SZYBKIE PYTANIA / SZYBKIE ODPOWIEDZI
- TomTox
- teksciarz
- Imię: Tomek
- województwo: śląskie
Re: SZYBKIE PYTANIA / SZYBKIE ODPOWIEDZI
emilPewnie po to by do tego "bolca" nie dostawała się woda i żeby się to nie zapiekło.
Ja wyjąłem rozrusznik, niestety przy jego rozbiórce pojawiło się kilka problemów i muszę prawdopodobnie kupić nowy, zawiozę go do speca i zobaczymy co powie ale podejrzewam że jest nie do odratowania. Jako ciekawostkę mogę powiedzieć że nakrętka na śrubie "zlała" się ze śrubą w jedność, prawdopodobnie ze starości. Możliwe że właśnie przez to były problemy z rozruchem. Dam znać jak uporam się z tematem.
Ja wyjąłem rozrusznik, niestety przy jego rozbiórce pojawiło się kilka problemów i muszę prawdopodobnie kupić nowy, zawiozę go do speca i zobaczymy co powie ale podejrzewam że jest nie do odratowania. Jako ciekawostkę mogę powiedzieć że nakrętka na śrubie "zlała" się ze śrubą w jedność, prawdopodobnie ze starości. Możliwe że właśnie przez to były problemy z rozruchem. Dam znać jak uporam się z tematem.
- emil
- stary wyjadacz
- Imię: Łukasz
Rozbierałem w rc36II i vtr na części zaciski i nie kojarzę takiego uszczelniacza, dlatego się zdziwiłem.
Wrzuć jaką fotę tej nakrętki, to ta mocująca rozrusznik? Co ona ma do działania?
Wrzuć jaką fotę tej nakrętki, to ta mocująca rozrusznik? Co ona ma do działania?
- TomTox
- teksciarz
Śruba, którą łączymy kabel do rozrusznika "zlała" się z nakrętką która to trzyma. Niestety nie mam zdjęcia bo rozrusznik jest u znachora
dam znać co i jak jeśli uda mi się go dziś zamontować.

- emil
- stary wyjadacz
Hmmm czyli zacisk plusowy się stopił, fajne połączenie musiało być.. Przy okazji poczyść wszystkie zaciski - plusowe i masowe z aku do silnika/ramy.
- łukaszpolanek
- pisarz
- województwo: małopolskie
amortyzator tył od 800 fi różni się czymś od tego do vteca?? bo wczorał myłem łańcuch i zauwazyłem ze amor jest polany olejem , tera niewiem czy to z niego czy może z oliwiarki bo ona jest zamontowana nad amorem , jak by zaczął cieknąc to bedzie sprężyna zlana od góry czy raczej z dołu???
- TomTox
- teksciarz
Dokładnie, prawdopodobnie przez to było przebicie na obudowę, teraz śmiga aż miło
dzięki temu odnoszę wrażenie też że VFR dostało kilka dodatkowych KM bo wydaję się zrywniejsza i ogólnie szybsza
Idę więc testować, wesołych i szerokich wszystkim! 

-
- zadomowiony
- Imię: darek
- województwo: dolnośląskie
Witam
Mam tez szybkie pyt. odnosnie rozruchu. A mianowicie
Dzis rano normalnie odpalilem swaja honde aby zrobic pare kilometrow po 80 kilometrach zgasilem motocykl i po chwili probowaleem go odpalic.a tu jak by konkretna zwara
Rozrusznik nie zadzialal , zzerowalo mi licznik i zegarek
Wiec odpalilem ,, na popych'' za 100 m zgasilem i znowu pruba odpalenia na rozrusznik ale bez rezultatu i znowu pchanie. Po dojechaniu do domu wszystko dziala , odpala bez problemu.
I pyt moje:
czy to oznaka.ze.siada juz rozrusznik czy predzej jakas zwara
( kable na aku sprawdzone dobrze dokrecone)
Mam tez szybkie pyt. odnosnie rozruchu. A mianowicie
Dzis rano normalnie odpalilem swaja honde aby zrobic pare kilometrow po 80 kilometrach zgasilem motocykl i po chwili probowaleem go odpalic.a tu jak by konkretna zwara
Rozrusznik nie zadzialal , zzerowalo mi licznik i zegarek
Wiec odpalilem ,, na popych'' za 100 m zgasilem i znowu pruba odpalenia na rozrusznik ale bez rezultatu i znowu pchanie. Po dojechaniu do domu wszystko dziala , odpala bez problemu.
I pyt moje:
czy to oznaka.ze.siada juz rozrusznik czy predzej jakas zwara
( kable na aku sprawdzone dobrze dokrecone)
CZ 175
YAMAHA XJ 600S
HONDA SHADOW 700
VFR 800fi
YAMAHA XJ 600S
HONDA SHADOW 700
VFR 800fi
- Tomek Grudziądz
- klepacz
- województwo: kujawsko-pomorskie
Ja bym obstawiał akumulator do wymiany.
"niepuszczone bąki unoszą się do góry,stąd się biorą posrane pomysły"
-
- zadomowiony
- Imię: darek
- województwo: dolnośląskie
Aku nowe kupione 3 mies. temu.
CZ 175
YAMAHA XJ 600S
HONDA SHADOW 700
VFR 800fi
YAMAHA XJ 600S
HONDA SHADOW 700
VFR 800fi
- emil
- stary wyjadacz
Co nie znaczy, że jest dobre, pisałem o tym wyżej. Naładuj - też pisałem. Znajdź paragon i zawieź go na pomiar pojemności, możesz się zdziwić pomimo tego, że aku "nowe".
- TomTox
- teksciarz
U mnie tak było - po nagrzaniu rozrusznik nie palił jak powinien, resetował kompa, ogólnie cyrki były. Po naprawie rozrusznika wszystko jest ok, pali czy na ciepłym czy na zimnym, nie resetuje nic. U mnie winne było połączenie plusowego przewodu do rozrusznika, całe połączenie było jakby "nadpalone" przez co mogło być przebicie na obudowę i stąd zwarcie, resety itp. Sugeruję sprawdzenie wszystkich grubych przewodów, połączenia rozrusznika z kablem oraz na samym końcu sprawdzenie samego rozrusznika czy kręci dobrze po podłączeniu pod 12V.
PS. Oczywiście najpierw porządne ładowanie akumulatora - choć u mnie nic to nie dało.
PS. Oczywiście najpierw porządne ładowanie akumulatora - choć u mnie nic to nie dało.
- magik
- klepacz
- Imię: Mathias
Dobra a tak z innej beczki potrzebuje podłączyć alarm do VFR-ki tylko nigdzie nie mogę znaleźć schematu VFR z hiss-em. Tak tak wiem emil podobnie jak w XX ale na ile podobnie?
-
- klepacz
- Imię: Krzysztof
- województwo: małopolskie
Napisz do Arnolda on ma serwisówkę vfrki z hissem.
- emil
- stary wyjadacz
Nie z hissem, tylko do 2001, ale do amerykańca, oni nie stosują hissów 
Magik, a po jajco Ci to? Coś kupił? Chcesz odcięcie robić? Pisz dzwoń, ustalimy
Kable do pomp, cewek zapewne takie same, ale ja bym z takiego czajna-alarmu nie podpinał odcięcia zapłonu, jedynie jako straszak na leszczy, coby w razie umarcia nie unieruchomiło mi sprzęta.

Magik, a po jajco Ci to? Coś kupił? Chcesz odcięcie robić? Pisz dzwoń, ustalimy

Kable do pomp, cewek zapewne takie same, ale ja bym z takiego czajna-alarmu nie podpinał odcięcia zapłonu, jedynie jako straszak na leszczy, coby w razie umarcia nie unieruchomiło mi sprzęta.
- magik
- klepacz
- Imię: Mathias
Nigdzie nie znalazłem made in China ale pewnie masz rację. Tak chce odcięcie robić/lub jak zwał antynapad.
Dlatego chciałem schemat instalacji elektrycznej z hiss-em
Dlatego chciałem schemat instalacji elektrycznej z hiss-em