Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka

Kurcze, no niby jest to racja. Będę to musiał chyba tak, czy siak komuś zlecić, bo nie mam pneumata w posiadaniuK_L_A_M_A pisze: ↑pn 11 lut 2019, 14:36dla świętego spokoju wymieniłbym oba ....Poza tym jak już masz rozebrane lub rozbierzesz w celu wymiany łożyska zweryfikuj wszystkie elementy sprzęgła zgodnie z manualem , tam masz podane serwisowe limity dla poszczególnych części. Zrobisz kompleksowo - zrobisz to raz i spokój.

Widziałem już kiedyś taki klucz - jakie jest jego "oryginalne" przeznaczenie? Rozumiem, że szkopuł tkwi w tym, aby zablokować sprzęgło przy odkręcaniu i przykręcaniu śruby i tak mogę obejść konieczność użycia udaru?

ono raczej hałasuje bez sprzęgła, jak zabierak chodzi, jak klame wciskasz to luz kasujesz i cichnie. Wymiana to pyk mlotkiem
 ono raczej hałasuje bez sprzęgła, jak zabierak chodzi, jak klame wciskasz to luz kasujesz i cichnie. Wymiana to pyk mlotkiem  i masz w ręce.
 i masz w ręce.
Hej,emil pisze: ↑wt 12 lut 2019, 21:12Łapiesz nim kosz/zębatkę napędową kosza, a drugim kluczem nasadowym go odkrecasz. Mam podobny klucz, dorobiony do xxa.
Moto jak dasz na boczną, to nie musisz oleju spuszczać, na centralce postaw i zobacz bagnet/oczko dokąd jest stan, ale raczej też nie trzeba.
Łożysko jest rolkowe, wysokie a cienkie, kurde nie pamiętam czy zaprasowane z bieżniami, ale chyba sam wianek?
Łożysko samego docisku kosztuje 3zł, Arnold podpowie z jakimi luzamiono raczej hałasuje bez sprzęgła, jak zabierak chodzi, jak klame wciskasz to luz kasujesz i cichnie. Wymiana to pyk mlotkiem
i masz w ręce.
A film to straszna sieka.. obroty masz równe? Bo brzmi jakby nie. Nie widac pracy klamki. Równie dobrze to może być odgłos luźnych tarcz i przekladek, pomierz je i zbadaj co podaje serwisówka nt. minimalnych grubości. Spreżyny to samo.
 Obroty są raczej równe, nie zauważyłem, żeby falował. Stukanie cichnie dokładnie wtedy, kiedy wciśnięta jest klamka sprzęgła.
 Obroty są raczej równe, nie zauważyłem, żeby falował. Stukanie cichnie dokładnie wtedy, kiedy wciśnięta jest klamka sprzęgła.

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 5 gości