NEGATYWNIE

Czyli pokój z serii - "gadajcie o czym chcecie"
Awatar użytkownika
Miszak
pisarz
pisarz
Imię: Łukasz
województwo: pomorskie

Re: NEGATYWNIE

Post autor: Miszak » sob 13 lut 2016, 17:43

:shock: ...." Polacy są tak agresywni, a to dlatego, że nie ma słońca. Nieomal przez siedem miesięcy w roku, a lato nie jest gorące" :bye
KISZCZAK
519 082 037

Awatar użytkownika
PETER
stary wyjadacz
stary wyjadacz
Imię: PIOTR

Post autor: PETER » sob 13 lut 2016, 18:15

Miszak to co mają powiedzieć ci ze skandynawi :lol: :lol: :lol:
"BO JA JESTEM NIESPOTYKANIE SPOKOINY CZŁOWIEK"

czezare
zadomowiony
zadomowiony
Imię: Cezary

Post autor: czezare » sob 13 lut 2016, 18:25

oni nie mówią odrazu strzelają :/
VFR 800 vtec '2006 >> VFR 1200 FD-A '2010

Awatar użytkownika
veeefour
pisarz
pisarz
Imię: Przemek
województwo: dolnośląskie

Post autor: veeefour » sob 13 lut 2016, 18:42

klosiewi pisze:
veeefour pisze:Negatywna jest cala sytuacja - dla marki, modelu i dla uzytkownika.
Dlaczego tak uważasz? co tu jest negatywnego? Prewencja? Troska o konsumenta? To, że nie Ty będziesz to wymieniał?
Bardziej mam wrażenie jak Nierob, że stękasz jak baba :wink:
Tak patrząc na wpis o "Zaden mechanik ni serwisan nie kladzie lap na moich sprzetach" to się zastanawiam jak przeżyłeś odebranie złożonego motocykla z salonu... Oczywiście to taki żart, nic osobistego :P
Ale ja sie kufa nie zale - was cos opetalo?!?! Napisalem tylko info bo widze, ze o tym tu pisane nie bylo a wam sie cos nie podoba...rece opadaja...
Zazdroscisz, ze ktos sam umie o sobie zadbac? :shock:

Od kiedy, jakakolwiek akcja serwisowa jest rzecza pozytywna? Czy jak cos sie zrobi zle to jest to pozytywne?
Negatywnie bo musisz extra oddac sprzet na 2-3 dni w inne rece, negatywnie bo cos zrobione zle, negatywnie bo wszyscy sie o tym dowiedzili z forum a producent
zareagowal dopiero po 3 miesiacach od publikacji na stronie Honda Japan, negatywnie bo najpierw wymienniano na stary model bo nowego nie ma do tej pory, negatywnie, ze jednemu
rosjaninowi urwalo wal na wakacjach w Portgali i Honda Portugal odmowila naprawy, negatywnie bo jednego koreanczyka Honda potraktowala tak samo...mam ci wymieniac dalej?
Wyjdz na swiat, zasiegnij informacji zamiast wydawac ogolnikowo negatywna opinie na temat informacji o ktorych pojecia KOLEGO nie masz.

Nie nienawidze przez to Hondy, nie zmieniam moto bo je bardzo lubie, nie zamierzam przestac jezdzic - swoj krzyzak sprawdzilem jest ok, nie wieszam na nikim psow.
Jedynie zastrzezenie to sposob w jaki H postepuje w tej sytuacji. Problem sam w sobie bedzie na pewno rozwiazany.

Fabryka w Hamamatsu to nie zaden dealer/partacz...sorry to bylo bardzie kiepskie porownanie/zart...suchy suchar az mi zaschlo w gardle...

Awatar użytkownika
veeefour
pisarz
pisarz

Post autor: veeefour » sob 13 lut 2016, 18:48

Miszak pisze::shock: ...." Polacy są tak agresywni, a to dlatego, że nie ma słońca. Nieomal przez siedem miesięcy w roku, a lato nie jest gorące" :bye
A kto tu jest agresywny? :wink:

Awatar użytkownika
Miszak
pisarz
pisarz
Imię: Łukasz

Post autor: Miszak » sob 13 lut 2016, 18:51

Dobre :lol:
KISZCZAK
519 082 037

Awatar użytkownika
veeefour
pisarz
pisarz

Post autor: veeefour » sob 13 lut 2016, 19:01

Miszak pisze:Dobre :lol:
Bynajmniej :wink:

adam.ada
pisarz
pisarz
Imię: Adam
województwo: mazowieckie

Post autor: adam.ada » ndz 14 lut 2016, 20:10

veeefour pisze:
klosiewi pisze:
veeefour pisze:Negatywna jest cala sytuacja - dla marki, modelu i dla uzytkownika.
Dlaczego tak uważasz? co tu jest negatywnego? Prewencja? Troska o konsumenta? To, że nie Ty będziesz to wymieniał?
Bardziej mam wrażenie jak Nierob, że stękasz jak baba :wink:
Tak patrząc na wpis o "Zaden mechanik ni serwisan nie kladzie lap na moich sprzetach" to się zastanawiam jak przeżyłeś odebranie złożonego motocykla z salonu... Oczywiście to taki żart, nic osobistego :P
Ale ja sie kufa nie zale - was cos opetalo?!?! Napisalem tylko info bo widze, ze o tym tu pisane nie bylo a wam sie cos nie podoba...rece opadaja...
Zazdroscisz, ze ktos sam umie o sobie zadbac? :shock:

Od kiedy, jakakolwiek akcja serwisowa jest rzecza pozytywna? Czy jak cos sie zrobi zle to jest to pozytywne?
Negatywnie bo musisz extra oddac sprzet na 2-3 dni w inne rece, negatywnie bo cos zrobione zle, negatywnie bo wszyscy sie o tym dowiedzili z forum a producent
zareagowal dopiero po 3 miesiacach od publikacji na stronie Honda Japan, negatywnie bo najpierw wymienniano na stary model bo nowego nie ma do tej pory, negatywnie, ze jednemu
rosjaninowi urwalo wal na wakacjach w Portgali i Honda Portugal odmowila naprawy, negatywnie bo jednego koreanczyka Honda potraktowala tak samo...mam ci wymieniac dalej?
Wyjdz na swiat, zasiegnij informacji zamiast wydawac ogolnikowo negatywna opinie na temat informacji o ktorych pojecia KOLEGO nie masz.

Nie nienawidze przez to Hondy, nie zmieniam moto bo je bardzo lubie, nie zamierzam przestac jezdzic - swoj krzyzak sprawdzilem jest ok, nie wieszam na nikim psow.
Jedynie zastrzezenie to sposob w jaki H postepuje w tej sytuacji. Problem sam w sobie bedzie na pewno rozwiazany.

Fabryka w Hamamatsu to nie zaden dealer/partacz...sorry to bylo bardzie kiepskie porownanie/zart...suchy suchar az mi zaschlo w gardle...

Ja oddałem swoją FJRę do Yamahy na akcję serwisową wymiany wiązki elektrycznej, wymienili tak, że wentylator przeciął wiązkę i spalił komputer. Yamaha, a raczej jej dealer w Warszawie naprawiał to pół roku, oddali mi motocykl w Sylwestra.
Adam

Awatar użytkownika
veeefour
pisarz
pisarz

Post autor: veeefour » ndz 14 lut 2016, 21:12

No wlasnie o tym mowie...dobrych mechanikow to baaardzo ciezko teraz znalezc ale dealerka wcale nie dodaje umiejetnosci, a wrecz przeciwnie, zazwyczaj odbiera.

Kiedys oddalem Opla na gwarancje wymiany zaworkow na pompie a potem naprawialem wycieki przez rok czasu. Pozrywane gwinty na szybko dociagniete tasma teflonowa,
po 3 inne oringi na kroccach na ktorych byl org tylko jeden, chyba z 10 brakujacych srob a rura dolotowa zmiazdzona opaska slimakowa :shock: :shock: :shock:

Potem ci beda pisac ze jeczysz jak baba...

A tak autoryzowany serwis Opla w niemieckojez kraju, serwis najwiekszy w okolicy ktory zatrudnia ponad 50 osob zmienie filtr oleju...7 sztuk, 7 razy nikt nic nie zauwarzyl...
A jak taki marny ciolek po komunikacie o niskim cis. oleju zobaczylem po pierwszym spojrzeniu pod dekiel filtra oleju...ale co ja tam wiem...mi to wyglada na za duzo oringow...

Plus na dokladke zdjecie zmiazdzonej opaska rury...jedyne 200€ dostepne tylko w serwisie...swoja droga jakim trzeba byc niedorozwojem zeby tak dociagac opake slimakowa...

Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Koobsky
pisarz
pisarz
Imię: Kuba
województwo: poza granicą Polski

Post autor: Koobsky » ndz 14 lut 2016, 22:44

veeefour pisze:A ja tez pizgne negatywem, a co 8)

Nic w sumie strasznego - dostalem list od Hondy(polecony), jak wszyscy posiadacze VFR1200. Acja serwisowa na krzyzak kardana...generalnie moze sie upitolic i mozesz zaliczyc paciaka...
Kilka przypadkow bylo na swiecie, bez tragedi - po prostu przy sporach przebiagach posypoaly sie lozyka w krzyzaku...Kto ma auto na tyl to zna temat bo to co jakis czas trzeba wymienic.
Nie moje pierwsze moto z kardanem - kazdemu predzej czy pozniej dolegal krzyzak. Honda dala D. bo nie ma w VFR1200 kalamitki na krzyzaku...

Zaden mechanik ni serwisan nie kladzie lap na moich sprzetach - tyczy sie to aut i motocykli. Moja ksiazka serwisowa jest pusta.
Na sama mysl, ze ktos mi bedzie grzebal w moto mnie telepie...ale nie ma wyjscia trzeba im oddac na wymiane... :evil: :evil: :evil:
Też miałem swoją na akcji serwisowej więc wiem jak się czujesz. Osobiście też nie ufam mechanikom a szczególnie tym z ASO.
Mi wymieniali przewody od chłodnicy oleju dzień przed wyjazdem do Włoch... Na szczęście nic nie spieprzyli..:)
Widziałem już trochę postów o tym krzyżaku w VFR 1200 i trzeba się cieszyć, że w ogóle zrobili akcję bo mogli nic nie mówić i palić głupa.
CBR 600F przez kilka lat cierpiała na gówniany napinacz rozrządu i akcji nie było. Jedynie na gwarancji wymieniali za free. To samo z regulatorami napięcia...
Uważaj tylko jak będziesz ją oddawał. Porób foty na wypadek jakby coś zniszczyli. Najlepiej podjedź wcześniej do serwisu i ugadaj termin. Jak odrazu oddasz moto to Ci później powiedzą, że najbliższy termin jest na za miesiąc jak nie dalej a moto już nie oddadzą. Już taki przypadek był...
http://www.goriders.net
Zapraszam do polajkowania mojego fanpage'a na facebook'u. :)
https://www.facebook.com/www.goriders.net

Moja VFR'a...
VFR 800 V-Tec

Awatar użytkownika
wydra
klepacz
klepacz
Imię: Mateusz
województwo: śląskie

Post autor: wydra » śr 17 lut 2016, 09:27

niby nic ale:
- nigdy nie miałem nic złamanego
- nigdy nie leżałem w szpitalu
- nigdy nie miałem operacji

taki hat-trick życiowy ehhh z pełną funkcjonalnościa może być problem, a to przecież prawa ręka !!! :evil:
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Była CBR F2 600
Była Yamaha Fazer FZ6
Był V-TEC '02 Sreberko
Był V-TEC '08 Szarówa
Była X-11 " Skuter"

Awatar użytkownika
figaro
ostry klepacz
ostry klepacz
Imię: Tomasz

Post autor: figaro » śr 17 lut 2016, 13:10

Jedz dużo galaretki, najlepiej zimne nóżki a do wiosny wszystko się wygoi. :)
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.

Awatar użytkownika
Hanczak
zadomowiony
zadomowiony
Imię: Kuba
województwo: śląskie

Post autor: Hanczak » śr 17 lut 2016, 13:11

Będzie dobrze :) a co to za okoliczności Cię tak uszkodziły?

marek_w
teksciarz
teksciarz
Imię: Marek
województwo: warmińsko-mazurskie

Post autor: marek_w » śr 17 lut 2016, 13:32

ale to tylko jeden palec a nie cala reka? wiec jak jeden palec to powinno byc ok jezeli chodzi o ruch nadgarstka na manecie ;)

Awatar użytkownika
veeefour
pisarz
pisarz

Post autor: veeefour » śr 17 lut 2016, 13:50

To nie palec a kosc srodrecza...goi sie dlugo i nigdy do konca. Prawdopodobnie cos upadlo ciezkiego na dlon albo dlon przyjela upadek np na nartach.

ODPOWIEDZ