Krzywy łańcuch na tylnej zębatce.
-
- Imię: Kamil
- województwo: podkarpackie
Krzywy łańcuch na tylnej zębatce.
WItam. Tak jak w tytule. W Vfr 800 fi, ociera mi łańcuch wewnętrzną częścią ogniw o tylną zębatkę. Jest na niej krzywo ustawiony. Czy ktoś z Was spotkał się z tym problemem i czy znacie jakieś techniki aby to ustawić. Wiem, że temat był już na forum ( odpowiedź o przystawieniu blaszki jako dystans podczas przykręcania piasty do zębatki może nie zadziałać stąd moje dodatkowe pytanie, w razie czego przed weekendowym zmaganiem z maszyną ).
-
- zadomowiony
- Imię: decent
Re: Krzywy łańcuch na tylnej zębatce.
Nie robiłem tego nigdy, ale jeśli temat był już na forum poruszany to może warto w tamtym wątku kontynuować aby nie było kłopotu z szukaniem.
- diimon
- klepacz
- Imię: Adrian
- województwo: śląskie
Zębatka jakiej firmy?
- MarcinMMz
- pisarz
- Imię: MARCIN
- województwo: mazowieckie
Rzuć okiem na piastę bo może jest coś źle zmontowane/poskręcane w wahaczu...
-
- Imię: Kamil
- województwo: podkarpackie
Przepraszam za tak długi odzew ( nie było kiedy w motor zaglądnąć ). Sprawa się rozwiązała. Łańcuch był trochę luźny i się tak nakładał na zębatkę, że wizualnie wydawało się, że jest krzywo. Tak jeszcze trzeba posprawdzać wszystkie dokręcenia, bo poprzedni właściciel, dziwnie go serwisował ( jedno dokręcone, drugie luźne, jedno zrobione, drugie pominięte...). Dzięki za pomoc.