Obróbka wideo pod youtube
-
- pisarz
- Imię: Robert
Obróbka wideo pod youtube
Nagrałem ostatnio trochę materiału z jazdy, złożyłem w filmik w Adobe Premiere Elements i niestety jak wstawiłem na youtube to jakość zdegradowało tak, że ledwo idzie to oglądać. Spędziłem chyba pół dnia na różnych wersjach eksportowania pliku i cały czas to samo. Nie wiem, czy próbować w innym programie, czy co.
Jakieś rady od forumowych filmowców?
Tak wygląda efekt finalny na youtube: https://www.youtube.com/watch?v=foWdz9p__nA
Był to pierwszy upload jaki zrobiłem, ale późniejsze zmiany eksportu do formatu takiego jaki chce youtube niespecjalnie coś zmieniły. Właściwie chyba tylko zastosowanie wyostrzenia trochę poprawiło obraz. Plik przed wrzuceniem do neta wygląda ze 2x lepiej. Ogólnie odnoszę wrażenie, że youtube strasznie kompresuje obraz... Kamera to SJ4000 jakby ktoś chciał zobaczyć jak powinny wyglądać nagrania z niej na youtube.
Jakieś rady od forumowych filmowców?
Tak wygląda efekt finalny na youtube: https://www.youtube.com/watch?v=foWdz9p__nA
Był to pierwszy upload jaki zrobiłem, ale późniejsze zmiany eksportu do formatu takiego jaki chce youtube niespecjalnie coś zmieniły. Właściwie chyba tylko zastosowanie wyostrzenia trochę poprawiło obraz. Plik przed wrzuceniem do neta wygląda ze 2x lepiej. Ogólnie odnoszę wrażenie, że youtube strasznie kompresuje obraz... Kamera to SJ4000 jakby ktoś chciał zobaczyć jak powinny wyglądać nagrania z niej na youtube.
- głowaś
- teksciarz
- Imię: michał
- województwo: warmińsko-mazurskie
Re: Obróbka wideo pod youtube
Bachu za szybko jechałeś i obraz nie nadążał
Mi się podobało , poproszę więcej takich

wspólna pasja zbliża ludzi
- belkot
- klepacz
- województwo: śląskie
Bachu jak sie ustawi na HD to calkiem niezle wyglada. Jak chcesz bezstratnie to podobno vimeo nie kompresuje.
-
- pisarz
- Imię: Robert
Hehe, szybko to było tylko raz jak w drodze powrotnej gość Citroenem DS3 nie chciał się dać wyprzedzićgłowaś pisze:Bachu za szybko jechałeś i obraz nie nadążał![]()

Co do jakości to zaraz dorwę się jeszcze do CyberLink PowerDirector i zobaczymy, czy coś się poprawi.
- grazka
- Imię: Grazka
- województwo: pomorskie
Kolega pomykał przez Ostrzyce czyż nie? To całkiem blisko gdzie mieszkam, tam są fajne trasy na krótkie wypady no i widoki też, pozdrawiam
-
- klepacz
- Imię: Krzysztof
- województwo: małopolskie
Fajnie wygląda, a gdzie i w jaki sposób masz ją zamontowaną ? ja mam sj 5000+ , a czy czasem nie zaznaczyłeś w ustawieniach youtube żeby stabilizował film ?
- Philip169K
- teksciarz
- Imię: Filip
- województwo: małopolskie
Dokładnie tak jak kolega mówibelkot pisze:Bachu jak sie ustawi na HD to calkiem niezle wyglada. Jak chcesz bezstratnie to podobno vimeo nie kompresuje.

https://www.youtube.com/watch?v=aZIRjNoTSC0
też dużo lasu i tka samo jest u mnie

Motór jest, Motór był i Motór będzie! LWG!
Tłumik Doma Racing
Tłumik Doma Racing