Hamulec nożny - regulacja
- czarny
- teksciarz
- Imię: Tomek
- Kontakt:
Hamulec nożny - regulacja
Czy da sie jakoś wyregulowac wysokosc dzwigni tylnego hamulca w RC36? Jak dla mnie jest ona za wysoko i trzeba jakos tak nienaturalnie zadzierac noge zeby nim hamowac. Przysiadalem sie odtatnio do ducati monster i cbr 1000 i tam jest nizej dzwignia przez co wygodniej sie hamuje.
Ma ktos z Was podobny problem?
Pozdr.
Ma ktos z Was podobny problem?
Pozdr.
Ostatnio zmieniony wt 11 mar 2008, 01:19 przez czarny, łącznie zmieniany 1 raz.
- czarny
- teksciarz
- Imię: Tomek
- Kontakt:
bylem przed chwilą w garazu i dale nie wim czym to sie kreci.Luke pisze:krecisz takim okraglym plstikowym koleczkiem
U mnie jest to dokładnie tak zbudowane jak na tym rysynku z serwisowki co go zamiescił Mrf.
A mozesz mi zaznaczyc na tym rysunku, czym sie to reguluje.
U mnie odrazu nad dzwignia jest pompa i nie widze zeby tam byłą jakaś regulacja.
Mrf- co do sulejowa to piatek i sobota mi raczej odpada, ale moze sie wybiore w niedziele, to wroce z Wami

- Pawel
- pisarz
- Kontakt:
Nie kręcisz niczym plastikowym, bo to jest tylko regulacja światła stopu (potem musisz to zrobić, by stop działał prawidłowo po zmianie wysokości dźwigni). Masz śruba idąca bezpośrednio od dźwigni hamulce do pompy hamullcowej. Musisz ją odkątrować kluczem 12 mm i kręcisz potem samaym tym popychaczem (klucz 10 mm) tak by dźwignia się opuściła na dół. Jest to typowe we wszystkich VFR gdzie dźwignia ta jest fabrycznie ustawiona jakoś tak wysoko. Pierwsza rzecz którą zrobiłem w swoim motocyklu.
Pawel
Pawel
Gwiaza rocka, czarny koń wyścigów motocyklowych, kwiat polskiego dziennikarstwa, mistrz obiektywu - ot zwykły skromny chłopak ...