Przeprawa z VFR-ką wymiana termostatu-początek przygody.
-
- bywalec
- Imię: Bogdan
- województwo: podlaskie
Re: Przeprawa z VFR-ką wymiana termostatu-początek przygody.
Jeszcze raz dzięki dzwoniłem już do tego człowieka mam wysłać zdjęcie statora , czy to przypadkiem nie chińczyk.
Serdecznie odradził chińskie wyroby w tej kwesti także dziś wieczorem stator prawdopodobnie wyleci z moto.
Serdecznie odradził chińskie wyroby w tej kwesti także dziś wieczorem stator prawdopodobnie wyleci z moto.
- diimon
- klepacz
- Imię: Adrian
- województwo: śląskie
Gywer jak zrobi to masz pewność że będzie miodzio 

-
- bywalec
Stator wyszarpany nagrzałem motor żeby lepiej spuścić olej, był jeszcze gorący jak go wyjąłem
Nie wiem czy to oryginał , ale widać upalenie w jednym miejscu.
Przy okazji zauważyłem lekki wyciek z wysprzęglnika .
Pewnie dekiel od sprzęgła też zleci.
Olej i filtr też do wymiany po 2500 km zrobił się mocno brązowy ,syntetyk zrobił robotę wypłukał .

Nie wiem czy to oryginał , ale widać upalenie w jednym miejscu.
Przy okazji zauważyłem lekki wyciek z wysprzęglnika .

Pewnie dekiel od sprzęgła też zleci.
Olej i filtr też do wymiany po 2500 km zrobił się mocno brązowy ,syntetyk zrobił robotę wypłukał .
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
- diimon
- klepacz
Nie kojarzę żeby coś zielonego było na fabrycznych statorach, gywer prawdę Ci powie 

-
- bywalec
Niestety przeprawa cały czas pod górkę.
Gywer stwierdził że jest to chiński zamiennik
Nie wiem co dalej ,normalnie ręce opadają.
Gywer stwierdził że jest to chiński zamiennik

Nie wiem co dalej ,normalnie ręce opadają.
- diimon
- klepacz
Dlatego napisałem że w oryginałach nie kojarzę zielonych kolorów, szukaj na olx albo alle coś do regeneracji bo gywer nic nie ma na półce?
-
- bywalec
Kupiłem na alle używany był tylko jeden za 400 zł cały jakby przypalony dojdzie to zobaczę co to mam nadzieję że oryginał.
- diimon
- klepacz
Widziałem go na aukcji. Z takimi tematami będzie coraz gorzej...
-
- bywalec
Nie było kiedy pisać , od tygodnia Vfr jeździ cała i zdrowa .Stator który kupiłem przyszedł wyglądał jak wyjęty z pieca ale działa trzyma parametry więc został zamontowany i ładuje ponad 14 V ,więc narazie nie zawracam sobie tym głowy.
Postanowiłem też zdjąć dekiel sprzęgła i znaleźć źródło hałasów o których pisałem wcześniej.
Sprawdziłem rozrząd ,łańcuch ładnie naciągnięte więc to raczej nie rozrząd .Więc co ? Z tyłu za koszem jest zębatka pompy oleju jest połączona z koszem na zębach kłowych i tam jest luz więc może to hałasować ale jest to rozwiązanie oryginalne więc raczej nie do końca.Łańcuch pompy troszkę wyciągnięty ale nie na tyle żeby hałasować , więc padło na kosz sprzęgłowy , jak zdjąłem kosz i pomachałem nim to grzechoczą w nim sprężyny i jest on już delikatnie mówiąc zużyty .
Więc nie tracąc czasu poskładałem wszystko z powrotem i narazie olałem temat ,szkoda sezonu
Przy okazji wlałem olej półsyntetyczny i jestem z niego niezadowolony bo klei tarcze na zimnym silniku I biegi wchodzą nieciekawie więc po sezonie znów syntetyk.
Przy okazji zdemontowałem wysprzęglnik ,miał w środku sporo brudu i o osadów które przepolarowałem drobnym papiekiem wodnym , nasmarowałem złożyłem do kupy wycieki usunięte.Postanowiłem też zdjąć dekiel sprzęgła i znaleźć źródło hałasów o których pisałem wcześniej.
Sprawdziłem rozrząd ,łańcuch ładnie naciągnięte więc to raczej nie rozrząd .Więc co ? Z tyłu za koszem jest zębatka pompy oleju jest połączona z koszem na zębach kłowych i tam jest luz więc może to hałasować ale jest to rozwiązanie oryginalne więc raczej nie do końca.Łańcuch pompy troszkę wyciągnięty ale nie na tyle żeby hałasować , więc padło na kosz sprzęgłowy , jak zdjąłem kosz i pomachałem nim to grzechoczą w nim sprężyny i jest on już delikatnie mówiąc zużyty .
Więc nie tracąc czasu poskładałem wszystko z powrotem i narazie olałem temat ,szkoda sezonu

Przy okazji wlałem olej półsyntetyczny i jestem z niego niezadowolony bo klei tarcze na zimnym silniku I biegi wchodzą nieciekawie więc po sezonie znów syntetyk.
- diimon
- klepacz
Sprawdź ładowanie na włączonych światłach i zapalonym świetle stop. Jeśli będzie cacy to nie ma co kombinować. I tak to jest z tymi chińskimi częściami, z dala od badziewia!
-
- zadomowiony
- Imię: decent
Jest o czym poczytać i to jest super
co nie znaczy, że zazdraszczam, iż masz o czym pisać
ale dobrze widzieć, że są ludzie, którym się chce podzielić tym co robią, dzięki
A tak przy okazji to ciekaw jestem ile faktycznie ma nalatane to moto.

Odpowiednio pielęgnowane słabości malutkich ludzików są potężną bronią przeciwko wiedzy, ludziom ...
-
- bywalec
Ciesze się że ktoś to czyta
Ładowanie na wolnych obrotach w pełnym obciążeniu około 14 V wię narazie nie szukam problemu gdzie go nie ma -ile pochodzi ten stator nie wiem ale wiem żeby wykupić polisę OC z asistansem
Ile motocykl ma przebiegu sam jestem ciekaw,nawet nie wiadomo do końca z kąd jest sprowadzony sprzedający twierdził że z Włoch ,mnie się wydaje że z Luksemburga.
Plusem jest to że maszyna ma po części oryginalne malowanie np. zbiornika ,wygląda całkiem ładnie nie jest pordzewiały itp.Ma oryginalną czachę nie była prostowana ,wszystko jest oryginalne ,jedzie prosto ,nie pali oleju ogólnie wygląda całkiem dobrze.
Drugi plus to że od momentu sprowadzenia 2018r motocykl przejechał u poprzedniego właściciela zaledwie 4k .km.natomiast pracy przy nim sporo i osoba która by kupiła taki motocykl bez wiedzy i umiejętności do samodzielnej naprawy była by niestety w tarapatach finansowych
Niech to będzie kolejna przestroga dla kupujących motocykle , ja mam pewne możliwość do naprawy trochę wiedzy technicznej i chęci dlatego też nie wszystko sprawdzałem na miejscu bo pewnie bym motocykla nie kupił i by temat nie powstał
O i fajnie jedna żarówka mi się zapaliła pod nickem

Ładowanie na wolnych obrotach w pełnym obciążeniu około 14 V wię narazie nie szukam problemu gdzie go nie ma -ile pochodzi ten stator nie wiem ale wiem żeby wykupić polisę OC z asistansem

Ile motocykl ma przebiegu sam jestem ciekaw,nawet nie wiadomo do końca z kąd jest sprowadzony sprzedający twierdził że z Włoch ,mnie się wydaje że z Luksemburga.
Plusem jest to że maszyna ma po części oryginalne malowanie np. zbiornika ,wygląda całkiem ładnie nie jest pordzewiały itp.Ma oryginalną czachę nie była prostowana ,wszystko jest oryginalne ,jedzie prosto ,nie pali oleju ogólnie wygląda całkiem dobrze.
Drugi plus to że od momentu sprowadzenia 2018r motocykl przejechał u poprzedniego właściciela zaledwie 4k .km.natomiast pracy przy nim sporo i osoba która by kupiła taki motocykl bez wiedzy i umiejętności do samodzielnej naprawy była by niestety w tarapatach finansowych

Niech to będzie kolejna przestroga dla kupujących motocykle , ja mam pewne możliwość do naprawy trochę wiedzy technicznej i chęci dlatego też nie wszystko sprawdzałem na miejscu bo pewnie bym motocykla nie kupił i by temat nie powstał

O i fajnie jedna żarówka mi się zapaliła pod nickem

- MarcinMMz
- pisarz
- Imię: Marcin
- województwo: mazowieckie
Fajnie, że sprzęt działa, ale patrząc na ten egzemplarz który zamontowałeś mam mieszane uczucia ile to pociągnie... Mój oryginalny wyglądał tak jak poniżej i po nagrzaniu silnika łapał przebicie. Gywer zreanimował i mam spokój.
-
- bywalec
Ja się cieszę że udało mi się dorwać oryginał ,to była jedyna aukcja na portalach ogłoszeniowych , mam nadzieję że pociągnie do końca sezonu.
A ile kosztuje regeneracja u Gywera?
Twój wyglądał całkiem przyzwoicie na przeciw mojego ,masz fotkę po regeneracji ?
A ile kosztuje regeneracja u Gywera?
Twój wyglądał całkiem przyzwoicie na przeciw mojego ,masz fotkę po regeneracji ?