robsonic
- klepacz

- Kontakt:
W filmie wyciera boki łańcucha zmywaczem nie rolki.mictom pisze: ↑czw 12 mar 2026, 17:59Ja smaruje zawsze gorący łańcuch a potem wycieram nadmiar szmatką. Zawsze coś tam na felgę chlapnie potem w czasie jazdy i tak. Musze spróbować tego patentu, chociaż mnie nie przekonuje czyszczenie posmarowanego łańcucha zmywaczem, tzn najbardziej martwią mnie wyczyszczone ze smaru rolki na których to smar zmniejsza tarcie.
-
decent
- pisarz

- Imię: Decent
Poczytałem i paczajta Pany co kupiłem. Dam znać jak toto działa jak przyjdzie.
A tak swoją drogą to pasowałoby to przenieść do jakiegoś tematu o łańcuchach ...
A tak swoją drogą to pasowałoby to przenieść do jakiegoś tematu o łańcuchach ...
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Odpowiednio pielęgnowane słabości malutkich ludzików są potężną bronią przeciwko wiedzy, ludziom ...
- mictom
- klepacz

Ja też wycieram zawsze płytki a mimo to troszkę chlapie. Nie mówię że felga jest czarna ale kilka kropek jest. To właśnie chlapie z wewnętrznych stron płytki i rolek.robsonic pisze: ↑czw 12 mar 2026, 18:04W filmie wyciera boki łańcucha zmywaczem nie rolki.mictom pisze: ↑czw 12 mar 2026, 17:59Ja smaruje zawsze gorący łańcuch a potem wycieram nadmiar szmatką. Zawsze coś tam na felgę chlapnie potem w czasie jazdy i tak. Musze spróbować tego patentu, chociaż mnie nie przekonuje czyszczenie posmarowanego łańcucha zmywaczem, tzn najbardziej martwią mnie wyczyszczone ze smaru rolki na których to smar zmniejsza tarcie.
Smar stosuje od lat Fuchs'a, moim zdaniem chlapie najmniej i trzyma najdłużej. Próbowałem też S100 biały i złoty ale moim zdaniem jest gorszy. Ponoć CX80 i Nigrin ma dobre opinie, trzeba by spróbować
- robsonic
- klepacz

- Kontakt:
Tutaj teraz na tym forum jak w filmie " Elysium " kto nie widział to polecam
- robsonic
- klepacz

- Kontakt:
Kiedyś jak smarowałem to wszystko było w smarze łącznie z lampa i ogonem. Oczywiście że coś tam chlapnie. Po smarowaniu biorę zmywacz i czyszczę osłonę od sroka. Dlatego też pisałem że jest czysta w porównaniu co tam było.mictom pisze: ↑czw 12 mar 2026, 18:36Ja też wycieram zawsze płytki a mimo to troszkę chlapie. Nie mówię że felga jest czarna ale kilka kropek jest. To właśnie chlapie z wewnętrznych stron płytki i rolek.robsonic pisze: ↑czw 12 mar 2026, 18:04W filmie wyciera boki łańcucha zmywaczem nie rolki.mictom pisze: ↑czw 12 mar 2026, 17:59Ja smaruje zawsze gorący łańcuch a potem wycieram nadmiar szmatką. Zawsze coś tam na felgę chlapnie potem w czasie jazdy i tak. Musze spróbować tego patentu, chociaż mnie nie przekonuje czyszczenie posmarowanego łańcucha zmywaczem, tzn najbardziej martwią mnie wyczyszczone ze smaru rolki na których to smar zmniejsza tarcie.
Smar stosuje od lat Fuchs'a, moim zdaniem chlapie najmniej i trzyma najdłużej. Próbowałem też S100 biały i złoty ale moim zdaniem jest gorszy. Ponoć CX80 i Nigrin ma dobre opinie, trzeba by spróbować