Cześć.
Cześć.
Witam wszystkich z tego forum. Jestem już dosyć starawym motocyklistą. Zaczynałem od WSK, poprzez Jawę i CZ-tę kilka dekad temu, a w tej chwili ujeżdżam od 6 lat Bandytę 650. Niedawno kobitka samochodem uderzyła mi w tyłek i Bandzior doznał szlifa. Nieduże uszkodzenia, ale postanowiłem zmienić motor na inny. Przeszukiwałem nety i natknąłem się na Hondę VFR 800 vtec z rocznika 2007. No i w przyszłym tygodniu jadę ją obejrzeć. Miałbym do Was prośbę abyście mi poradzili, na co w szczególności mam zwrócić uwagę. Trochę już naczytałem się o tym moto, ale warto byłoby uzyskać wiedzę od doświadczonych użytkowników tego motocykla .
Honda VFR 800 vtec, 2007, abs, bordowa
były: Suzuki Bandit 650 SA, Jawa-350 (89r), CZ-350 (88r) i tam inne WSK-i, SHL-ki i WFM-ki...
były: Suzuki Bandit 650 SA, Jawa-350 (89r), CZ-350 (88r) i tam inne WSK-i, SHL-ki i WFM-ki...
- diimon
- klepacz
- Imię: Adrian
- województwo: śląskie
Re: Cześć.
Vitaj na forum! Wrzuć link z ogłoszeniem w dział oceniamy oferty motocykli, obejrzymy 

Jestem już po jeździe próbnej. Niby wszystko ok, ale wyczuwam drgania podczas jazdy. Ponoć VTEC-i tak mają, ze względu na widlasty silnik. Nic nie stuka ani nie puka na postoju jak i podczas jazdy. Odpalany na zimno. Zaliczona jazda próbna na odcinku około 10 km. Jakoś nie za bardzo wyczułem przełączenie się na Vtec przy 6.700 obr/min. Czułem tylko, że ładnie przyspiesza. Przesiadłem się w końcu z Bandyty, który ma tylko 78 KM
Posiada kierownice akcesoryjną. Jest wygodnie podobnie jak na bandycie. Słyszalne jest od czasu do czasu takie "pyknięcie" dochodzące z przodu (zawór recyrkulacji spalin?). To chyba tyle jak na początek. Motorek fajny ogólnie rzecz ująć.
Link do ogłoszenia:
https://www.otomoto.pl/motocykle-i-quad ... DcuMC4wLjA.

Link do ogłoszenia:
https://www.otomoto.pl/motocykle-i-quad ... DcuMC4wLjA.
Ostatnio zmieniony pn 14 paź 2024, 15:33 przez exma, łącznie zmieniany 1 raz.
- diimon
- klepacz
Panie! Tu powitalnia, linki j/w napisałem 

Post w dziale "oceny motocykli" 

- diimon
- klepacz
No i elegancko