ALBANIA
- PETER
- stary wyjadacz
- Imię: PIOTR
Re: ALBANIA
tak jak pisałem to wstępny plan można go w każdej chwili korygować w Kotorze byłem i jest co oglądać ale Czarnogóra to piękny kraj
"BO JA JESTEM NIESPOTYKANIE SPOKOINY CZŁOWIEK"
- mozek
- pisarz
- Imię: Ksystof
zgodze sie co do tego ze Montenegro to piekny kraj.
Chce tylko uprzedzic nie wiem prawda czy nie, ale jak bylismy tam w 2015roku, celnicy cos wspominali ze jak zostaje sie w kraju dluzej niz na 3 dni, to trzeba obowiazkowo sie zameldowac, bo jak sie tego nie zrobi to kary sa dosc wysokie.
zazdroszecze wycieczki.
P.S. nie wiem czy Wam po drodze, ale nie zapomnijcie o Zablijak i jego ciekawostkach.
Chce tylko uprzedzic nie wiem prawda czy nie, ale jak bylismy tam w 2015roku, celnicy cos wspominali ze jak zostaje sie w kraju dluzej niz na 3 dni, to trzeba obowiazkowo sie zameldowac, bo jak sie tego nie zrobi to kary sa dosc wysokie.
zazdroszecze wycieczki.
P.S. nie wiem czy Wam po drodze, ale nie zapomnijcie o Zablijak i jego ciekawostkach.
- PETER
- stary wyjadacz
tak długo w montenegri nie będziemy a reszta jak czas pozwoli
-
- zadomowiony
- Imię: Damian
- województwo: mazowieckie
Piotrek, byłem w tamtym roku w Czarnogórze kilka dni i nie było problemu z meldunkiem gdy przekraczałem Chorwację.
Pytali mnie tylko czy nie jestem czasem spokrewniony z naszym piłkarzem lewym ze względu na nazwisko
Pytali mnie tylko czy nie jestem czasem spokrewniony z naszym piłkarzem lewym ze względu na nazwisko

-
- Imię: ARTUR
- województwo: podlaskie
Nie dyskryminuje jeżdżenia motocyklem we dwójkę, tylko nasze żony nie chcą z nami tak daleko i na tak długo jechać.
Jak może pisałem wcześniej,byłem tam dwa razy i średni koszt dzienny (paliwo,nocleg ,żarcie-nie wliczając alkoholu ),to 100 euro dziennie.Jak tak się przygotujecie ,to kasy Wam nie zabraknie .
Noclegi były w przypadkowych pensjonatach -czasami ze śniadaniem,ale zawsze z zamkniętym parkingiem.
Najdrożej było w Sarajewie,bo chcieliśmy mieszkać w centrum (przy starówce),no i trochę poczuć klimat miasta.Dwa dni w tym mieście uszczupliło nasz budżet najbardziej z całego pobytu.
Jak może pisałem wcześniej,byłem tam dwa razy i średni koszt dzienny (paliwo,nocleg ,żarcie-nie wliczając alkoholu ),to 100 euro dziennie.Jak tak się przygotujecie ,to kasy Wam nie zabraknie .
Noclegi były w przypadkowych pensjonatach -czasami ze śniadaniem,ale zawsze z zamkniętym parkingiem.
Najdrożej było w Sarajewie,bo chcieliśmy mieszkać w centrum (przy starówce),no i trochę poczuć klimat miasta.Dwa dni w tym mieście uszczupliło nasz budżet najbardziej z całego pobytu.
-
- klepacz
- Imię: Krzysztof
- województwo: małopolskie
Było pytanie ile wydałem, około 5000zł, na dwie osoby, ale miałem namiot, więc koszty noclegów to około 7-10 euro za wszystko za noc
Co do wioski TEHT to jak będzie sucho to vfr przejedzie, a jak wilgotno to trzeba mieć min anakee 2 a najelepiej k60 scout, jak mokro to kostka (widziałem gości na KTMach z i trochę ich nosiło na kamieniach). Peter jak planujesz jechać przez Macedonię to zobacz Ohryd (nas przegoniła pogoda), jakby Ci się chciało dojechać do Sarandy to na jedną dobę wpadnijcie na Krofu.

- PETER
- stary wyjadacz
zapisuje, zapisuje ,a co wyjdzie zobaczymy na razie pokropkowałem kilka map trzeba będzie to złożyć w jakiś dobry plan
- binio
- klepacz
- Imię: Łukasz
A jak bedziesz mial klopoty na miejscu to daj znac, mam kilku ziomali Albanczykow, Bosniakow i Serbow 
A powaznie - jesli chcesz jakies dokladniejsze info albo masz jakies pytania / watpliwosci, ktore wymagaja znajomosci jezyka lub ogolnie bycia albanczykiem / bosniakiem / serbem czy czarnogorcem to daj znac, moi dobrze znajomi z mojego bloku i bloku obok to albanczyk, bosniak, czarnogorzec a w pracy mam kilku serbow hehe

A powaznie - jesli chcesz jakies dokladniejsze info albo masz jakies pytania / watpliwosci, ktore wymagaja znajomosci jezyka lub ogolnie bycia albanczykiem / bosniakiem / serbem czy czarnogorcem to daj znac, moi dobrze znajomi z mojego bloku i bloku obok to albanczyk, bosniak, czarnogorzec a w pracy mam kilku serbow hehe
VTEC? its like a woman running away from a rapist,
makes lots of noise but dont actually get away.
"Whatever you can do or dream you can, begin it. Boldness has genius, power and magic in it!"
makes lots of noise but dont actually get away.
"Whatever you can do or dream you can, begin it. Boldness has genius, power and magic in it!"
- PETER
- stary wyjadacz
Dzięki Binio za porady nie przewiduje problemów ale życie pokaże nawet gdybym potrzebował to nie wiem o co pytać ,jak byliśmy w Czarnogórze to nie było problemów ludzie raczej przyjaźni i mili ,pomocni ale jak masz jakies ciekawe porady to dawaj chętnie przyjmę może coś ułatwi na miejszcu
- Aeternus
- teksciarz
- Imię: Marek
- województwo: pomorskie
Szkoda ze w tym roku. Planowalem na przyszly sie wybrac i bede sklejal ekipe;-)
Ale chetnie skorzystam z Twoich doswiadczen jak juz wrocisz:)
Ale chetnie skorzystam z Twoich doswiadczen jak juz wrocisz:)
- PETER
- stary wyjadacz
na dziś 2 moto 4 osoby reszta się wykruszyła coś z noclegów zarezerwowana plany podrózy zatwierdzone a reszta reszta to jazda,jazda,jazda

- PETER
- stary wyjadacz
jak wiesz mam w tej chwili sporo innych spraw na głowie ale Gocha trzyma reke na pulsie
- PETER
- stary wyjadacz
Nie jest gorąco ale da się jeździć pozdrowienia z Bośni dziś meta w mieście Foka