Światło STOP
-
- Imię: Sylwester
- województwo: lubelskie
Światło STOP
Witam, mam problem ze światłem stop, na hamulcu nożnym wszystko działa poprawnie ale po wciśnięciu klamki nie działa, nawet zwarcie przewodów nic nie dało... czy ktos wie gdzie może tkwić problem? i czy można w oststecznosci podpiąć czujnik z klamki pod kable z nożnego?
- Arnold
- ostry klepacz
- Imię: Arnold
- województwo: opolskie
- Kontakt:
Re: Światło STOP
Konektory nie pośniedziałe? Odszukaj sobie złączki z główną wiązką, prawdopodobnie czerwona i chyba na 9 pinów, i sprawdź czy może tam czasem nie zaśniedziało coś albo się poluzowało. Niestety znajduje się pod zegarami i trzeba ściągnąć czachę. Doraźnie możesz sobie dociągnąć dodatkowe kable z nożnego czujnika.
-
- Imię: Sylwester
- województwo: lubelskie
W tym przypadku był przerwany kabel od czujnika do wymienionej kostki, dzięki za podpowiedz 

- CezARy
- Imię: Cezary
- województwo: dolnośląskie
Mam ten sam problem tyle, że w vtecu. Czy kostka o której mowa w tym modelu również jest pod zegarami ? Dodam, że ostatnio moto było rozmontowane w tym również czacha, wczoraj wszystko złożyłem no i stop "na klamce" nie działa.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
- orzeł
- pisarz
- Imię: Paweł
Jesli próbowałeś na krótko to sprawdzić przy styczniku światła stop, i nie działa to trzeba szukać dalej przyczyny.

- figaro
- ostry klepacz
- Imię: Tomasz
- województwo: pomorskie
Jeżeli działało wcześniej, to albo włącznik stop przy klamce odmówił współpracy, albo niedokładnie podłączyłeś konektory do włącznika.
Sprawdź wszystko dokładnie.
Sprawdź wszystko dokładnie.
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.
- CezARy
Sprawdzę wieczorem choć nie rozłączałem włącznika przy klamce. Ścigając czachę też nie kojarzę bym tam wypinał coś więcej niż tylko światła, kierunki etc. 

- orzeł
- pisarz
- Imię: Paweł

- CezARy
Dawno mnie nie było. Myślę, że warto dla potomnych podać przyczynę - przy prawym kolanie pod boczną owiewką jest złączka
- rozłącz, wyczyść, zakonserwuj, złącz, zaizoluj i po sprawie...

-
- bywalec
- Imię: Tomasz
- województwo: mazowieckie
Odswiezam, mamten sam problem, sprawdzilem prad przy klamce na konektorze i jest, rozlaczylem wszystkie zlaczki na kablu idace od prawej manetki, przedmuchalem ale ciagle brak swiatla stopu z klamki:( przelaczniki na prawej manetce dzialaja więc w srodku jest chyba wszystko ok, gdzie szukac?
Ps. Problem zidentyfikowany czujnik hamulca padl:)
Ps. Problem zidentyfikowany czujnik hamulca padl:)