Lukasz to jest racja, RC36I ma felgę 5.5cala i dedykowana opona to 180/55, natomiast RC 36II ma felgę 5cali i dedykowany rozmiar opony 170/60, na RC 36II zbijali wagę i zrobili lżejszą, węższą felgę z mniejszą ilością ramion.
Sprawa ma się inaczej, jak założymy na 5 calową felgę oponę 180/55 -zrobi się balon który ciężko będzie zamknąć na winklach. Zakładając na 5.5 calową felgę oponę 170/60 to pewnie zrobiłaby się bardziej płaska na środkowej części.
Czyli zakładając że założyłem tak jakby dobra oponę na dobrą felgę (bo tak było w RC36I) mam rację?
Jakie polecacie opony z 3 firm
- emil
- stary wyjadacz
- Imię: Łukasz
- województwo: śląskie
Re: Jakie polecacie opony z 3 firm
Tomek no dokładnie 
Ja zakładałem, bo 170 ciężko było dostać 10 lat temu tak od razu, wiec pchałem 180.

Ja zakładałem, bo 170 ciężko było dostać 10 lat temu tak od razu, wiec pchałem 180.
- Ziamalek
- zadomowiony
- Imię: Paweł
- województwo: małopolskie
Re: Jakie polecacie opony z 3 firm
Cześć wszystkim!
W związku z tym że wyszły mihelin pilot road 5, mam prośbę jak ktoś z was kupił se w tym sezonie taki komplecik i założył do swojego motonga, żeby opisał jak wrażenia z jazdy na nich gdyż chyba się skuszę na nie, ale na razie jeszcze zima w Zakopanem wiec chyba trochu później zacznę jazdę niż Wy.
W związku z tym że wyszły mihelin pilot road 5, mam prośbę jak ktoś z was kupił se w tym sezonie taki komplecik i założył do swojego motonga, żeby opisał jak wrażenia z jazdy na nich gdyż chyba się skuszę na nie, ale na razie jeszcze zima w Zakopanem wiec chyba trochu później zacznę jazdę niż Wy.