Co wziąść w trase 1000km na VFR ?
-
- Imię: Przemek
- województwo: wielkopolskie
Co wziąść w trase 1000km na VFR ?
Witam, zamierzam wyjechac w pierwszą dłuższą trase - około 1000km nad morze na VFR 800 VTEC.
Zabieram ze sobą pasażerke, kufry i tankbag. Co powinienem wziąść oprócz tego? Chodzi mi o takie rzeczy jak awaryjny spray do napompowania koła itd.
Jakie klucze poza podstawowymi(np do naciągu łańcucha) zabrać?
Przyznam że nigdy nie leciałem tak daleko na moto, a lata 80-te gdzie się pewnie brało cylinder i tłok i pół warsztatu w razie awarii już dawno minęły.
Zabieram ze sobą pasażerke, kufry i tankbag. Co powinienem wziąść oprócz tego? Chodzi mi o takie rzeczy jak awaryjny spray do napompowania koła itd.
Jakie klucze poza podstawowymi(np do naciągu łańcucha) zabrać?
Przyznam że nigdy nie leciałem tak daleko na moto, a lata 80-te gdzie się pewnie brało cylinder i tłok i pół warsztatu w razie awarii już dawno minęły.
- belkot
- klepacz
- województwo: śląskie
Re: Co wziąść w trase 1000km na VFR ?
smar do lancucha napewno. Te 1000 km to w dwie strony? Z kluczy biore podstawowe plaskie, imbusy i srubokrety.
- PETER
- stary wyjadacz
- Imię: PIOTR
1000km po Polsce to weź telefon
, podstawowe narzędzia do wymiany żarówki
może być smar do łańcucha ,remontów nie będziesz robił po drodze

"BO JA JESTEM NIESPOTYKANIE SPOKOINY CZŁOWIEK"
-
- pisarz
- Imię: Robert
Wziąć
.
Podpinam się do pytania belkota co do dystansu. Ja jadąc w granicach kraju bym się nadmiernie nie przejmował. Podstawowe klucze serwisowe do moto, smar, taśma klejąca, trytrytki i zestaw naprawczy do opon.
Moim zdaniem starczy.

Podpinam się do pytania belkota co do dystansu. Ja jadąc w granicach kraju bym się nadmiernie nie przejmował. Podstawowe klucze serwisowe do moto, smar, taśma klejąca, trytrytki i zestaw naprawczy do opon.
Moim zdaniem starczy.
- śliniak290
- klepacz
- Imię: Wojciech
- województwo: mazowieckie
Wydrukuj sobie naszą listę assistance wrazie jakiś problemów dzwonisz
Najpierw naucz śmiać się z siebie , a potem śmiej się z innych !!!
-
500km w jedną strone, choć przyznam że robie czasem dziennie po 600-800-1000km autami w których nie ma nawet klucza do kół, ale w tym przypadku nie chce sobie zepsuć wakacji.

To jest chyba jedyne słowo które zawsze piszę źleWziąć.

- jagna
- klepacz
- Imię: Agnieszka
Ja to bym wzięła altka
Skąd ty jedziesz, że masz 1000 nad morze?

Optymizm jest błogosławieństwem niedoinformowanych.
- puzon
- klepacz
- Imię: Piotr
- województwo: opolskie
- Kontakt:
1000km
to proponuję gotówkę albo kartę zabrać bo na jednym baku nie obrócisz
A tak na poważnie to: koło w spreju albo zestaw do łatania opon( http://www.toro-nero.com/sklep/product. ... product=76
) imbusy do owiewek, wkrętak, kombinerki, klucz 10,13,17 taśma izolacyjna, taśma "makgajwerka" różne trytytki no i wydruk "vfr-asistance" z telefonami ownersów (niech się inni martwią
) Zbyt dużo nie bierz bo tylko z tym problem a i tak nikt nie wie co się może przytrafić.

A tak na poważnie to: koło w spreju albo zestaw do łatania opon( http://www.toro-nero.com/sklep/product. ... product=76
) imbusy do owiewek, wkrętak, kombinerki, klucz 10,13,17 taśma izolacyjna, taśma "makgajwerka" różne trytytki no i wydruk "vfr-asistance" z telefonami ownersów (niech się inni martwią

-
- klepacz
- Imię: Krzysztof
- województwo: małopolskie
+ regulator napięciajagna pisze:Ja to bym wzięła altka![]()

- gapa44
- zadomowiony
- Imię: Sławek
Przed wyjazdem mały przegląd u DOBREGO mechanika (jeśli świeży nabytek a sam nie miałeś doświadczenia z motkami od lat 80')
Proponował bym również małą rundę po okolicy z szanowną pasażerką i wpełni objuczonym motkiem po zatankowaniu do pęłna (manewrowanie przy małych prędkościach i hamowanie)
Ze sprawną Vfr nie będzie problemów:)
Szerokości.
Proponował bym również małą rundę po okolicy z szanowną pasażerką i wpełni objuczonym motkiem po zatankowaniu do pęłna (manewrowanie przy małych prędkościach i hamowanie)
Ze sprawną Vfr nie będzie problemów:)
Szerokości.
- wydra
- klepacz
- Imię: Mateusz
Wszystkie sa sprawne do czasugapa44 pisze:Ze sprawną Vfr nie będzie problemów:)

Jak jedziesz Vitkiem to Altka i regulator weź do kieszeni

Była CBR F2 600
Była Yamaha Fazer FZ6
Był V-TEC '02 Sreberko
Był V-TEC '08 Szarówa
Była X-11 " Skuter"
Była Yamaha Fazer FZ6
Był V-TEC '02 Sreberko
Był V-TEC '08 Szarówa
Była X-11 " Skuter"
-
Panowie no i pojechałem w końcu w tą trasę - ale dopiero we Wrześniu przy 12 stopniach
Poza standardowym zestawem narzędzi pod siedzeniem w trasę wziąłem tylko płyn chłodniczy i imbusy.
Dojechałem i wróciłem bez problemów, choć przyznam że w jedną stronę przy mojej prędkości przelotowej 140-150km/h temperatura powietrza dała mi troche w kość
W drogę powrotną założyłem spodnie pod kombinezon + dodatkową koszulkę i było już ciepło.

Poza standardowym zestawem narzędzi pod siedzeniem w trasę wziąłem tylko płyn chłodniczy i imbusy.
Dojechałem i wróciłem bez problemów, choć przyznam że w jedną stronę przy mojej prędkości przelotowej 140-150km/h temperatura powietrza dała mi troche w kość

W drogę powrotną założyłem spodnie pod kombinezon + dodatkową koszulkę i było już ciepło.
- puzon
- klepacz
- Imię: Piotr
- województwo: opolskie
- Kontakt:
Super że się udało teraz sam będziesz wiedział jak trudno jest doradzić co zabrać na trasę 1kkm 

-
- pisarz
- Imię: Robert
To zastanawianie się co wziąć jest bez sensu. Brać relatywnie tanie i małe rzeczy, które mogą nam uratować dupę jak się coś posypie lub lekko glebniemy. Mi w wakacje strzeliła jedna świeca ( w sensie, zniszczyła gwint w głowicy ) i co by mi dał altek lub regulator? Za to jakiś tani assistance potrafi się przydać
.

-
Ale z drugiej strony jak w szczerym polu będziesz chciał nalać płynu do chłodnicy i nie weźmiesz imbusów, albo złapiesz kapcia i nie będziesz mieć zestawu naprawczego, to będziesz żałować że się nie przygotowałeś