NEGATYWNIE

Czyli pokój z serii - "gadajcie o czym chcecie"
marek_w
teksciarz
teksciarz
Imię: Marek
województwo: warmińsko-mazurskie

Re: NEGATYWNIE

Post autor: marek_w » sob 15 sie 2015, 22:23

Panie i Panowie ;) niestety kolega połamał kluczyk do Hondy....CBF. czy jakieś namiary ciekawe macie albo sposoby na dorobienie klucza? najlepiej warminsko-mazurskie ale chodzi mi ogólnie czy można to zrobić u jakiegoś gościa co klucze dorabia? wersja imobilajzer

Awatar użytkownika
figaro
ostry klepacz
ostry klepacz
Imię: Tomasz
województwo: pomorskie

Post autor: figaro » sob 15 sie 2015, 23:14

Gota pisze:Cztery lata temu odszedł człowiek z którym dzisiaj spędziłabym rocznicę ślubu, a dzisiaj odszedł człowiek na którym mi zależało :bomba
W stosunku do pierwszego, przyjmij najszczersze wyrazy współczucia. :(
W stosunku do drugiego, może zależało Ci za mało bądź za bardzo :?:
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.

Awatar użytkownika
Gota
teksciarz
teksciarz
Imię: Małgorzata
województwo: lubelskie

Post autor: Gota » ndz 16 sie 2015, 10:38

figaro pisze:W stosunku do drugiego, może zależało Ci za mało bądź za bardzo :?:
,,Nie ma róży bez kolców. '' W życiu ciągle się uczymy, mam przyjaciół i znajomych a mimo to samotnie spędzam życie :-|
"Biali nie zabijają się w klubie"

Awatar użytkownika
veeefour
pisarz
pisarz
Imię: Przemek
województwo: dolnośląskie

Post autor: veeefour » pn 17 sie 2015, 05:52

marek_w pisze:Panie i Panowie ;) niestety kolega połamał kluczyk do Hondy....CBF. czy jakieś namiary ciekawe macie albo sposoby na dorobienie klucza? najlepiej warminsko-mazurskie ale chodzi mi ogólnie czy można to zrobić u jakiegoś gościa co klucze dorabia? wersja imobilajzer
Naciecie klucza to zadna roznica miedzy normalnymi kluczami - to zrobki kazdy punkt dorabiania.

Musisz miec czysty klucz i go zaprogramowac - nie wiem czy w CBF tez sie tak robi ale pewnie jak w 99% modeli Hondy zwierasz piny we wtyku serwisowym i programujesz immo
sam na moto. Tutaj pelo info znajdziesz na youtube.

Same klucze to albo Honda, czesto sa tez na allegro, od chinczykow z ebay albo z aliexpress albo czesto maja panownie co kiedys kradli auta a teraz juz tylko "dorobiaja klucze" :wink:

Awatar użytkownika
zaba80r
pisarz
pisarz
Imię: Piotr
województwo: poza granicą Polski

Post autor: zaba80r » pn 24 sie 2015, 21:50

Jadziesz na wyprawę życia, a tu takie coś. .. czyli Polska potrafi. Wstyd i hańba http://www.scigacz.pl/Ruszasz,na,wypraw ... 27074.html
“You live more in 5 minutes going flat out on a vehicle like this than most people live in a lifetime” – Burt Munro...The world fastest Indian...

Awatar użytkownika
Janusz B.
klepacz
klepacz
Imię: Dżony

Post autor: Janusz B. » pn 24 sie 2015, 22:09

zaba80r pisze: czyli Polska potrafi.
To nie Polska, to nie Polak, tylko złodziej.
Złodzieje, chamy, chooye, prostaki i inne coorvy są wszędzie. W każdej nacji i w każdym kraju.
Przykro mi, że go to spotkało. Ale ja mu tego motka nie zayebauem, żebym się miał teraz czegoś wstydzić, lub czuć się okrytym hańbą. A już na pewno nie z powodu swojej narodowości.
I krew mnie zalewa, jak ktoś polaczkuje, albo z jakimś "cebulakiem" wyjeżdża, a to teraz w modzie.
Nie to żebym się Żaba do Ciebie spinał, nie, nie. Taka to tylko moja refleksja.
pzdr.
Spytaj milicjanta, on Ci prawdę powie.
Spytaj milicjanta, on Ci wskaże drogę...
http://www.bezwiny.pl

Awatar użytkownika
emil
stary wyjadacz
stary wyjadacz
Imię: Łukasz
województwo: śląskie

Post autor: emil » pn 24 sie 2015, 22:18

Czemu wstyd? Dobrze tam napisali - kto zostawia kluczyk w moto? U ruskich i żółtych pewnie nie zostawiał, tu nagle zasnął to i ktoś się przykleił, niekoniecznie polak, bo legnickie pole to przy A4 leży, a tam ukraińców i wszystkiego pełno się przewija. Plus dla gliniarza, że typa przyjął - tak powinien się artykuł nazywać, no ale to inna sprawa ;)

kuba2705
teksciarz
teksciarz
Imię: Jakub
województwo: kujawsko-pomorskie

Post autor: kuba2705 » pn 24 sie 2015, 22:50

Są za małe kary, dla złodziei itd generalnie kończy się na zawiasach i tyle o ile go złapią.

Awatar użytkownika
zaba80r
pisarz
pisarz
Imię: Piotr
województwo: poza granicą Polski

Post autor: zaba80r » wt 25 sie 2015, 01:28

Świat nie jest kolorowy wiadomo, a Kanada to inna mentalność ludzi i tam takie rzeczy się nie zdarzają- stąd kluczyk w stacyjce plus zmęczenie po podróży . Inna sprawa , że kluczyki w aucie czy samochodzie nie usprawiedliwiaja kradzieży Emilu drogi. Wiem, że nie wszyscy Polacy to złodzieje, ale np w DE każdy złapany złodziej to Polak. .... Legnica i tamte tereny znam bo niedaleko mieszkam. Polecam film Juma i poza historią z ruskimi to 3/4 to prawda. Może kogoś urazilem swoim postem, i liczę ze w naszym forumowy gronie takie sytuacje typu kradzież nie mają miejsca, ale niestety - .q.w. znajdą się w każdym kącie .
“You live more in 5 minutes going flat out on a vehicle like this than most people live in a lifetime” – Burt Munro...The world fastest Indian...

Awatar użytkownika
veeefour
pisarz
pisarz

Post autor: veeefour » wt 25 sie 2015, 05:51

Ja mieszkam nawet w samej Legnicy (nie w samym miescie ale pod) - o ile u siebie na wiosce kluczyk moge zostawic wraz z moto przed domem to kazdeu przyjezdnemu
na pewnoe miejscowe zlodziejaszki by moto uplynnily. Fakt faktem, ze czlowiek powinien sobie zostawic kluczyk na wierzchu i zadna coorva tego nie ma prawa ruszyc...
swiat jest inny...napomnac moge jeszecze ze z ubezpieczenia koles nie dostanie ani centa...

Awatar użytkownika
emil
stary wyjadacz
stary wyjadacz

Post autor: emil » wt 25 sie 2015, 16:23

Na wioskach to wiadoma sprawa, że pootwierane i pojazdy i domy, ale i tam przylezie Cygan i opier*oli temat..
Takie mamy czasy, o kasę ciężko, więc zostawianie kluczy tylko sprzyja takim sytuacjom

Awatar użytkownika
bintom
zadomowiony
zadomowiony
Imię: Tom
województwo: wielkopolskie

Post autor: bintom » wt 25 sie 2015, 20:36

Godzina 20.00 wczoraj i słyszę jakby strzały, wychodzę z łazienki, a to żarówki strzelają! Wszystko świeci jakby 2x mocniej. Wyłączyłem jak najszybciej co się dało. Okazało się że w mojej klatce wszystkim wyłączył się prąd, a u mnie jakby ten prąd przyszedł ze zdwojoną siłą. Elektryk stwierdził, że zrobiło się jakieś przepięcie. Skutek? Padło sprzętu za jakieś 2k bardzo cienko licząc . Jak ku.wa można mieć takiego pecha ? Mam już dość tego, nie mam sił.

Awatar użytkownika
veeefour
pisarz
pisarz

Post autor: veeefour » wt 25 sie 2015, 20:52

Mowi ci to koles ktory sie zna na tym zawodowo - nie ma takiej opcji zeby ci napiecie skoczylo ot tak sobie i ci przyszlo ze zdwojona sila(to jest w ogole mega tekst :shock: ).
Z reguly to sa skutki wyladowania atm. albo uszkodzonego transformatora a w drugim przypadku odpow. ponosi ZE.

Jest jeszcze opcja, ze masz w klatce jakiegos elektronika pasjonate co bawi sie cewkami tesli albo duzymi bateriami kondensatorow ale to raczej malo prawdopod.

Awatar użytkownika
bintom
zadomowiony
zadomowiony
Imię: Tom
województwo: wielkopolskie

Post autor: bintom » wt 25 sie 2015, 21:03

Utlenił się kabel zerowy który później dotknął innego przewodu z kolejną fazą. Byłem przy tym jak elektryk otwierał skrzynkę elektryczną i widziałem ten zerowy upalony kabel

Awatar użytkownika
emil
stary wyjadacz
stary wyjadacz

Post autor: emil » wt 25 sie 2015, 21:11

No i zamiast 230 miałeś w gniazdku 400 z dwóch faz, jest to więc możliwe. Tak czy siak za utrzymanie WLZ odpowiada administrator budynku bądź ZE, więc ciśnij ich dobrze.

ODPOWIEDZ