Witam Szanownych Forumowiczów, dawno mnie tu nie było, ale zmieniły mi się priorytety w życiu. Dlatego też po 25 latach posiadania paru Hond VFR zdecydowałem się zakończyć ten długi związek. Zdecydowałem się na sprzedaż motocykla, który docelowo miał być moim przedmiotem kolekcjonerskim. Na razie nie wystawiam go na żadnym portalu, chciałbym, żeby przede wszystkim moto trafiło do pasjonata, takiego jakim ja byłem
Motocykl jest w super stanie wizualnym i technicznym, który nigdy nie leżał, nie szlifował itd. Całkowicie oryginalne malowanie. Żadna owiewka nie jest porysowana, pęknięta czy też klejona. Jedyna zmiana w owiewkach to zainstalowane crash pady, których nie ma na załączonych zdjęciach.
Motocykl kupiłem w Niemczech w maju 2010 roku z przebiegiem 8400 km. Obecny przebieg to 33650 km.
Komplet zawiera:
- motocykl - i wszystko co fabryka dała: dwa kluczyki z numerkiem, nakładka na tylne siedzenie, książka serwisowa i gwarancyjna, plus zestaw kluczy;
- kolor czerwony;
- przegląd do 01.08.2026; ubezpieczenie do 11.06.2026
- olej, płyn hamulcowy i chłodzący wymieniony przy 33554 km – olej Motul 7100 double ester pełny syntetyk;
- opony nowe Michalin Pilotroad chyba IV (nie pamiętam) – przejechałem na nich okolo1100 km;
- alarm Proxima z dwoma pilotami
- wyświetlacz biegów Gipro w miejsce kontrolki luzu (wmontowany jest w zestaw wskaźników pod szkłem) kontrolka luzu wstawiona w obrotomierz - tak jak widać na zdjęciu;
- kolektor wydechowy bez katalizatora ze stali nierdzewnej i poprawionym przepływem spalin wraz z emulatorami sond lambda od Dynojet’a; końcówka wydechu Two Brothers z włókna węglowego z db killerem (wkład wymieniony przy 32000 km) plus oryginalny tłumik w kartonie;
- napęd: D.I.D X-ring VM Premium super wzmocniony, zębatki Sunstar – wymieniony przy 22900 km;
- hugger tylnego koła wraz z osłoną łańcucha z włókna węglowego, oryginalną osłonę łańcucha dokładam do kompletu;
- klocki hamulcowe przód wymienione przy 32000 km, tylne klocki oryginalne; jarzma zacisk ow hamulcowych przesmarowane
- przewody hamulcowe (cały układ) i przewód sprzęgła w stalowym oplocie z firmy Hel z dożywotnią gwarancja, kartę gwarancyjną oczywiście dokładam;
- akumulator wymieniony w 2025 roku, przez cała zimę jak i obecnie podłączony do automatycznej ładowarki;
- VFRness – układ zapobiegający uszkodzeniom regulatora napięcia, akumulatora i instalacji elektrycznej;
- świece irydowe NGK wymienione przy 31000 km;
- filtr powietrza K&N umyty i nasączony olejem przy 31000 km;
- łożysko główki ramy oryginał;
- przednie zawieszenie – sprężyny progresywne Wilbers, założone przy 11300 km wraz z nowymi uszczelniaczami i olejem;
- zawieszenie tylne – amortyzator Wilbers z gazowa regulacja twardości założony przy 12000 km, oryginalny amortyzator dokładam;
- szyba MRA przyciemniana z deflektorem, oryginalną dokładam;
- siedzenie: obicie skórzane Bagster pod kolor motocykla;
- skórzana nakładka na bak Bagster pod kolor motocykla;
- manetki grzane Daytona z dwustopniową regulacją;
- wbudowane gniazdo 12V pod siedzeniem (do ładowania aparatu i telefonu);
- stelaż na trzy kufry Givi/Kappa
Większość widać na fotkach, więcej zdjęć mogę wysłać na maila po 13 marca 2026.
Cena za całość 16500 PLN.
Tak jak pisałem wyżej, motocykl miałam grata trzymać dla kolekcji. Nie jestem do końca przekonany o słuszności swojej decyzji, więc ciśnienia na sprzedaż nie mam. Nie oddam jej za śmieszne pieniądze, bo wtedy wolałbym przykryć moto kołdrą. Ogłoszenie kierowane do fanatyków modelu RC46, myślę, że ciężko będzie znaleźć druga taka sztukę z takim przebiegiem, stanem technicznym i doposażeniem. Wolałbym, żeby poszła do któregoś z forumowiczów-fanatyków niż w ręce przypadkowego oprawcy.
W razie pytań proszę dzwonić telefon (obecnie tylko WhatsApp): 602-881-797
miejscowość: Gdynia
Pozdrawiam
Mundek
Sprzedam HONDA VFR 800Fi RC46 z 2001
- Mundek
- pisarz

- Kontakt:
Sprzedam HONDA VFR 800Fi RC46 z 2001
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Pzdr Mundek!
VTEC 2009
GSX-R 750 K8
Uwielbiam VFR, ale Gikser to źródło czystej adrenaliny:))
VTEC 2009
GSX-R 750 K8
-
decent
- teksciarz

- Imię: Decent
Re: Sprzedam HONDA VFR 800Fi RC46 z 2001
Ładniutka, lecę zagrać w totka bo aktualnie spłukany jetem niestety 
Odpowiednio pielęgnowane słabości malutkich ludzików są potężną bronią przeciwko wiedzy, ludziom ...
- robsonic
- klepacz

- Imię: Robert
- Kontakt:
Piękna sztuka i doinwestowana. Oplot sam robiłeś? I czy przy wymianie są jakieś problemy? Sam stoję przed taką wymianą plus regeneracja wszystkiego po drodze czyli zaciski i wszystkie pompy.
fakju i fenkju... brzmi podobnie lecz za przejęzyczenie można dostać w ryja lub w mordkę 
- Mundek
- pisarz

- Kontakt:
Przewody kupilem w Hel, ale instalacje robilem sam. Sporo pracy, bo moto trzeba rozebrac do rosolu, zeby zdemontowac stare przewody i zamontowac nowe. Ale najwiekszy problem byl z odpowitrzeniem ukladu, trzeba byc cierpliwym przy tym procesie.
Pzdr Mundek!
VTEC 2009
GSX-R 750 K8
VTEC 2009
GSX-R 750 K8
- robsonic
- klepacz

- Imię: Robert
- Kontakt:
Mentalnie się już do tego odpowietrzania przygotowałem. Przednią owiewkę z lampa też demontowałeś?
fakju i fenkju... brzmi podobnie lecz za przejęzyczenie można dostać w ryja lub w mordkę 
- diimon
- klepacz

- Imię: Adrian
- województwo: śląskie
To jest ogłoszenie o sprzedaży, napisz priv, nie rób bałaganu, wątek załóż osobny - cokolwiek.