belkot pisze:I to jest własnie przykre w tym kraju ze musimy kupowac motocykle do roboty bo taniej a na nowe nas nie stac. Ech... szkoda gadac...
No cóż takie są realia w naszym kraju i nie ma co się nad tym użalać, ja w mojej młodości ujeżdżałem komarki, a jak kupiłem sobie Simsona to byłem w siódmym niebie - to były dopiero realia....
Zrobił się tutaj troszkę offtop , więc polecę po nim, ale w temacie zakupów

Po VFR-ce 1200F, znowu kupiłem motocykl uszkodzony - bo taniej. Nasz forumowy kolega Dono, który handluje i naprawia motocykle, przywiózł akurat dwu i pół miesięcznego Crossrunnera, po małej przygodzie - popękana i lekko przekrzywiona czasza, podrapana owiewka, brak lusterka, ułamana klamka. jakiś Niemiec chwilę nim pojeździł i się ślizgnął, zapewne wziął kasę z ubezpieczenia, kupił nowy, a ja odkupiłem tego złoma i powiem Wam, że wcale, a wcale się nie obrażam, na tę sytuację. No cóż, krezusem finansowym nie jestem i zapewne już nie będę, więc nie będę się skarżył na swój los

Przecież w Polsce ludzie kupują nowe motocykle, bo ich stać. VFR-ką jeszcze w zeszłym roku (taką uszkodzoną) nakręciłem trzy tysiące, zimą odstawiłem do Dona i mi ją wyszykował. Teraz cieszę się i śmigam prawie nowym motocyklem, chociaż w pewnym sensie jest ulep, bo czacha klejona i malowana. Jeszcze dodam, że motocykl ma teraz dokładnie rok, przebieg 12 tys. a prawdziwy sezon dopiero przed nami, więc jak będzie miał dwa lata, to zapewne będzie miał taki jak u nas dziesięciolatki, a nawet starsze

Wracając do zakupu VFR-ki 1200F, myślę, że lepiej jest kupić moto takie jak nam się podoba, nawet gdy ma jakieś niedoskonałości, takie dla nas akceptowalne, niż kupić moto starsze ze "złotymi klamkami" i innymi bajerami, tzw. lalkę, która zapewne w pewnym momencie też była podrapana, a nawet lepiej uje....na. Oczywiście reguł tutaj brak, więc oglądać, oglądać..., jak coś jest daleko to wysłać "umyślnego" np. kolegę z forum (w przypadku VFR 1200 tak zrobiłem), ale nie jakiegoś nawiedzonego....

Obejrzy dokładnie, porobi zdjęcia, posłucha i będziesz miał więcej wiedzy.