Vfr`ka do wyboru pomoc!
-
- Imię: Piotr
- województwo: kujawsko-pomorskie
Vfr`ka do wyboru pomoc!
Witam według was która vfrka jest godna uwagi:
http://olx.pl/oferta/honda-vfr-750-rc36 ... 90757fd9c6
http://olx.pl/oferta/honda-vfr-vfr750f- ... 9ac52e811a
Dzięki za odpowiedzi.
Ps może ktoś wie coś na temat tego komisu w gnieznie?
http://olx.pl/oferta/honda-vfr-750-rc36 ... 90757fd9c6
http://olx.pl/oferta/honda-vfr-vfr750f- ... 9ac52e811a
Dzięki za odpowiedzi.
Ps może ktoś wie coś na temat tego komisu w gnieznie?
- głowaś
- teksciarz
- Imię: michał
- województwo: warmińsko-mazurskie
Re: Vfr`ka do wyboru pomoc!
Trudno stwierdzić kolego jedno moto sprowadzone czyli szczegółów się nie dowiesz, drugie moto z komisu i podobna sytuacja, jeżeli gość będzie chciał mocno sprzedać to powie ci to, co będziesz chciał usłyszeć. Musisz być ostrożny i spokojnie podejść do tematu, szczególnie, że to wiekowe modele. Jak będziesz jechał oglądać, to lista do sprawdzenia rzeczy jest w tym dziale. Możesz też poszukać ownersów w tym rejonie to może ci pomogą na miejscu. Mam nadzieję, że trafisz dobrze i nie będziesz żałował wydanych pieniędzy.
wspólna pasja zbliża ludzi
- ADHD VFR
- pisarz
- Imię: Michał
- województwo: wielkopolskie
Co do tej drugiej VFR mogę w piątek podlecieć i się jej przyjrzeć dokładniej bo wiem w którym to miejscu a będę tam tedy przejeżdżał 

- Niron
- klepacz
- województwo: lubelskie
w tej drugiej wygląda jak by ktoś tarcze założył lewą na prawą stronę
„If everything seems under control you’re just not going fast enough”
CB 500 -> CBR 600 F3 -> VFR 800 FI
CB 500 -> CBR 600 F3 -> VFR 800 FI
no w drugiej tarcze są chyba źle założone, albo całe koło.
dla porównania http://www.motorcyclespecs.co.za/Galler ... 20%201.jpg
dla porównania http://www.motorcyclespecs.co.za/Galler ... 20%201.jpg
- figaro
- ostry klepacz
- Imię: Tomasz
- województwo: pomorskie
RC36I - Gniezno
Koło założone odwrotnie, tarcze akcesoryjne, moto malowane, owiewki z różnych roczników...
O dziwo owiewki spasowane w stopniu bdb /można wykluczyć grubsze przygody, bo ślizgi widać gołym okiem/.
RC36II - Brąchnówko
Moto wygląda na zmęczone życiem. Prawdopodobnie cała malowana /oznaczenia na rynek USA/. Trochę przygód wywrotkowych.
Strona prawa ładnie spasowana, lewa do solidnego pasowania + dobry lakiernik. Zdjęcia ukazują zbyt mało motocykla a za dużo tła.
Koło założone odwrotnie, tarcze akcesoryjne, moto malowane, owiewki z różnych roczników...

O dziwo owiewki spasowane w stopniu bdb /można wykluczyć grubsze przygody, bo ślizgi widać gołym okiem/.

RC36II - Brąchnówko
Moto wygląda na zmęczone życiem. Prawdopodobnie cała malowana /oznaczenia na rynek USA/. Trochę przygód wywrotkowych.
Strona prawa ładnie spasowana, lewa do solidnego pasowania + dobry lakiernik. Zdjęcia ukazują zbyt mało motocykla a za dużo tła.
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.
-
- pisarz
- Imię: Robert
O RC36I się nie wypowiem, ale RC36II nie wygląda na zdjęciach tak tragicznie. Inna sprawa, że zdjęcia są do kitu i często nawet na dobrych fotach moto wygląda lepiej niż w rzeczywistości.
Do rzeczy. Jak figaro stwierdził, malowana na 100% była w całości ( poza bakiem ), ale moim zdaniem to nie jest realna wada. Kwestia jakości lakieru i w jakim stanie są plastiki. Znaczki Honda na baku wskazują faktycznie na wersję USA. Lewa strona również tragicznie nie wygląda, chociaż moje podejrzenie wzbudza łączenie bocznej owiewki z pługiem na dole. Możliwe, że to wina zdjęcia, ale boczek wydaje się lekko pofałdowany.
Moim zdaniem jeśli masz blisko to za tę kasę warto rzucić okiem.
Jak patrzę na te ogłoszenia moto i fakt, że każdy szuka maszyny, która jest w ori lakierze i nie leżała to chyba moja 750tka zostanie ze mną do końca swoich dni
. Pamiętajmy, że te motocykle w wielu przypadkach osiągnęły już pełnoletność i większość ma przebiegi na poziomie ~100k km. W związku z tym, większość zdążyła mniej lub bardziej leżeć
.
Do rzeczy. Jak figaro stwierdził, malowana na 100% była w całości ( poza bakiem ), ale moim zdaniem to nie jest realna wada. Kwestia jakości lakieru i w jakim stanie są plastiki. Znaczki Honda na baku wskazują faktycznie na wersję USA. Lewa strona również tragicznie nie wygląda, chociaż moje podejrzenie wzbudza łączenie bocznej owiewki z pługiem na dole. Możliwe, że to wina zdjęcia, ale boczek wydaje się lekko pofałdowany.
Moim zdaniem jeśli masz blisko to za tę kasę warto rzucić okiem.
Jak patrzę na te ogłoszenia moto i fakt, że każdy szuka maszyny, która jest w ori lakierze i nie leżała to chyba moja 750tka zostanie ze mną do końca swoich dni

- Buła
- klepacz
- Imię: Marcin
- województwo: świętokrzyskie
- Kontakt:
Można szukać VFR 750 w ładnym stanie ale na pewno nie w tych pieniądzach.
Co do pierwszej to rama i wachacz carne a tak nie powinno być i mam wrażenie że dupa wysoko stoi.
Co do pierwszej to rama i wachacz carne a tak nie powinno być i mam wrażenie że dupa wysoko stoi.
Wszędzie dobrze ale na VFR najlepiej 
1Była VFR 750-90r
2.Była VFR 750-96r
3Była VFR 800FI-99r
4.Był CBR 1100 XX-1997r
5.Była VFR 800 Fi-1999 r.
6.Jest CBR 900 RR Fireblade 98 i 99r+Varadero 1000 2006

1Była VFR 750-90r
2.Była VFR 750-96r
3Była VFR 800FI-99r
4.Był CBR 1100 XX-1997r
- Buła
- klepacz
- Imię: Marcin
- województwo: świętokrzyskie
- Kontakt:
http://allegro.pl/honda-vfr-750-rc36-19 ... 43429.html tu masz kolego fajna sztukę.
Wszędzie dobrze ale na VFR najlepiej 
1Była VFR 750-90r
2.Była VFR 750-96r
3Była VFR 800FI-99r
4.Był CBR 1100 XX-1997r

1Była VFR 750-90r
2.Była VFR 750-96r
3Była VFR 800FI-99r
4.Był CBR 1100 XX-1997r