Takie troche z du.. pytanie mo?e ale jak sprawdzacie naci?g ?a?cucha na centralce czy na bocznej ?
Bo w?a?nie zauwa?y?em ?e w owners manualu jest napisane, ?eby na centralce sprawdzac a w serwis?wce ?e na bocznej i ju? nic nie rozumiem.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony czw 27 lip 2006, 00:31 przez Shoov, łącznie zmieniany 1 raz.
na centralce ko?o si? "wysunie" bo nie ma obci??enia , zdaje mi si? ze lepiej naci?ga? na bocznej n??ce , wez pod uwag? ze jak ko?o pracuje na amortyzatorze zwi?ksza sie naci?g ,wi?c chyba lepiej naci?gn?? go pod obci??eniem motocykla wtedy gdy amortyzator jest lekko wcisni?ty pod ci??arem motocykla. Jak napisa?em nieczytelnie to sory
A mi si? wydaje, ?e jak napisali w manualu, ?e luz ma by? taki a taki to wzi?li pod uwag?, ?e amortyzator si? ugnie pod obci??eniem. W mojej serwis?wce napisane stoi, ?e nale?y naci?ga? na centralce. .... tak jak i w manualu.
Naci?gam ofkors na centralce, a potem sprawdzam jeszcze na bocznej. Najlepiej je?eli mo?na dodatkowo sprawdzi? pod obci??eniem, ale do tego potrzebna jest druga osoba.
shoovfr750 pisze:Vlaad a na centralce ustawiasz luz 1.5-2.5 cm czy wiekszy ?
Troch? wi?kszy, ?eby pod obci??eniem nie by? za mocno napi?ty. Czyta?em gdzie?, ?e wa?ek zdawczy VFR jest bardzo wra?liwy na zbyt mocny naci?g ?a?cucha. Staram si?, ?eby pod obci??eniem jedn? osob? luz wynosi? 1,5 cm.
Dokladniej to na naci?g ?ancuch uczulone jest ?o?ysko wa?ka zdawczego ,kosztuje raczej jakies spore sumki ,a zeby wymienic trzeba chyba roz?o?y? silnik .. czyli nieciekawie