co to k... jest?

Miałeś jakaś niezłą akcję i chcesz sie podzielić? Chcesz opowiedzieć o swojej wyprawie? Dawaj dawaj.
Awatar użytkownika
Art
klepacz
klepacz
Imię: Artur

Post autor: Art » ndz 01 lis 2009, 18:08

Narwany pisze:Art napisał/a:
Jakie to Polskie...:(
łatwiej jest im nas zastraszać, karać - niz wysłuchac i dogadać.

To się nazywa standardowe załatwianie spraw w naszym kraju... lepiej np. Zakazać gry w jednorękiego bandytę niż edukować młodych ludzi, że hazard to nałóg .... to jest jawne skur....stwo
jest takie przysłowie :
"jaki jest sposób by coś wykończyć...???
najpierw to zalegalizować a nastepnie nałozyc takie podatki , że padnie :)"
oscar wilde
Beyond the Grabówek sky

grizzly
zadomowiony
zadomowiony

Post autor: grizzly » ndz 01 lis 2009, 18:18

Z takiego zarzutu wyciągnie klienta nawet prawnik z zespołem downa, dlatego nie sądzę, żeby zarząd autostrady ryzykował takie ruchy skazując się tym samym na pośmiewisko :lol:
diesel-naprawa układów wtryskowych, mechanika pojazdowa, wymiana opon, naprawa motocykli, quadów i skuterów-Poznań 519 185 505

J43
pisarz
pisarz

Post autor: J43 » ndz 01 lis 2009, 18:29

ppamula pisze:I jeszcze postaram sie udowodnić że w skutek segregacyjnego zachowania właściciela autostrady doznałem uszczerbku na zdrowiu psychicznym i wymagam specjalistycznej opieki i wniosę o odszkodowanie i zadośćuczynienie za straty moralne.

Ownersi, no niech ktoś powie że mi w tym nie pomoże.

Każdy z Was może zaświadczyć że mi odbiło z powodu oskarżenia mnie, że jestem wyrzutkiem społecznym bo płacę groszówkami. Dlatego że jestem biedny?
Toż to segregacja kastowa z uwagi na zamożność.
AAAAAAAAA, ja chcę byc ukarany :!: :!: :twisted:
Pomoge ;)

Ze Stalexportem jest tak,ze tam pokutuje jeszcze komunistyczne myslenie pod tytulem: "My jestesmy wielka firma i dyktujemy wszystkim warunki,a leszcze nie maja nic do gadania".
Oprocz tego szukaja "haka na wroga",czyli na motocyklistow.I wydaje im sie,ze znalezli tego haka w postaci placenia 1-groszowkami,czyli blokowania A 4.

To sa bzdury.ale oni w ten sposob mysla.
I dlatego tak dzialaja.
Znam kilka osob z tej firmy,ale nie z dzialu od A 4,tylko z produkcji,kiedy jeszcze ja mieli.Bo teraz juz jest tylko "Stalexport A 4".

Awatar użytkownika
sensi
klepacz
klepacz
Imię: pawel
województwo: poza granicą Polski

Post autor: sensi » wt 03 lis 2009, 11:37

moim zdanie to mial byc straszak dla tych ktorzy chcieliby ponownie zrobic blokade. cos w stylu "bo jak jeszcze raz to zrobicie to..." a la takie pogrozenie palcem zeby obnizyc frekwencje. ciekawe tylko kto wpadl na tak glupi pomysl bo firmie to raczej dobrej reklamy nie zrobi.

Awatar użytkownika
Damo 88
klepacz
klepacz

Post autor: Damo 88 » wt 03 lis 2009, 14:34

HEheheh... :biggrin

Nie mogę gościu podesłał po znajomości Pałę na blokowanie przecież wiadomo że będzie prasa
i o takim zdarzeniu napiszą :lol:

Prawo nie wyznacza że jeżeli masz grosze ze skarbonki i idziesz po Chleb to nie możesz nimi płacić

Gdy płaciłem groszakami ( doslownie )za chleb nikt nie odmówił . jeżeli nawet to kasa zaraz by płonęła :smile:

Jest to taka sama forma płatności jak inna ( pieniądz - pieniądz )

Moim zdaniem wynika z tego że trzeba będzie więcej blokad bo typ jest pazerny i szybko nie zmięknie ( jeb... Pazerniak )

A co do pomysłu ''ppamula'' Bardzo mądrze .

:bye

J43
pisarz
pisarz

Post autor: J43 » wt 03 lis 2009, 22:33

Damo 88 pisze:HEheheh... :biggrin

Nie mogę gościu podesłał po znajomości Pałę na blokowanie przecież wiadomo że będzie prasa
i o takim zdarzeniu napiszą :lol:

Prawo nie wyznacza że jeżeli masz grosze ze skarbonki i idziesz po Chleb to nie możesz nimi płacić

Gdy płaciłem groszakami ( doslownie )za chleb nikt nie odmówił . jeżeli nawet to kasa zaraz by płonęła :smile:

Jest to taka sama forma płatności jak inna ( pieniądz - pieniądz )

Moim zdaniem wynika z tego że trzeba będzie więcej blokad bo typ jest pazerny i szybko nie zmięknie ( jeb... Pazerniak )

A co do pomysłu ''ppamula'' Bardzo mądrze .

:bye
Tak,masz racje.
Wedlug prawa wszystko jest OK.

Problem jest inny - niektorym sie wydaje,ze prawo jest dla nich i ich nie dotyczy.
Np.niektorym w Staleksporcie.
Nalecialosci z czasow komuny.

Awatar użytkownika
robsonic
klepacz
klepacz
Imię: Robert
Kontakt:

Post autor: robsonic » czw 05 lis 2009, 11:49

To tylko Polska a tutaj wszystko jest możliwe..... proponuje zmienic nazwe absurd country
fakju i fenkju... brzmi podobnie lecz za przejęzyczenie można dostać w ryja lub w mordkę :)

Awatar użytkownika
RALF
klepacz
klepacz
Imię: Rafał

Post autor: RALF » czw 05 lis 2009, 21:07

Totalna bzdura...
Radio Kolor 103 FM
K&N - Exhaust Delkewic - White Lamp - White Indicators - Polished wheel rims -Carbon Mudguard - Bagster

Awatar użytkownika
scibor
pisarz
pisarz
Imię: Patryk
województwo: warmińsko-mazurskie

Post autor: scibor » pn 30 lis 2009, 05:06

hmmm, coz, moze przychylic sie do niecheci Stalexportu do przyjmowania jednogroszowek i nastepnym razem niech wszyscy placa banknotami 200zl? :twisted: o ile przy jednogroszowkach bylo wolniej to w przypadku dwustuzlotowek po godzinie przepustowosc stanie zupelnie, bo nie beda mieli czym wydawac reszty...
heh, rekord absurdu platniczego wykonalem w Finlandii placac w sklepie karta kredytowa za dwa opakowania drozdzy: 0,67 euro :idea: i nikt sie nawet krzywo nie spojrzal :mrgreen:

Awatar użytkownika
sensi
klepacz
klepacz
Imię: pawel
województwo: poza granicą Polski

Post autor: sensi » pn 07 gru 2009, 01:04

Awatar użytkownika
Twardy161
klepacz
klepacz
Imię: Łukasz
Kontakt:

Post autor: Twardy161 » pn 07 gru 2009, 10:46

no to Ppamula nie zostal pierwszym ukaranym:]
za to teraz moze znalezc tego goscia i pokierowac nim w odwolywaniu sie:]

bycmoze cos ominalem ale jesli gosc zsiadl z motocykla bo i tak byla kolejka to o co chodzi?
rozumiem jesli przed nim bylo pusto a on zamiast podjechac do bramki by sobie lazil.
Co do placenia 1-groszowkami to moim zdaniem o wykroczeniu bylaby mowa gdyby uczestnicy protestu specjalnie spowalniali placenie-np upuszczajac pieniadze czy bardzo powoli liczac, inaczej to zwykla platnosc,

patrzac jednak z punktu widzenia stalexpolu wcale im sie nie dziwie, co wy byscie zrobili na ich miejcu?
obnizki to strata duzej kasy,
brak interwencji odnosnie protestow to tez dla nich koszty-nie tylko te chwilowe w czasie protestu ale tez, jesli to zdarzaloby sie czesciej-podkopanie zaufania kierowcow odnosnie stalej droznosci drogi,

swoja droga pomysl z placeniem 200 zl banknotami wydaje mi sie zaje....:]
nawet 100 czy 50 zl zalatwiloby sprawe-i jak tu zarzucic spowalnianie przejazdu przez placacych:]

a karta ja w polsce placilem za jakies grosze:]

Mage1977
Imię: Hainrich
województwo: kujawsko-pomorskie

Re:

Post autor: Mage1977 » pn 17 mar 2025, 00:45

adam_tomasz pisze:
czw 29 paź 2009, 20:24
to juz nie mozna sobie 1-groszowkami placic ??

az jutro zanim bede jechal autostradka podjade do sklepu rozmienic :D
Z tego, co wiem, to w Polsce nie ma zakazu płacenia 1-groszówkami, ale niektóre sklepy czy punkty usługowe mogą mieć swoje wewnętrzne zasady co do przyjmowania drobnych monet. Często zdarza się, że jeśli płacisz dużą ilością 1-groszówek, kasjerzy mogą poprosić o rozmienienie ich wcześniej. Warto jednak upewnić się w danym miejscu, zanim zapłacisz. :)
Fan gier online. Często gram na platformie https://mostbet.net.pl/, ponieważ oferują one najlepsze warunki.

Awatar użytkownika
diimon
klepacz
klepacz
Imię: Adrian
województwo: śląskie

Re: Re:

Post autor: diimon » pn 17 mar 2025, 06:52

Mage1977 pisze:
pn 17 mar 2025, 00:45
adam_tomasz pisze:
czw 29 paź 2009, 20:24
to juz nie mozna sobie 1-groszowkami placic ??

az jutro zanim bede jechal autostradka podjade do sklepu rozmienic :D
Z tego, co wiem, to w Polsce nie ma zakazu płacenia 1-groszówkami, ale niektóre sklepy czy punkty usługowe mogą mieć swoje wewnętrzne zasady co do przyjmowania drobnych monet. Często zdarza się, że jeśli płacisz dużą ilością 1-groszówek, kasjerzy mogą poprosić o rozmienienie ich wcześniej. Warto jednak upewnić się w danym miejscu, zanim zapłacisz. :)
Z tego co wiem nie było Cię w powitalni.

Awatar użytkownika
exma
Imię: IvI
województwo: pomorskie

Re: co to k... jest?

Post autor: exma » pn 17 mar 2025, 09:18

Temat z przed 16 lat... Odgrzany kotlet xD
Honda VFR 800 vtec, 2007, abs, bordowa
były: Suzuki Bandit 650 SA, Jawa-350 (89r), CZ-350 (88r) i tam inne WSK-i, SHL-ki i WFM-ki...

Awatar użytkownika
diimon
klepacz
klepacz
Imię: Adrian
województwo: śląskie

Re: co to k... jest?

Post autor: diimon » pn 17 mar 2025, 09:57

To że ktoś porusza temat sprzed x lat - niech będzie, ale gdziekolwiek się wchodzi jakieś dzień dobry/cześć wypada powiedzieć... Ale widać starej szkoły jestem :P

ODPOWIEDZ