CHARYTATYWNY PIKNIK NA RZECZ CZD
- Krissek
- pisarz
- Imię: Krzysztof
- województwo: lubelskie
- Kontakt:
dzieciaki zadowolone
Ownersi spełnieni (i chyba szczęśliwi)
i tak ma być!!
P.S.
My KiMC czyli Krzysiek i Magda też już w domku
P.S. cały czas obrabiam zdjątka ... a to mały przedsmak
Ownersi spełnieni (i chyba szczęśliwi)
i tak ma być!!
P.S.
My KiMC czyli Krzysiek i Magda też już w domku

P.S. cały czas obrabiam zdjątka ... a to mały przedsmak
Ostatnio zmieniony ndz 09 wrz 2007, 13:05 przez Krissek, łącznie zmieniany 4 razy.
i tak trzymać
Ja tez juz daaawno, Wazne Sprawy pozalatwiane, zdazylem.
Milo bylo obejrzec Wasze znjome ryje i kilka ryjow nowych.
Niech ktos z Organizatorow potem zbierze wszystko w Qpe i napisze co sie udalo a co sie nie udalo, ale ja mysle ze bilans pikniku bardzo pozytywny. Dla mnie hitem bylo wozenie przez Wasyla tego malego ludzika z jego skrzynka do ktorej byl podlaczony (nie wiem co to bylo za cholerstwo) przypieta pajakiem do siedzenia. NIE ma rzeczy niemozliwych.
Maciek Uosiemset - dzieki za pilotaz do Radzymina.
Mam nadzieje ze przednio sie bawicie u Ppiotrka na dzielce...
Niech zyja Rozowe Kurczaki!
Smierc (polityczna) Malym Kaczorom! 
Milo bylo obejrzec Wasze znjome ryje i kilka ryjow nowych.
Niech ktos z Organizatorow potem zbierze wszystko w Qpe i napisze co sie udalo a co sie nie udalo, ale ja mysle ze bilans pikniku bardzo pozytywny. Dla mnie hitem bylo wozenie przez Wasyla tego malego ludzika z jego skrzynka do ktorej byl podlaczony (nie wiem co to bylo za cholerstwo) przypieta pajakiem do siedzenia. NIE ma rzeczy niemozliwych.
Maciek Uosiemset - dzieki za pilotaz do Radzymina.
Mam nadzieje ze przednio sie bawicie u Ppiotrka na dzielce...

Niech zyja Rozowe Kurczaki!

- KolczyK
- stary wyjadacz
- Imię: Przemysław
- Kontakt:
no i szacun panowie
W nefrologii stosuje się zabiegi dializacyjne u pacjentów ze schyłkową niewydolnością nerek, którzy nie kwalifikują się do zabiegu przeszczepienia nerki, bądź oczekują na ten zabieg.
Zabieg ten umożliwia usunięcie większości szkodliwych produktów przemiany materii, takich jak np. mocznik.
Poza tym zabiegi hemodializy wykorzystywane są w leczeniu niektórych zatruć, wówczas celem zabiegu jest usunięcie toksycznej substancji znajdującej się we krwi. Przykładem może być hemodializa w leczeniu zatrucia glikolem etylenowym.
Nerki niestety nie pracująjak trzeba
przykre to ale prawdziwe. Dlatego takie akcje na szacunek bezwarunkowo zasługują 

dializa - proces przechodzenia niektórych cząsteczek i jonów przez błonę półprzepuszczalną, rozdzielającą dwa roztwory; metoda badania składu niektórych roztworów zawiesin, oparta na zdolności przechodzenia niektórych ich składników przez błonę półprzepuszczalną.wasyl pisze:To była aparatura do dializy
W nefrologii stosuje się zabiegi dializacyjne u pacjentów ze schyłkową niewydolnością nerek, którzy nie kwalifikują się do zabiegu przeszczepienia nerki, bądź oczekują na ten zabieg.
Zabieg ten umożliwia usunięcie większości szkodliwych produktów przemiany materii, takich jak np. mocznik.
Poza tym zabiegi hemodializy wykorzystywane są w leczeniu niektórych zatruć, wówczas celem zabiegu jest usunięcie toksycznej substancji znajdującej się we krwi. Przykładem może być hemodializa w leczeniu zatrucia glikolem etylenowym.
Nerki niestety nie pracująjak trzeba

VFR800FI '99 - była ze mną 35tyś km
VFR800FI '02 - obecna kochanka
UBEZPIECZENIA << www.kolczynscy.pl >>>
VFR800FI '02 - obecna kochanka
UBEZPIECZENIA << www.kolczynscy.pl >>>
- Arczi
- klepacz
- Kontakt:
Jacko, Hubert i ja szczęśliwie dotarliśmy do domu. Wielkie dzięki wszystkim, którzy przyczynili sie do organizacji całej imprezy i tym , którzy w niej uczestniczyli. Najważniejsze, że sprawiliśmy radość dzieciakom. Mam nadzieję, że takie imprezy będziemy organizować częściej
Proponuję umieścić zdjęcia z imprezy w galerii, również te z oddziałów - z dziećmi, które nie mogły do nas wyjść na zewnątrz - bo obiecaliśmy im , że będą mogły obejrzeć je w internecie. Może umieścić jakiś link - bezpośrednio do zdjęć z CZD - dla tych, którzy jeszcze nie mają orientacji w poruszeniu się po naszym 4um
Proponuję umieścić zdjęcia z imprezy w galerii, również te z oddziałów - z dziećmi, które nie mogły do nas wyjść na zewnątrz - bo obiecaliśmy im , że będą mogły obejrzeć je w internecie. Może umieścić jakiś link - bezpośrednio do zdjęć z CZD - dla tych, którzy jeszcze nie mają orientacji w poruszeniu się po naszym 4um
- treska
- klepacz
- Imię: Treska
- Kontakt:
Akcja akcji i po akcji.
Długo się nie będę rozpisywał o przebiegu akcji, ponieważ tak naprawdę wszystko przebiegło znakomicie. Widok roześmianych buziek jest czymś czego nie można opisać. To trzeba przeżyć. Daje to takiego powera i pokazuje, że warto. Warto czynić dobro i pomagać innym. Widać było, że zapomnieli o tym że są chorzy, że są na wózkach. Pojawiła się iskierka w ich oczach, że jest nadzieje na lepsze jutro. Kobitką z CZD podobało się niesamowicie. Kazała Was wszystkich pozdrowić i powiedzieć, że jesteście niesamowici. Tak to prawda. Dzięki wszystkim za obecność no kurczakowi, że przyleciał na Swojej VFR ze Swojego kurnika.
Jestem dumny z bycia Ownersem.
Piotrze dzięki za imprezkę.
Pozdro
Treska
Długo się nie będę rozpisywał o przebiegu akcji, ponieważ tak naprawdę wszystko przebiegło znakomicie. Widok roześmianych buziek jest czymś czego nie można opisać. To trzeba przeżyć. Daje to takiego powera i pokazuje, że warto. Warto czynić dobro i pomagać innym. Widać było, że zapomnieli o tym że są chorzy, że są na wózkach. Pojawiła się iskierka w ich oczach, że jest nadzieje na lepsze jutro. Kobitką z CZD podobało się niesamowicie. Kazała Was wszystkich pozdrowić i powiedzieć, że jesteście niesamowici. Tak to prawda. Dzięki wszystkim za obecność no kurczakowi, że przyleciał na Swojej VFR ze Swojego kurnika.
Jestem dumny z bycia Ownersem.
Piotrze dzięki za imprezkę.
Pozdro

Treska
- mrf
- Łopata
- Imię: Michał
- województwo: mazowieckie
- Kontakt:
Witaj Norbi. Oczywiscie wszystkie zdjecia beda umieszczone w internecie tylko bedziemy potrzebowali troche czasu by je wszystkie zebrac razem. Moje zdjecia mozna bedzie sciagnac (o 16:00 bo wtedy juz beda na serwerze u mnie) pod adresem http://www.vfr.superhost.pl/mrf/czd(mrf).zip
Pozdrawiam cieplo
Pozdrawiam cieplo
Ostatnio zmieniony ndz 09 wrz 2007, 15:39 przez mrf, łącznie zmieniany 1 raz.
A Rh POSITIVE